Ik eet me echt helemaal klem aan tomaten deze zwangerschap.... per dag met gemak 2 of 3 en verscheidene keren per week kop ik ook nog eens een bakje cherrytomaatjes wat ik vervolgens in een keer opeet! Ik weet een tomaatje is vrij gezond maar nu vroeg ik me af zijn zoveel tomaten eigenlijk wel goed??? Ik weet dat er een bepaald soort Acid/zuur inzit maar kan dit ook kwaad?? wie weet hier een antwoord op?
Ik heb geen idee, maar t is allicht gezonder als wat ik ipv tomaten eet.. snoep, snoep snoep... kan niet zonder
Vitamine C Vitamine C (ascorbinezuur) helpt bij het genezen van wonden en breuken. Het helpt het lichaam ook bij de opbouw van collageen, het eiwit dat een rol speelt bij de opbouw van lichaamsweefsel. Vitamine C bevordert bovendien de weerstand van het lichaam tegen infecties. Zowel de moeder als het ongeboren kind heeft deze vitamine elke dag nodig omdat ze de samenhang tussen de cellen en de groei van de foetus bevordert en bovendien helpt bij de opbouw van sterke botten en tanden. Daarnaast helpt vitamine C bij de opname van ijzer. Neem dus bij elke maaltijd ook vitamine C-rijk voedsel, zodat een optimale hoeveelheid ijzer kan worden opgenomen. Als je elke dag een sinaasappel eet, komt dat al aardig in de buurt van de dagelijkse benodigde hoeveelheid vitamine C. Vers fruit, verse groenten en versgeperst vruchtensap zijn de beste bronnen Voeding die veel vitamine C bevat: sinaasappels en ander citrusfruit, bramen, frambozen, paprika, tomaten, broccoli, papaya, appels, perziken, aardbeien, maïs, mango, kool, erwten, bananen. Eet geen onrijpe, groene tomaten. Deze bevatten solanine, een natuurlijke gifstof. Dit heb ik online gevonden. Dus eet maar lekker veel tomaten. Ik heb juist een afkeer tegen tomaten, Terwijl ik dus altijd een echte tomaten freak was.
ik heb ene keer bij Oprah gezien dat die hartchirurg vertelde dat tomaten super gezond zijn. Lekker eten dus. Helaas krijg ik van alles waar totmaat in zit het zuur.
dan zul jij ook wel niet zovel italiaans eten of wel? maar tnx, je bent een kanjer en ik kan gelukkig blijven eten.. @ patroeschka: je hebt ook SNOEPtomaatjes hoor (zijn ook een soort van cherrytomaatjes)
Nee nu niet, Ik was altijd een enorme pasta eter, maar ik lust het nu gewoon niet meer, Straks, na de zwangerschap maak ik weer lekker veel pastasaus met tomaat,
hmm jammie, tomaten! Ik ben verslaafd aan sinaasappels, zowel om zo te eten als om te persen Oh en tomaten met dat smaakpoeder erop... uhm hoe heet dat spul nou... {edit} AROMAT.... jammieeeeee
Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De tomaat: bestrijd oververmoeidheid, gaat vroegtijdige veroudering tegen, ze reinigen het lichaam en hebben een ontzurende werking. Vooral oudere mensen doen er goed aan om regelmatig tomaten te eten. Je vindt ze niet lekker! Ja, dat is een probleem. Wat de tomaat betreft is er eigenlijk geen vervanging, ze is uniek van smaak. Tomaten kun je leren eten. Voor de liefhebbers onder ons is het leuk om te weten dat de tomaat uit Peru afkomstig is en door Cortez ingevoerd aan het begin van de 16e eeuw. De tomaat is rijk aan vitaminen B, B1 en C. maar ook rijk aan minerale zouten (kalium, fosfor, en kalk) Een goed geluid: De tomaat is caloriearm. Tomaten zijn goed tegen vervelend maagzuur en verstopping. Eet ze goed rijp en rauw. Ze maken zetmeelhoudend voedsel lichter verteerbaar. Wat haar populariteit verklaart in de Italiaanse keuken. Nog meer goede eigenschappen: tegen ontstekingen van maag en darmen zijn zenuwversterkend houden het bloed dun zijn nuttig bij jicht, galstenen, nierstenen, leveraandoening Zijn dat niet kwalen die vooral oudere mensen treffen? Bovendien is het vast komen te staan, dat tomaten het risico van kanker verminderen. Uit recent onderzoek is gebleken dat tomaten een zeer positieve uitwerking hebben op mensen met prostaatkanker. bron: http://www.goodfeeling.nl/default.htm heb dit nooit geweten allemaal en omdat ik maagpatient ben en last van me darmen heb ga ik me ook maar eens storten op tomaten thx voor de tip , tomaat
Hallo, Ook ik krijg trek als ik al die verhalen over tomaten lees. En dus nog heel gezond ook! Wat ik me nog wel afvraag is, of je de pitjes mag eten. Heel vaak staat in recepten dat je tomatenpitjes moet verwijderen. Is dat omdat ze niet zo gezond zijn of is dat om een andere reden? Er blijft zo weinig over van de tomaat als je de pitjes eruit haalt. Hoop dat iemand hiet antwoord op heeft. groetjes Paas
haha, ik at zoveel tomaten in het begin! Nu niet meer want krijg er inderdaad ook het zuur van. Dus zou zeggen, geniet er lekker van meid, nu het nog kan!
Ik heb mij tijdens de zwangerschap ook ziek gegeten in die dingen! Ik at vaak 3 á 4 bakjes in de week op en de kleine van ons is helemaal gezond dus! Eet smakelijk!
ik ben altijd gek op tomaten. Maar sinds ik zwanger ben krijg ik er heel snel het zuur van! Ik eet nu dus maar heel weinig tomaat. Met pasta's deed ik er altijd een extra blikje gepelde tomaten bij, tomatensoep kon ik geen genoeg van krijgen en losse tomaten (vooral cherry) vind ik ook heerlijk... Nog 6 maanden.......... zucht
De pitten mag je niet eten als je een allergie hebt aan tomaten (mijn jongste zoontje heeft dat, als ik helm tomaat geef zonder pitten heeft hij niets, maar 1 pit en zijn gezicht en keelholte zwellen op). Verder is er nog vergeten dat tomaten erg goed zijn voor je huid!
Zo...die tomaten zijn echt gezond als je dit zo allemaal leest Ik lust ze niet echt, maar het is ook alweer een hele tijd geleden dat ik geproefd heb... Misschien nog maar eens een keer proberen
nu ik weet dat het niet kwaad kan en juist alleen maar goed is heb ik gister een heerlijke goedgevulde tomatensoep gemaakt (met stukjes lamsvlees en kikkererwten en VEEL verse tomaten erin) (voor geinteresseerden in het recept stuur maar een pb-tje)