Hallo moeders, Ik zit met een vraagje en wil graag jullie verhalen en ervaringen horen. Mijn dochter is over 2 weken 1 jaar jong en volgens het cb mochten we wel gewone melk gaan geven. Ik geef haar s'ochtends 150cc opvolgmelk en s'avonds 180cc opvolgmelk en tussen de middag gaf ik dus 150cc. Mijn gevoel zegt dat ik dit nog te vroeg vind maar goed, ik wilde het een kans geven en heb een pak gewone melk gekocht. Zowel warm als koud weigert ze het te drinken. Ik geef nu s' avonds en s' ochtends nog wel opvolgmelk. Ik weet dat ze het niet perse hoeft maar ik vind water/diksap ook weer zo gek om te geven tijdens haar middageten. Dus graag hoor ik jullie meningen/ advies of hoor ik hoe jullie het doen/hebben gedaan. Ik twijfel zo erg....
Hier bezig met de overstap naar volle melk. Echt een overstap want ik heb eerst 1 schepje =30cc vervangen voor volle melk. En dat dronk ze. De dag erna 60 cc ( van de 200) Morgen ga ik 90 cc volle melk doen met opvolgmelk. De fles tussen de middag wilde ze al niet meer dus die mist ze eigenlijk niet. Hier krijgt ze dan wel water bij de maaltijd.
Mijn oudste, ruim anderhalf, lust ook geen melk. Daarom krijgt ze 's ochtends en 's avonds (niet per sé nodig) nog een beker warme melk(poeder). Voor de rest enkel water. Over een tijdje probeer ik weer gewone melk. Ik lust zelf ook geen melk dus ik vind het geen probleem.
Ik gebruik nu dreumesmelk, vind t toch fijner, wanneer hij om wat voor reden ook minder goed eet ook extra voedingsstoffen binnenkrijgt middels extra flesje bv. Maja gevoel hè
Mijn dochtertje heeft tot ca 14 mnd opvolgmelk gehad, cb gaf idd aan dat het bij een jaar al genoeg was, maar omdat ze toen nog niet altijd goed het warm eten mee at, vond ik het wel een fijn idee dat ze nog opvolgmelk kreeg. Maar volgens mij kreeg ze toen lang niet zoveel als jouw dochter! Alleen nog een fles voor het slapen gaan... Ohja en smorgens granenpap met opvolgmelk.
Gek, mijn CB gaf aan tot 4 jaar door te gaan met opvolgmelk, omdat ze net op cursus te horen hadden gekregen dat de kinderen anders te weinig ijzer binnen krijgen? Het gaat dan om 300ml opvolgmelk per dag. Maar ik heb er verder nog geen enkele moeder over gehoord, dus ik ga het volgende keer toch maar weer even vragen....
Hier gewoon overgestapt op halfvolle melk. Ik ben van mening dat als je kindje goed en gevarieerd eet het echt niet zo snel tekorten op zou lopen Ik vind het geldklopperij als die opvolgmelk...
Ja dat zei ik idd ook tegen het CB (en mijn meisje eet alles, dus ze krijgt genoeg vitamines etc binnen), maar ze adviseerde toch nog opvolgmelk. Ik wissel het nu een beetje af.
hier met ongeveer 11 maanden overgestapt van poeder naar gewone melk bij de gastouder (en gelijk de flessen afgeschaft), gewoon het een in plaats van het ander gegeven. Ook thuis kreeg ze steeds vaker brinta of een glas melk bij de boterham. Wel heeft ze tot 21 maanden heel geleidelijk afbouwend (vanaf 15 maanden) aan de borst gezeten, al kwam er de laatste weken/maanden al niet veel meer uit ivm de zwagerschap. Ze is nu twee en gek op melk en yoghurt. Ik geef haar een kinder-multivitamine en ze eet heel goed fruit en best redelijk groente, dus maak me niet druk over het ijzer etc.
Helemaal mee eens. Een kind komt niets te kort tenzij ze alleen maar brood met smeerkaas eet en dat voor 8 maanden ofzo. IJzer/voedingsstoffen tekort ontstaat echt niet zomaar. Daar is structureel slecht/niet eten voor nodig. Ik snap dan ook nier wat voor "extra voedingsstoffen" er in die nr 3 t/m 6 zit. Ze prijzen het aan alsof je leven er vanaf hangt. Vette onzin!
In de ochtend zijn we nu aan het mengen, zitten nu op 50/50 en dat gaat er goed in. Wilde in één keer over, maar dat bezorgt een ochtendhumeur. 's Middags uit de tuit drinkt ze al wel een paar slokken melk. 's Avonds voorlopig nog nr. 2. Eva komt al een maand of vier 's nachts ineens weer voor een fles, dus pas wanneer ze weer goed doorslaapt zullen we dat veranderen.
En het is vanaf 1 jaar 300cc zuivel, dus ook bijv yoghurt en kaas. Bij de boterham kun je ook thee geven en hier dronk ze ook lang water bij de lunch...
In België wordt groeimelk aangeraden tot 3 jaar. Niet alleen owv de extra toegevoegde mineralen en vitamines, maar vooral omdat er minder eiwitten in zitten dan in gewone melk. En dat is wel belangrijk.