truffels

Discussie in 'De lounge' gestart door -, 19 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    Kan iemand mij helpen aan het recept van truffels....?

    liefst niet een link sturen maar echt een recept van een ervaren iemand..

    dank jullie :D
     
  2. Niet meer actief

    ik bedoel dan natuurlijk die chocolade-truffels :D
     
  3. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    ja hoor kan ik :)

    Chocoladetruffels


    Ingrediënten
    5 repen pure chocolade
    50 gram boter
    1 eetlepel melk 30 gram poedersuiker
    cacaopoeder


    Bereiding
    Laat de in stukken gebroken chocolade met de melk en het poedersuiker 'au bain marie' (een pannetje in een pan met kokend water) smelten.
    Roer er, van het vuur, de boter en eventueel een smaakje zoals rum door.
    Laat het mengsel al roerende afkoelen, vorm er met 2 theelepels onregelmatige balletjes van en wentel ze door de cacao.

    smikkelze :)

    en nog 1tje

    Chocoladetruffels

    recept voor ongeveer 20 stuks

    Benodigdheden:

    1 3/4 deciliter slagroom
    1 eetlepel boter
    175 gram pure chocolade, fijngehakt
    cacaopoeder
    Bereiding:

    Breng de slagroom met de boter aan de kook en schenk dit bij de chocolade. Roer alles goed door tot de chocolade is gesmolten. Laat het mengsel ongeveer 2 uur afgedekt in de koelkast opstijven. Maak met behulp van koele lepels en met handen bestrooid met cacao, ovaal gevormde truffels en wentel ze door cacaopoeder. Bewaar deze truffels in de koelkast en eet ze binnen een week op (als ze dat al halen....).

    Variaties: meng enkele druppels likeur, cognac of whisky door de massa voor het opstijven. Het vervangen van de helft van de pure chocolade door een gelijk deel after eight chocolaatjes kan ook spannende truffels opleveren. Smelt de after eight-jes dan mee met de pure chocolade.


    en nog 1tje :)

    Ingrediënten voor ± 30 stuks:
    100 g boter
    2 eierdooiers
    2 eetlepels witte basterdsuiker
    225 g pure chocolade
    cacaopoeder


    Bereiding:

    De boter (op kamertemperatuur), de eierdooiers en de basterdsuiker in een kom doen. Smelt de chocolade au bain-marie en laat het daarna ± 5 minuten afkoelen. Voeg de gesmolten chocolade aan de boter, de eierdooiers en de suiker toe en klop het met de mixer tot een romig mengsel.
    Laat het truffelmengsel in ± 1½ uur in de koelkast opstijven.
    Klop nu alles met de mixer in ± 5 minuten mooi luchtig en strijk het met een pannekoekmes op een bakplaat uit en laat het op een koele plaats minstens 4 uur opstijven. Snij de plak dan in ± 30 stukjes en vorm er truffels van. Wentel ze tenslotte door gezeefd cacaopoeder.

    hiermee gaat het je lukken meis :)
     
  4. Niet meer actief

    sjee.. haha. ik moet toch ook maar eens aan de kook en knutsel gaan hoor. Ik heb ze laatst gratis bij de plusmarkt gekregen.. die waren jammie. Nooit bij gedacht dat je die dingen ook zelf kunt maken..
     
  5. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    en lekker dat ze zijn mmmmmmmmmmmmmmmmmmm jammmmie :)

    ik maak ook altijd zelf pinda rotsjes met melk chocola en witte (ook 'au bain marie' (een pannetje in een pan met kokend water)

    ongezouten pinda's erdoor en rotsjes maken en dan in de koelkast

    jammie jammie
     
  6. Niet meer actief

    oke oke.. zo kan ie wel weer! haha.. pff, heb meteen trek in pindarotsjes!

    Mijn voornemen voor het jaar 2007 zal zijn, ... lekker veel lekkers maken in mijn nieuwe keuken! Haha.. bij deze voorgenomen!
     
  7. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    =P~ =P~ =P~
     
  8. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    Gupsie denk je wel om je _________ ! :)
     
  9. Niet meer actief

    whahaha.. en bedankt Deb!

    Okè.. okè.. maar ik hoef toch niet alles alleen op te eten? Ik de helft en de rest voor de rest.
     
  10. kwebbeltje

    kwebbeltje VIP lid

    13 jul 2005
    15.340
    1
    0
    Verpleegkundige
    Duitsland
    Mjammie....de rest misschien voor mij :)
     
  11. Niet meer actief

    haha.. voor een ieder die dat wenst... ! Maar ehm.. kwebbeltje, ik kan je niet verzekeren of het ook gaat lukken.

    Toen ik nog southbeach dieet deed, wilde ik een amandelcake maken. Ik daar de ingredienten voor gehaald en lekker aan de slag!

    Ja hoor.. cake gebakken! Alleen cake stonk eigenlijk wel en cake was niet omhoog gekomen en na het proeven was cake ook echt niet te pruimen.

    Nu ken je de uitdrukking oost-indisch doof misschien wel, nou ik ben oost-indisch doof en blind hahaha. Ik had even naar de maten moeten kijken kennelijk.

    Ik gooide erin wat ik had, dus zoveel gram boter werd bij mij meteen het hele pakkie. En zo ook voor de amandelen, en meel enz enz enz..

    Haha.. pff, wat wat dat goor zeg!
     
  12. Niet meer actief

    Deb ik wist wel dat je een engel was.... :D

    ik ga denk ik die tweede versie met slagroom proberen!
     
  13. miloux

    miloux Bekend lid

    27 jul 2006
    760
    0
    0
    weet iemand misschien ook het recept voor de truffels met die witte vulling?
     
  14. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    ooooh lekker... ik eet alles met chocola
    maar wil nog wel mijn broek aan passen, en dat ging vanmorgen een stuk moeilijker...
     
  15. miloux

    miloux Bekend lid

    27 jul 2006
    760
    0
    0
    bij die tweede met slagroom, is het dan175 ml slagroom?
     
  16. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    yep miloux 1 dl is 100 ml ;)

    en witte vulling eehhhh zoeken ik even voor je op miloux

    volgens mij gebruiken ze daar witte chocolade voor ipv bittere en dan recept met de slagroom

    @Ayyildizf veel truffel plezier en hopelijk gaat het lukken
    moet haast wel want is erg makkelijk , dat wordt smikkelen :)
     
  17. Booey

    Booey VIP lid

    6 dec 2006
    5.663
    0
    36
    Radiator Springs
    wouw ik vind dat zo knap van jullie, ik ben een heel geduldig iemand, maar daar heb ik dus gewoon geen geduld voor he. Laatst ook maar alle oude cakebakvormen de deur uitgedaan, die stonden echt stof te vergaren in de kast.
    Ik heb wel een broodbakmachine! Eh...op zolder ... :oops:
     
  18. Jucade

    Jucade VIP lid

    20 jul 2006
    18.229
    1
    36
    Assemblagemedewerkster
    KWIJL....... :oops: ;) :)
     
  19. miloux

    miloux Bekend lid

    27 jul 2006
    760
    0
    0
    deb, dat wist ik wel, maar wilde zeker weten dat de 1 er goed stond :)
     
  20. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    oww hihi ;) ja hoor staat een 1 en 3/4 :)
     

Deel Deze Pagina