Tomatensoep

Discussion in 'De lounge' started by wanna be a mama, Oct 18, 2016.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,155
    8,129
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Idd niet van blokjes...je kan een runderschenkel halen en deze kiken voor echte bouillon of een soeppakket met grote stukken wortel etc. Daar kan je dan bouillon van trekken.
     
  2. Emihan

    Emihan Actief lid

    Aug 18, 2015
    474
    68
    28
    #22 Emihan, Oct 19, 2016
    Last edited: Oct 19, 2016
    Ik heb net een pan tomaat-paprika soep gemaakt.

    750 Gr Roma tomaten
    2 grote rode paprika 's
    1 grote of 2 middel grote uien
    4 kleine teentjes knoflook
    6 takjes tijm
    2 laurier blaadjes
    500 a 600 ml runder of groente bouillon

    Alles in grove stukken snijden en dit (inclusief tijm en laurier)in een ovenschaal. Besprenkelen met olijfolie en naar smaak wat zout en peper. 25 a 30 minuten op 180 graden hetelucht in de oven. Als het lekker geroosterd is pureren met een staafmixer en bouillon toevoegen. Eventueel nog wat extra zout en peper. Heerlijk !
     
  3. Pbmama

    Pbmama Actief lid

    May 10, 2016
    149
    0
    16
    NULL
    NULL
    1 grote ui, 3 tenen knoflook en 6 tomaten. Die fruit ik even aan in een pan met wat olie. Daarna groenteboullion erbij en even laten koken. Daarna alles in een blender en fijn maken. Daarna een pakje gezeefde tomaten erbij en wat tomatenpuree. Lepel suiker en klaar. Wij vinden hem zo heerlijk, het is snel klaar en je hebt een gezonde soep!
     
  4. Beaujuulais

    Beaujuulais Fanatiek lid

    Sep 15, 2008
    2,803
    70
    48
    Female
    Dit is het recept en tekst van Maja82
    Zo maak ik nu vaak tomatensoep

    Kilo tomaten (goed rijpe dus maar dan ook echt rijp he, dat ze dieprood en goed zacht zijn) in stukken zodat het middelste harde deel eruit is.
    Dit in een ovenschaal doen. Twee rode uien er in stukken bij. 4 knoflooktenen in de schil erbij en alles mengen met olijfolie, peper, zout en kruiden (potje Italiaanse kruiden of tijm en oregano).
    Dit ongeveer 40 minuten in de oven op 200 graden.

    Als dit klaar is haal ik de schaal altijd uit de oven en laat het even afkoelen. Dan piel ik de meeste velletjes eraf, is even gedoe maar met 2 vorken wil het prima. Dan plop je ook de knoflook uit het schilletje. De knoflook krijgt een hele lekkere smaak doordat het in de schil meegebakken is in de oven.

    Dit mengsel pureer ik en aan de hand van de dikte schep ik er steeds een soeplepel bouillon bij (ik gebruik gewoon gekookt water met een bouillonblokje groente of kip).

    Dan is je soep eigenlijk al klaar. Beetje kookroom kan er ook nog door. Of is het toch wat zurig, schepje bruine suiker.

    Ik maak er altijd verse soepballetjes bij en deze bak ik in de pan en gooi ze erbij als de soep al in de kom is, is veel lekkerder dan die zompige ballen. Ook heerlijk met nog geraspte kaas door de soep
     

Share This Page