Ook in gemeenschap van goederen getrouwd. We zijn ook pas na 13 jaar samen met elkaar getrouwd, dus dan weet je dat het wel goed zit. ( inmiddels bijna 5 jaar getrouwd ) Natuurlijk is ons inkomen niet gelijk, maar dat wordt op een andere manier gecompenseerd. Marnat werkt veel minder, maar doet daarentegen het meeste van het huishouden. Die uren die ze aan het huishouden besteed betaal ik haar door meer te werken en verdienen.
Ik zal zelf nooit trouwen in gemeenschap van goederen. Naar mijn idee is het huwelijk of GP het sluiten van een zakelijke overeenkomst. In zo'n overeenkomst ga je vaak uit van de situatie dat het niet meer zo gezellig is. Ik kijk daar dus puur zakelijk naar, maar dat is de jurist in mij.
wij hebben al een gezamelijke rekening, wij stortenalles daarop.. zullen dus ook trouwen in gemeen van goederen, we hebben niks bijzonders of grote bezittingen...alles wat we tot nu toe hebben gekocht/opgebouwd is samen bedoelt...heb ehct nog nooit met hem samsam ergens over gedaan!
(nog) niet getrouwd, maar ik zou ook kiezen voor huwelijkse voorwaarden. Gewoon omdat ik geen zin heb in gezeur als we wel ooit een eigen bedrijf beginnen ofzo. Wisten jullie trouwens dat je vanaf dit jaar standaard trouwt onder huwelijkse voorwaarden en niet meer in gemeenschap van goederen
Ben niet getrouwd, maar mocht dat ooit gebeuren, dan zeker op huwelijkse voorwaarden. Sowieso is in gemeenschap van goederen ontzettend ouderwets in mijn ogen. Lees ook veel dat mensen in g.v.g. trouwen omdat ze toch alles delen. Maar is dat dan bij h.v. niet zo?? Dat kun je daarbij toch net zo goed doen of ben ik gek? Ben trouwens wel benieuwd hoe het werkt dat als je vanaf dit jaar automatisch op h.v. trouwt. Want de h.v. moet je toch bij een notaris laten vastleggen dacht ik?
Ouderwets? Dat heb ik nog nooit gehoord Ik vind het wel fijn hoor, als wij uit elkaar gaan heb ik niks opgebouwd omdat ik maar 2 dagen werk. Zou wat zijn dat mijn man dan meer mee krijgt terwijl ik voor de kinderen zorgde
Beide eigenlijk.. de huwelijkse voorwaarden zijn: - datgeen in het huwelijk is ingebracht van voor het huwelijk, blijft van de inbrenger - de erfenis die ik zal krijgen blijft buiten de gemeenschap (dat is een familieissue) verder bouwen we IN het huwelijk gezamelijk op om de doodsimpele reden dat ik minder werk dan mijn man... zou toch raar zijn als ik daar bij een mogelijke scheiding voor moet boeten omdat ik vaker voor de kinderen heb gezorgd en meer in het huishouden heb gedaan
Wij hadden allebei zowat niks, maar ik heb wel wat erfenissen gehad. Waarbij in het testament van de overledenen stond, dat dat van mij is, ook als ik ga scheiden heeft mijn man daar geen recht op. Maar goed, dat is moeilijk te controleren, want het huis is nu bijna afbetaald, en ik heb nog wel wat aankopen gedaan. Als we zouden scheiden staat het huis nog steeds op 2 namen en wordt het lastig om dan te zeggen dat ik anderhalve ton moet krijgen
tja, dat hangt er vanaf he waaruit de erfenis bestaat... Wij hebben afgesproken en ook zo vast laten leggen dat wanneer een erfenis besteed wordt binnen de gemeenschap (huis, vakanties etc) dan is deze opgenomen in de gemeenschap. Maar hier bestaat de erfenis niet alleen uit geld.
Zo hebben wij het ook, dat heet volgens onze notaris het 'duitse' model. Alles wat we hebben ingebracht blijft gescheiden, evenals erfenissen etc. De rest wat je gedurende je 'verbintenis' opbouwt wordt verdeeld al je uit elkaar gaat.
Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd, omdat we geen zakelijke of andere redenen hadden om dat anders te doen. Zou een van ons een eigen bedrijf hebben gehad, dan zouden we op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd en zou het huis op naam van degene zijn gekomen die geen eigen zaak had. Oom en tante van mij zijn namelijk ooit hun huis kwijtgeraakt toen zijn bedrijf failliet ging. Dat zou ik koste wat kost willen voorkomen.
wij zouden dan op huwelijkse voorwaarden trouwen... beide een eigen bedrijf... dus dat lijkt me dan verstandiger... verder delen we alles samen dus.. en mocht je dan ooit uit elkaar moeten gaan dan heb je geen gezeik over wie waar recht op heeft...
Wij zijn in gemeenschap van goederen getrouwd. We hadden toen net samen een huis gekocht, beider inleg was even groot en er was geen sprake van een eigen bedrijf. Wij zagen geen redenen om op hv te trouwen.
Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. Wij hebben beiden geen eigen zaak, geen geld en dus geen reden om op huwelijkse voorwaarden te trouwen.
als wij trouwen trouwen we in gemeenschap van goederen. is nu ook zo wat van hem is is van mij en wat van mij is blijft van mij