tuinbonen

Discussie in 'Voeding' gestart door sweet978, 7 jul 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    @daan,

    absoluut niet erg dat t offtopic gaat. Ik vind het eigenlijk wel gezellig zo een beetje ouwenelen.. ik heb 6 weken vakantie sinds gisteren en geloof dat ik ff moet afkicken:)

    Ik ga die bietjes zeker een keer proberen.. koop je dan rauwe bieten of al gekookte ? Als je ze nog moet koken..koop je vast rauwe grin.

    hier krijgt ze altijd s avonds der avond eten en toetje en vaak inderdaad zo een 3 kwartiertot een uur erachter aan een fles van 180+6 nu drinkt ze daar eigenlijk nooit meer dan 120/150 van op, mar biedt t wel aan voor de nacht.
    Als ze echt weinig eet geef je toch lekker een grotere fles ..ze moet wel lekker gevuld de nacht in is mijn mening
     
  2. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Als je kind helemaal niks gegeten heeft, kan dat best voor een keertje, ik geef dan een bakje yoghurt of borst. Dus een extra grote fles kan dan in zo'n geval wel.

    Ik vind tuinbonen zo bitter! Ik ben wel van pure smaken leren eten, dus ga de tuinbonen niet prakken door de aardappels ofzo, maar met ui, knoflook en spekreepjes klinkt wel lekker zeg! Zo maak ik ook altijd de spruitjes.

    Bietjes koken, oh zo'n vieze zooi geeft dat!
    Had laatst wel voorgekookte gekocht. Koud in een salade met wortel, appel, cashewnoten en rozijnen erg goed te eten!
     
  3. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    @zogelukkig

    de tuinbonen zijn ook heerlijk zo, maar te zout denk ik voor die kleine, dus daarom gewoon kale bonen en aardappelen met wat zelfgemaakte jus. Maar goed.. ze ging er dus flink van kokken..en eten moet wel leuk blijven vind ik , dus de volgende keer proberen we t wel een x geprakt..
     
  4. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Velletjes na het koken van de tuinbonen halen is wel even een klus, maar je krijgt er wel iets voor dat echt heel anders smaakt!
    Ze zijn dan niet bitter meer bijvoorbeeld.
     
  5. mejosje

    mejosje Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.846
    0
    0
    Rauwe biet, koken totdat ze zacht zijn... vellen haal je er dan zo af onder wat koud water.

    Ik vind verse bieten lekkerder dan reeds voorgekookte uit de verpakking.
     
  6. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ik ook, maar dacht dat niemand dat eigenlijk meer deed ;)
     
  7. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Het geeft zoooooo'n zooi! Ik weet niet hoe jullie dat doen, maar bij verse bieten maken is hier altijd alles rood!:$

    Ik kook graag en altijd alles vers, maar ik heb een bio-groentenpakket en daar zitten geeneens verse bieten meer in!
     
  8. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Het spetter wel ja. Maar daar doe ik niets tegen.(ja, schoonmaken achteraf natuurlijk haha) Ik trek alleen handschoentjes aan, zodat mijn handen niet rood worden.
     
  9. mejosje

    mejosje Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.846
    0
    0
    Een beperkt oppervlak gebruiken om ze klaar te maken... En ja dus, er zijn nog mensen die verse bieten klaar maken!
     
  10. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    ik ben erg voor uitproberen enzo... maar ook erg anti schoonmaken dus t zouden hier voorgekookte bieten worden :)
     
  11. Ireen

    Ireen Fanatiek lid

    8 sep 2008
    2.305
    1
    0
    Bieten: Ik kook ze altijd met vel inderdaad, dan zet ik ze goed onder water in de pan, pan in de gootsteen, handschoenen aan en het vel onder water eraf schuiven, dan spettert het niet. Pan omkeren, water weg laten lopen, velletjes in de groenbak en bieten terug in de pan, handschoenen uit en gootsteen schoonmaken! Zo wel eens geprobeerd?
     
  12. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Handschoenen, ja dat had ik natuurlijk zelf kunnen verzinnen.:)
    Heb een keer mijn aanrecht helemaal rood gehad, bah, moest echt goed schuren met jif!
    Weleens schorseneren klaargemaakt? Dan is alles paars, ook zo lekker!:(
     
  13. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik ontkleed de bieten altijd onder water, en dan heb ik een rode handdoek bij de hand om mijn handen te drogen. Gewoon goed af laten koelen, rustig aandoen en de bieten in de keukenmachine raspen. Dan is er weinig troep.
    Ik ben altijd erg blij met bieten, er zijn maar een paar mensen bij me in de buurt in Indonesie die er een paar in hun achtertuin hebben. Kreeg er vorig jaar eentje zo groot als een voetbal. En gesmuld dat we hebben!
     
  14. mejosje

    mejosje Fanatiek lid

    26 jan 2009
    2.846
    0
    0
    Tegenwoordig gebruik ik de hydrofielluiers van mijn dochter... en als het echt nodig is dan week ik ze weer eens een nachtje in chloor voordat ik ze weer was... meestal gaan de vlekken er allemaal wel uit!
     
  15. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    hydrofiel luiers die ik niet meer schoon krijg.. die knoop ik in elkaar en doe ik in een verf badje.. Leuke tie-dy effecten krijg je dan. Idem voor de rompers die verpest zijn:)

    Heerlijk offtopic trouwens;)
     
  16. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Grappig idee! Ik heb hier zat washanden en hydrofieltjes met bananenvlekken; die gaan er ook niet uit!
     
  17. Sarah84

    Sarah84 VIP lid

    21 jul 2008
    6.665
    1
    0
    Student en moeder
    Dordrecht
    Ow dat is zeker een goed idee zeg!

    Ik heb ook aardig wat verpeste doeken!

    Ga ook maar eens proberen om bietjes te koken....meestal heb ik dus ook die voorgekookte.

    Las ook dat iemand het over schorseneren had...hoe maak je die???
    En is dat lekkeR?
     
  18. sweet978

    sweet978 Fanatiek lid

    29 dec 2008
    1.497
    0
    0
    noord-holland
    @zogelukkig en sarah

    gewoon dylon koud water kopen.. wat zout erbij..
    knopen in de doeken..of elastiekjes erom heen wikkelen.. geweldige effecten :) Ff erin laten liggen.. uitspoelen... knopen eruit..elkastiekjes eraf etc..en dan ff nawassen

    Doe dit wel met diezelfde bieten-schoonmaak-handschoenen :)
     
  19. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Mmmm, vind ze niet zo bijzonder. Zitten in de winter in de groentetas. Zitten onder het zand en je moet ze dan raspen of krabben en dan wordt dus alles paars, je moet ze dan meteen onder water zetten.
    Ik at ze met een aardappeltje, maar ze zijn echt bijna smakeloos.
    Pastinaak daarentegen, die zijn wel lekker! Smaakt een beetje naar winterwortel, maar dan iets meer naar anijs.
     
  20. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik vind schorseneren heerlijk. Heb ze al een poos niet gegeten, je ziet ze niet altijd en overal.

    Ik kook ze net als bietjes meestal in de schil, dat scheelt heel veel met het schoonmaken (vroeger noemden ze het 'dienstmeidenverdriet' vanwege de vieze plakvingers die je van rauwe schorseneer krijgt).

    Als ze gekookt zijn, in stukjes in een ouderwets bloemkoolpapje (lekker met nootmuskaat) vind ik wel lekker. Of met wat room, ui en knof. Of gegratineerd met aardappelen en een pittige kaassaus, of net als witlof, met ham en kaassaus uit de oven.
     

Deel Deze Pagina