Tot hoeveel gewerkt in de zorg ?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Juudje79, 13 dec 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Juudje79

    Juudje79 Actief lid

    18 okt 2010
    148
    0
    0
    NULL
    NULL
    Nav het andere topic hoelang je door hebt gewerkt en dat topic niet in de war te schoppen met mijn vraag een eigen topic.

    Ik ben wel nieuwsgierig naar hoelang mensen door hebben gewerkt in de zorg.

    Zelf werk ik in een verpleeghuis (32 uur per week) op best wel een lichamelijk zware afdeling.
    Collega's om mij heen hoor ik bijna allemaal zeggen dat je amper de 30 weken haalt in de zorg op de directe werkvloer.

    Sommige daarvan zijn zelfs vanaf 25 weken met aangepast werk begonnen.

    Hoe zit/zat dat bij jou ?
     
  2. Marientje28

    Marientje28 Actief lid

    30 jun 2008
    220
    0
    0
    Wijkverpleegkundige
    Ik werk als wijkverpleegkundige in de thuiszorg. Je bent solistisch aan het werk, even een 'tilletje' vragen aan een collega is er dus niet bij.
    Wij werken direct aan het bed, maar ook in badkamers, met tilliften, rolstoelen etc. Ik heb ook in ziekenhuizen en verpleeghuizen gewerkt en kan vanuit die ervaring zeggen dat ik vind dat er geen verschil in lichamelijke belasting is. Enige voordeel dat je in de thuiszorg misschien hebt, is dat je van client naar client in de auto zit en dus steeds heeeel even een paar minutjes kunt rusten.

    Ik heb tot 34 weken gewerkt, fulltime.. Ging prima. Vanaf 30 weken had ik een paar zware clienten waar ik niet meer naar toe ging en de laatste week lukte het bukken ook niet meer goed waardoor steunkousen aantrekken ook moeilijk ging.

    Vergelijk jezelf niet met anderen. Ik was voordat ik zwanger werd veel afgevallen, mijn lichaam vond het zwanger zijn dus niet zwaar want was soweiso al meer gewicht gewend te dragen. Ik had een prima zwangerschap zonder klachten waardoor ik tot vlak voor de bevalling goed vooruit kon.

    Succes!
     
  3. Saffron

    Saffron Fanatiek lid

    25 mrt 2008
    1.086
    0
    0
    snap je vraag, maar denk dat je gewoon naar je zelf moet kijken en naar hoe jou zwangerschap verloopt...

    Ik werk als verpleegkundige, op een gespecialiseerd kinderdagverblijf. Veel til en loop werk. Bij de eerste zwangerschap heb ik gewoon t/m 34 weken gewerkt, 4 dagen in de week. Bij de tweede al vanaf 8 weken rug/ bekken problemen, uiteindelijk rond de 29 weken minder op de vloer gaan werken, ik werkte op dat moment 3 dagen in de week. Helaas 2 weken later in het ziekenhuis beland en noodgedwongen gestopt met werken.
    Nu ben ik bijna 21 weken zwanger van de derde. Sinds n paar weekjes weer last van mijn rug/ bekken. Hoop met wat kleine aanpassingen en afspraken met collega's het gewoon vol te houden t/m 34 weken. Maar geen idee of dat gaat lukken.

    Succes

    oja ik geloof wel dat er allerlei wetten en regels zijn, da je extra pauze mag nemen, niet zwaarder tillen dan bep gewicht etc, maar het is bij ons bijna niet haalbaar om daar een beroep op te doen.
     
  4. Sparkie

    Sparkie Fanatiek lid

    24 okt 2009
    3.028
    2
    0
    Iedere zwangerschap is weer anders, dus probeer jezelf niet te vergelijken met anderen. Ik werk als verpleegkundige in een ziekenhuis. Ben dus ook veelal met zorg aan/rondom bed bezig. Tijdens mijn eerste zwangerschap werkte ik nog fulltime, 36 uur. Ik heb dit tot ongeveer 28 weken volgehouden, toen was ik echt op. Ik sliep alleen nog maar als ik thuis was, had vrij vaak harde buiken, en lopen ging ook moeizamer. Toen ben ik halve dagen gaan werken tot 32 weken. Toen ging ik de ziektewet in.

    De een loopt probleemloos door tot haar verlof, en de andere niet... Is afwachten! Maar denk dat het percentage zwangeren in de zorg dat doorloopt tot 34 weken een stuk kleiner is dan het percentage dat eerder mindert met werken hoor. Tis nu eenmaal zwaar.
     

Deel Deze Pagina