tomatensoep maken, help!

Discussie in 'De lounge' gestart door Zara75, 8 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Baukje1985

    Baukje1985 Fanatiek lid

    26 jul 2010
    2.732
    44
    48
    O ik zie het nu idd, wauw! Dubbel gefeliciteerd dan maar :D
     
  2. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.809
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Hihi dank je wel! We zijn zo blij! :)
     
  3. EdN

    EdN VIP lid

    27 mei 2011
    8.828
    3.623
    113
    Bij de Albert Heijn verkopen ze van die verse soeppakketten, daar zit alles wat je nodig hebt in. Heel makkelijk, en de tomatensoep is erg lekker.
     
  4. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Ik neem altijd 1,5 kilo trostomaten, deze ontpitten en ontvellen.
    Daarna met 1 liter water, 2 a 3 bouillonblokjes opzetten. Soepgroente erbij en 2 blikjes tomatenpuree. En lekker half uurtje laten pruttelen. Daarna zet ik de staafmixer erin en heb ik een gladde soep. Voeg dan nog vermicelli en gehaktballetjes (verse voorgedraaide van de slagerijafdeling) toe.

    Heerlijke soep met veel groente die je niet ziet :) Ook handig voor kinderen die die 'groene stukjes' niet lekker vinden :)
     
  5. Islah

    Islah Niet meer actief

    Met een pak gezeefde tomaten kan je ook lekkere tomatensoep maken.
     
  6. biancs

    biancs Fanatiek lid

    12 dec 2011
    1.197
    0
    0
    Afgelopen week had ik het zo gemaakt:

    1kg tomaat (ontvellen is zo gedaan met in kokend water leggen en in ijswater direct koelen en dan pellen). Deze in stukjes snijden en aan kokend water en (2blokjes )bouilion toevoegen. Lekker laten koken en staafmixer erin. Daarna groenten erin en schep tomatenpuree. Wat peper en zout erbij en een paar drupjes maggi en wat peterselie. Evt wat spaghetti/mie/vermicelli toevoegen.

    Voor sneller recept kun je ontvelde tomaten in blik gebruiken :)
     
  7. Niveah

    Niveah Fanatiek lid

    4 dec 2014
    3.528
    1.391
    113
    Vrouw
    Das no makkelijker! Hoef je inderdaad niet met de staafmixer door je pan :D
     
  8. Marlijn82

    Marlijn82 Fanatiek lid

    28 mrt 2012
    1.968
    0
    0
    Overijssel
    Ik doe altijd ong 1 kilo tomaten doormidden. Bestrijken met mengsel olijfolie italiaanse kruiden en knoflook naar smaak. Dit op 100 graden 30 a 40 minuten in de oven. Alles in een pan met water (geen idee hoeveel) met een bouillionblokje of kruidenbuiltje. Handvol basilicum erin. En dan even met de staafmixer erdoor.

    Je zou nog groenten kunnen toevoegen, maar je hebt natuurlijk al een kilo tomaten gebruikt.

    Ik maak dit altijd in grote porties en die vries ik dan in delen in en gebruik dit voor alle basis tomatendingen. Lasange, soep, pastasaus e.d. laat hem dan wel op sausdikte.
     
  9. Hippo89

    Hippo89 VIP lid

    11 dec 2012
    7.373
    343
    83
    Vrouw
    Ik heb laatst een hele lekkere gezien op tv van Rudolfs bakery,

    Gehakt rullen
    1,5' liter vlees bouillon door doen
    Dan 1 pak gezeefde tomaten er door
    En dan een blikje tomaten puree er door om op smaak te brengen

    En groentes naar keuze natuurlijk

    Was heel lekker
     
  10. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    16 apr 2013
    4.184
    1
    0
    Uien
    Prei
    Wortelen
    1 à 2 blikken tomaten in blokjes
    Water

    Ik snij de ui, de prei en de wortel in kleine stukjes en laat die 10 minuten stoven (of als ik nog sneller wil zijn zo'n voorgesneden pak soepgroenten).
    Kruiden met wat peper en 1 of 2 groentenbouillonblokjes.
    Voldoende water erbij doen.
    Kwartiertje op 't vuur laten verder pruttelen.
    Tomaten erbij. Nog effe 5 minuten verder laten pruttelen.
    Het geheel mixen.

    Je kan er eventueel nog room onderdoen, maar dan bewaart de soep minder lang.
    Wat bij kinderen helpt: Gehaktballetjes (koop ik kant en klaar uit de diepvries) :). Gewoon na het mixen erbij doen.


    De hoeveelheden hangen echt af van hoe groot mijn pot is.
     
  11. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Deze is echt superlekker en heel makkelijk. Ik laat alleen de suiker eruit. En ik doe de dubbele hoeveelheid.
     
  12. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Ik maak hem altijd met tomaten uit de oven met olie, kruiden en veel knoflook.
    Belangrijkste is dat je flink rijpe tomaten neemt. Ik zoek ze altijd uit bij de Turkse supermarkt, zijn veel lekkerder.
     
  13. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    15 sep 2008
    2.803
    70
    48
    Vrouw
    klinkt lekker
    hoe maak je het verder?
     
  14. maartje84

    maartje84 VIP lid

    8 okt 2008
    12.809
    4.446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Is het gelukt Zara?
     
  15. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    Neeeee!! Ik had m'n zinnen gezet op het kantenklaarpakket van de AH (in het kader van 'dan kan er toch niks mis gaan??!').
    Maar ik was naar een kleine AH gegaan, waar ze dus geen r**t hadden...
    Dus ik ga donderdag naar een fatsoenlijke! Ik zal wel een foto plaatsen. :p
     
  16. Zara75

    Zara75 VIP lid

    10 jul 2007
    12.032
    6.135
    113
    Happyland
    Klinkt lekkerrrr!
     
  17. sjak

    sjak Niet meer actief

     
  18. manamana

    manamana Fanatiek lid

    30 apr 2014
    1.372
    22
    38
    het Noorden
    Meestal doe ik ook iets met een kilo tomaten (ontveld), winterpeen, ui, knoflook, een bouillonblokje, evt. bleekselderij en prei, met gehaktballen. Maar je hebt al genoeg recepten, zie ik. ;)

    Deze heb ik laatst gemaakt, is ook erg lekker:
    Geroosterde tomatensoep - LeesVoer
     
  19. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    ik doe exact hetzelfde hahaha
     
  20. goblins

    goblins Fanatiek lid

    27 okt 2013
    3.591
    3.222
    113
    ministerie van defensie
    Swifterbant
    Ik zie vele heerlijke recepten, maar 1 ding mis ik.
    Koriander erdoor.
    Ik maak nu regelmatig zelf tomatensoep (maar voorlopig niet, valt niet goed met de zwangerschap) en ik heb er is koriander in gedaan. Gewoon gedroogde koriander in een vierkante pot bij de appie.

    Dat was voor mij HET ingrediënt wat miste al die keren ervoor dat ik deze soep maakte.
    Uiteraard niet te veel, dat moet je zelf even uitzoeken.
     

Deel Deze Pagina