Hey hallo allemaal, Ik zal mezelf even voorstellen, Eric, 37 en net voor het eerst papa van een heerlijke zoon: Beau. het is een genot. zo trots als een pauw. 10,5 week ofwel geboren op 12-11-10. Een scorpioentje en dat is te merken!! Zijn wil is wet, en hij is nu al te gewillig dingen te doen die hij eigenlijk nog niet kan of mag doen. (volgens de fysio) Maar nu hetvolgende: Mijn vrouw geeft borstvoeding. Want, je weet, er is inprincipe niets beter dan dat. Overdag gaat dat prima, maar de nachten.... We geven op vraag en aanbod. Hij komt om een uur of 22.00-23.00 uur, daarna om 01.00-02.00, dan weer om 04.00-05.00 en daarna om het uur... Hij is wakker, sabbelt op zijn handjes en zijn speen die we telkens erin proppen, kortom een drukte maker in de nachten. We hebben inmiddels een aanleunbedje waarin hij wel heerlijk ligt en makkelijk is met het in en uit halen van de kleine. Maar nu de vraag, en barst los; waarom zit er 's nachts zoweinig tijd tussen de voedingen en wat eraan te doen? En nee, overstappen op FV is volgens onderzoek geen optie dat beloofd dat ze langer doorslapen, dus.. maar misschien iemand van jullie de gouden tip heeft.. of wordt het maar gewoon een paar maanden afzien en gaat het vanzelf wel over? gegroet, een vermoeide papa. (en mama)
Hoe lang zit er overdag tussen? Langer dan 3 uur? Da zou je eens kunnen kijken of overdag wat meer op ritme voeden, kan helpen om meer verzadigd te raken en 's nachts iets langer te slapen, (op deze leeftijd is elke 3 uur wel normaal, maar na 4/5 nog even doortukken tot 7 uur in 1 keer zou wel heel fijn zijn natuurlijk ). Het zou een beetje regelgedrag kunnen zijn: de productie is wat te laag en dat gaan ze doorgaans juist 's nachts regelen. Daar haal je dus de druk wat af door overdag korter tussen de voedingen te laten. Als je daardoor in gedrang komt met slaapjes, zou je direct na het slapen en voor het slapen kunnen voeden, (je vrouw dan ). En als de slaapjes overdag erg lang duren: toch eerder wakker maken! Wat ze overdag slapen, slapen ze 's nachts niet en juist door overdag het voeden en de slaap zelf wat meer te regelen, wen je ze een dag-nachtritme aan, (wat ze uit zichzelf niet hebben). Verder: 's nachts het voeden enzo zo kort mogelijk houden e zo weinig mogelijk licht maken. Als het even lukt gewoon helemaal in het donker, maar als je het aanleggen nog niet helemaal lekker onder de knie hebt, is dat vaak lastig. Wij hadden een lamp met een dimmer en die zette ik dus op z'n allerlaagst aan, zodat ik nog net kon zien wat ik deed, maar het voor onze dochter dus ook lekker donker bleef. Succes!
Mijn dochtertje is van 13-11-2010 Maar komt gelukkig maar 1 keer in de nacht of niet en geef ook bv. FV is idd geen garantie dat ze gaan doorslapen Heb het ook 1 keer geprobeerd maar ze wilde zelfs eerder eten! Wat ik doe is overdag laten slapen met de gordijnen open (dagritme) en in de nacht helemaal donker. Ook heb ik een nachtritueel dat ze weten dat ze de nacht in gaan (hielp hier best goed!) En wat er al is gezegt in de nacht niet praten, alleen voeden. Ik verschoon ook niet de luier in de nacht. (behalve als ze gepoept heeft). En misschien op een eigen kamertje leggen? Is denk ik rustiger/stiller. Misschien wordt de kleine wel van jullie wakker? Hier hielp dat ook! Heel veel succes! En zal vast wel goedkomen alleen hebben jullie daar nu niks aan..
Hoi hoi, Mijn zoontje werd ook erg vaak wakker snachts totdat ik hem 's avonds een afgekolft flesje melk gaf. Ik wis zo precies hoeveel hij binnenkreeg en wat voor hem dus voldoende was. Misschien is dit een tip?
Het ritme klinkt heel normaal, behalve dat hij na 4/5 uur niet meer echt lang slaapt. Op de handjes sabbelen kan nog een teken van honger zijn -> dan zou die voeding rond 4/5 uur misschien niet helemaal voldoende zijn? Als dat zo is, dan zou hij best driftig op zijn handjes moeten sabbelen. Let dan goed op dat hij goed drinkt om die tijd en bijv niet aan de borst in slaap valt. Maar rond deze leeftijd gaan ze ook op de handjes sabbelen uit "interesse" in de handjes. Het kan ook een teken zijn dat zijn dag/nacht ritme nog niet helemaal juist is, en hij rond die tijd gewoon denkt dat het dag is. Is jullie slaapkamer goed donker? Idd geen licht maken bij het voeden scheelt dan ook, mijn dochter is met de voeding van rond 7 uur ook gevoeliger voor licht dan eerder in de nacht, ze "voelt" dan ook wel dat het bijna dag is denk ik. En wat doet hij vóór die voeding van 22-23 u?
Meestal is het een 'fase' als de nachten wat minder goed gaan, is mijn ervaring. Wat zou kunnen is dat je vrouw 'regeldagen' heeft. Je kindje wil vaker drinken omdat hij groter wordt en meer melk nodig heeft. Door vaker aan te leggen (en dat is dan inderdaad vaak om het uur) maakt je vrouw weer meer melk aan. Zo werkt dat (mischien wist je dit al, maar voor de volledigheid). Een speen kan het 'vraag-en-aanbod' verstoren doordat de baby zijn zuigbehoefte gedeeltelijk stilt met de speen. De zuigbehoefte geeft aan dat hij wel wat wil drinken, ook al is dat maar een beetje. Wat je nog zou kunnen proberen, is overdag wat vaker aanleggen, ook al geeft de baby zelf niet aan dat hij honger heeft, of geef je normaal een fopspeen. Soms werkt het zo: hoe meer hij overdag drinke, hoe minder hij 's nachts nodig heeft. Mijn dochter wilde de laatste avondvoeding altijd erg lang drinken en ik wisselde dan vaak van borst, de slokjes die er dan weer in zatewn, dronk ze dan weer op. Die melk is vetter en dat lange drinken heet 'clusteren'. Dit zorgde er bij ons voor dat ze langer aan een stuk sliep. Ik gaf dus geen speen wanneer beide borsten leeg waren, maar wisselde net zolang tot ze genoeg had. Dat vond ik wel pittig, maar daar stond dan tegenover dat ik ook wat langer achter elkaar kon slapen. Succes en goed dat je vragen stelt!
Tja, waar het door komt is moeilijk te zeggen denk ik. Mijn advies: leg je er bij neer, het kan nog wel eens heel lang gaan duren. Niet om je nu meteen een dip aan te praten, maar naar mijn ervaring is het makkelijker als je het gewoon accepteert ipv dat je van alles eraan probeert te doen. Wat betreft het bv/kv verhaal. Mijn zoontje, kv, sliep met 2 jaar voor het eerst door.. Mijn dochtertje, bv, slaapt nog niet door. Ik heb blijkbaar gewoon kindjes die dat niet doen, kan gebeuren. Het is wel erg vermoeiend soms hoor.
ik zou gaan kolven voor de nacht zodat je precies weet wat hij binnen krijgt. ik heb altijd fles voeding gegeven en dus ik wist wat hij op had. en voor de nacht moest hij altijd wat meer dan sliep hij lekker de hele nacht door. en hier sliep hij na 2 weken al helemaal door. dus misschien is dat een tip kijken wat hij binnen krijgt voor de nacht. succes ermee! en natuurlijk gefeliciteerd met de geboorte van jullie zoon. liefs
Ik zou gewoon je kindje volgen hoor..... Blijkbaar heeft je kindje dit nu even nodig....jullie doen het toch super!! Ik geef ook bv en ook volledig op vraag, bij de eerste ook zo gedaan...misschien is dit nu even een fase, een groeispurt.. Kolven vindt ik niet nodig want juist het mooie aan bv is dat je kindje precies krijgt wat hij/zij nodig heeft Vertrouw op je lichaam (nou ja het lichaam van je vrouw haha) en je kindje
Trouwens heeft jullie kindje misschien gewoon veel zuigbehoefte? Hier hebben ze dat allebei en ik geef gewoon een speentje erbij als jullie kindje verder gewoon goed aan de borst drinkt kan dat best.
Het zou ook kunnen zijn dat jullie kindje 's morgens (heel) vroeg wil clusteren. Meestal doen kindjes dit 's avonds maar dat hoeft niet persé. Hier kan je er wat meer over lezen: Borstvoeding.com: kenniscentrum voor borstvoeding - Melkproductie - Clusteren Wat leuk dat jullie ook een co-sleeper hebben en zo gemotiveerd zijn om BV te geven! Denk dat jullie een beetje zullen moeten berusten, het loslaten. Dat helpt écht om het als minder zwaar aan te voelen, vind ik.
Bij een regelvraag in de productie is dat alleen niet helemaal handig... je kolft altijd minder dan dat je kindje er zelf uit krijgt, en dus versterk je juist het wakker worden en om voeding vragen.... (even ervan uitgaand dat er dan overdag gekolfd moet worden om 's nachts te gaan, omdat je natuurlijk niet 's nachts gaat zitten kolven ). Extra aanleggen dus, dan verhoogt de productie en is dit probleem het snelste over.