Mijn dochter eet al maanden ontiegelijk slecht haar avondeten. Tomatensoep met brood gaat er altijd erg goed in, maar ik vind het altijd erg zout smaken uit blik. Hoe maken jullie verse tomatensoep? ik zie zoveel recepten op internet, ik zie door de bomen het bos niet meer! Graag een eenvoudig recept, ben geen keukenprinses. Vorig jaar me aan vers gemaakte erwtensoep gewaagd en dat was zoveel werk en het resultaat was om door het toilet te spoelen...
Dat is nu juist niet de bedoeling lijkt me Ik denk dat TS bedoeld zonder pakjes/zakjes/potjes Ik lees mee! ik ben ook benieuwd naar een lekker, smaakvol recept wat geschikt is voor de kleintjes.
750 gr romatomaten 1 ui 1 winterpeen verse tijm 3 teentjes knoflook 1 klein blikje tomatenpuree 2 rundvleesblokjes 2 el olijfolie 750 ml water 1 tl suiker peper en zout snij de tomaten in vieren en verwijder het harde gedeelte. snij de ui en de winterpeen in kleine stukjes. rits de tijm van de takjes. Los de 2 bouillionblokjes op in ca 0.75 l heet water. Verhit de olijfolie in een soeppan op matige temperatuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze 1 min. Pers de teentjes knoflook en voeg deze toe. Voeg de ui, winterpeen, peper en zout toe en bak al roerende ca 5 min totdat de ui zacht wordt. Voeg de bouillion, de tomaten en de tijm toe en kook dit 10 tot 15 min tot de tomaten uiteen vallen. voeg de suiker toe. Pureer het mengsel met een staafmixer. Soep goed verwarmen voor het opdienen. Dit is het recept van het verse soeppakket bij de AH. Alle groenten etc zit daar al bij in, (behalve de olie, suiker en peper en zout) Helemaal compleet te halen en binnen een half uur klaar. Wij vinden hem heerlijk.
Hoi, ik roerbak groenten naar keuze met wat knoflook, doe er dan een of twee blikken tomatenblokjes door. Van Damhert heb je bouillon met weinig zout. Die kun je er in doen of minder gewone bouillonblokjes. Verder kun je verse basilicum erin doen, pesto of gedroogde kruiden (bijv bruschetta kruiden van de Xenos. Als de smaak te scherp is kan je wat creme fraiche erdoor roeren.
Heb laatst zelf gemaakt door ruim anderhalve kilo tomaten te kopen. Deze ontvellen (kruisje in zetten en even over gieten met warm water) en ontpitten. Vruchtvlees met een uitje aanbakken, iets knoflook erbij (indien gewenst) en tomatenpuree. Afblussen met water. Vervolgens de soep laten trekken met een kruidenbuiltje voor tomatensoep. Daarna pureren (je kunt het dan net zo grof of fijn maken als je zelf wilt) en op smaak brengen. Eventueel soepgroente, vermicelli, pasta, gehaktballetjes etc toevoegen......
mamabri, ja zoiets bedoel ik! Hoef ik me niet nog een wezenloos te zoeken naar al die ingredienten. Stomme vraag misschien, maar ik kom niet zovaak bij AH. Ligt het in de koeling? Dan ga ik vanmiddag meteen erheen. Pipo, nee ik wil juist niks uit een pakje voor de verandering!
Nee, ligt gewoon bij de groenten, er zijn ook nog complete pakketten voor erwtensoep, lasagne en couscous Ze kosten 3.69 per pakket. alles zit er dus vers in, het recept is bijgesloten. Kijk voor de andere varianten even op het pak wat je zelf moet toevoegen (bijv bij couscous en lasagne moet je nog gehakt of melk toevoegen) Ik gebruik ze vaak, vind het makkelijk, niet zoeken naar ingrediënten, of zoals bij de soep dat je met een half pak tijm blijft zitten, want er zit in wat je nodig hebt.
bij ons ligt het op de verse groente afdeling dus niet in een koelvak zo in de buurt van de tomaten, paprika's etc oeps er was al antwoord gegeven
Bij de ah hebben ze een compleet vers pakket om tomatensoep te maken. Ligt op de groenteafdeling. Super simpel en snel klaar. Enige wat ik wel altijd doe is de tomaten ontvellen alvorens ze in de soep te beruiken. Zelf voegen we altijd nog soepballetjes toe. Succes gegarandeerd!
Hier een simpel en lekker recept: 1 kg tomaten (ik doe ook vaak 500gr en een blikje tomatenblokjes) 1 Winterpeen 1 ui 2 teentjes knoflook 1 liter water of 700ml als je tomatenblokjes op sap gebruikt 1 bouillonblokje (ik kies bewust een variant zonder e621 of gistextract) Tijm Basilicum Laurierblaadje Beetje olie in de pan, ui en knoflook fruiten. Tomaten in grote stukken snijden en wortel in stukjes. Dit ca 10 min meebakken. Water, bouillon, laurier en tijm toevoegen. Half uurtje laten koken. Laurierblaadje verwijderen en alles pureren. Beetje basilicum toevoegen en klaar. Ook lekker met gehaktballetjes en eventueel soepgroente. Voor mijn jongste pureer ik de groente dan ook nog mee.
Ik maak het van overgebleven pastasaus. Tomatenblokjes,tomatenpuree, soepgroenten en gehakt. Daar twee liter bouillon bijgooien en spaghetti in stukjes, vind ik lekkerder dan vermicelli, en dan wat kruiden erbij. Klaar.
dit is ongeveer mijn basis Romige tomatensoep - Recept - Allerhande - Albert Heijn alleen ontvel en ontpit ik de tomaten wel anders krijg je er zo'n drap in je kan trouwens voor een snelle tomatensoep ook wel tomatenstukjes in blik gebruiken en dan verse basillicum erin of andere kruiden die je lekker vindt
De lekkerste tomatensoep vind ik (sinds kort ontdekt ): 2 blikken gepelde tomaten (is ook verkrijgbaar zonder zout, bijvoorbeeld het goedkoopste blik bij de plus, je zou ook verse kunnen pakken neem ik aan, zou dan ongeveer 1,5 kilo pakken denk ik?) 2 gesnipperde uien 3 aardappelen geschild en in stukken 3 bouillonblokjes boter Smelt de boter in een grote soeppan en bak de uien glazig. Voeg de tomaten, aardappelen en 2 blikken water toe en breng het geheel aan de kook. 3 bouillon tabletten toevoegen en 20 minuten zachtjes laten koken. Pureer alles met een staafmixer. In het originele recept staat 4 bouillonblokjes, maar ik gebruik minder. 1 blik is 800ml, dus je hebt 1.6 liter ze maar, zou dus 3 bouillonblokjes gebruiken, ik vind het anders veel te zout. Door de aardappels smaakt de soep heel romig, is echt een gebonden soep, ik vind 'm erg lekker!
Ik maak deze vaak: Italiaanse tomatensoep met mascarpone - Recept - Allerhande - Albert Heijn Vrijdag heb ik deze nog gemaakt en vanmiddag nog een kliekje ervan genomen, mjam mjam!
Ieuw!! Haha dat is toch geen soep? Door dat soort pakjes heb ik mijn gehele leven gedacht dat ik tomatensoep vies vond. Totdat ik echte tomatensoep at!
Off topic hoor maar kreeg kippenvel bij de handtekening van Maartje84. Gefeliciteerd meid dat jullie nog een wondertje is gegeven!