Deze doen het hier altijd goed: pastasalade: penne, mozarella, zongedroogde tomaatjes, pesto, geroosterde pijnboompitjes en evt rucola. Het is lekker om er een beetje olijfolie of olie van de zongedroogde tomaatjes door te doen. Couscoussalade met feta, rucola, tomaatjes, paprika, avocado en pesto mozarellaspiesjes bolletjes/stukjes mozarella aan een spiesje met cherrytomaatjes en blaadjes verse basilicum. Een beetje besprenkelen met olijfolie en evt. italiaanse kruiden. En wat ook heel lekker is, turks brood (evt. even in de oven opwarmen met een beetje olijfolie, parmezaanse kaas en rozemarijn eroverheen). en dan zelfgemaakte knoflooksaus, auberginedip of humusdip erbij! Ohja, en Aviko heeft ook van die lekkere aardappelroosjes (pommes duchesse heten ze geloof ik), die gaan hier ook altijd hard en ook lekker voor kinderen .
Tortilla wraps > - Besmeren met Yogonaise - zongedroogde tomaatjes fijnsnijden en erover strooien - Plakjes kipfilet eroverheen leggen - Rucola erover - Oprollen en smullen maar (Bewaren: in plasticfolie wikkelen). Ook lekker zoet en feestelijk hapje op tafel > - 400gr Witte (of melk- of pure) chocolade smelten in een pannetje - Pannetje met gecondenseerde melk aan de kook brengen - Vuur laag zetten en chocolade erbij doen - Goed mengen (wordt een plakkerige brij ) - Roer er kort gekleurde smarties doorheen (of koekkruimels) - Doe het in een bakblik bekleed met bakpapier - In de koelkast zetten - Later snijd je er blokjes van... Smullen !