Snap je wel. Hier moesten de kinderen bij een vorige staking een vlaggetjes-slinger maken met de tekst ‘ik ben geen top-prioriteit’. Ik vind dat je zulke jonge kinderen niet in hoort te zetten voor jouw drang naar een hoger salaris.
Tja dan ken je mijn zoon niet. Wat hij vertelt klopt gewoon. Hij heeft dan ook gelijk tegen de juf gezegd dat het tekenen niet gaat lukken. Dat het niet de laatste staking is, geloof ik overigens graag. Ze hebben al aangekondigd dat ze in aanloop naar de verkiezingen actie gaan voeren.
Dat had ik ook al 5 keer als antwoord gegeven, dat ik bijv dichterbij de randstad veel meer verdien als hier in dit gat. Ik kreeg van een juf als antwoord....dat is appels met peren vergelijken. Uhm wat?
Nou ik word wel degelijk kotsmisselijk van hoe kinderen hierbij betrokken worden. Vorige keer moesten ze ook begrijpend lezen over de staking en een samenvatting maken van de standpunten van leraren Kotsmisselijk een krachtterm? Nou, ik vind het heel netjes verwoord en ik heb heel wat andere krachttermen gedacht toen ik gister mijn werkagenda voor volgende week donderdag leeg moest maken; al die afspraken staan nu op de andere dagen dat ik werk en daarmee blijft belangrijk werk liggen. Zo zonde en vooral zo onnodig!
Ik geloof je direct hoor maar hier weer de andere kant op. De zoon van een collega van mij zit in groep 8 en zijn Juf had gezegd, ik doe niet mee aan die onzin want ik verdien meer dan genoeg Hier wordt er gelukkig niet gestaakt.
De school stuurde een "leuke " suggestie voor de stakingsdag Er is een evenement met luchtkussen voor de kinderen in de sporthal waar de ouders met ze naar toe kunnen Entree €5 plus een euro voor elk onderdeel dat je kind doet Ergo naast dat het ouders geld kost om vrij te nemen zouden ze ook nog moeten betalen voor een springkussen Nee sorry vriendelijk bedankt
Ik moet even mijn frustratie bij jullie kwijt. Ik wil me dus laten omscholen tot onderwijsassistent. Ben al heel ver, zou 3 febr beginnen. Maar het UWV wil er niet enigszins in financieren. Ook school wil wel mij als stagiere maar geen vergoeding. (stichting met meer dan 30 scholen) . Ik probeer het nu nog via de gemeente. Maar er is zoveel geld vanuit de overheid naar onderwijs gegaan, maar niet v nieuwe mensen in het onderwijs kennelijk. Ben erg verdrietig. Werk wat ik deed vind ik op mijn leeftijd bijna niet. Vorige keer 11 maanden thuis. Maar toch hebben ze bij UWV liever dat dan actief bezig zijn om werk te krijgen. Ik vraag me hierom nu af, hoe groot is het tekort in het onderwijs eigenlijk?
Jeetje, dat is echt heel vervelend zeg. Je zou denken dat men zou meewerken om mensen in het onderwijs te krijgen.
@giebel Het tekort aan leerkrachten is groot, maar niet het tekort aan onderwijsassistenten. Onderwijsassistenten worden vaak ingezet als goedkoop alternatief, maar mogen niet alleen een klas draaien. Er zijn dus wel scholen die van het extra geld onderwijsassistenten aantrekken, maar vaak wordt het geld ook uitgegeven aan een rt'er of andere zaken.
Tja stage is gewoon onderdeel van de opleiding, logisch dat je daar geen vergoeding voor krijgt. Daar is gewoon geen geld voor in het onderwijs, daarom wordt er gestaakt Zodat er meer geld beschikbaar komt voor oa werving van personeel
Dat dacht ik ook. Dat in de toekomst klassen groter worden met een juf/meester ervoor en dan een onderwijsassistent naast zich...
Maar waarom zou het UWV of de gemeente daarvoor moeten betalen? Toen ik een opleiding volgde had ik ook een baan ernaast om dat te bekostigen Ook toen ik 4 dagen in de week (onbetaald) stage liep Dat is toch overal zo? En ook bij herscholing Als ik nu wat anders wil kom ik ook op avondscholing naast m'n baan uit eigen zak..
@giebel Leuk dat je onderwijsassistent wil worden! Maar helaas is daar niet veel werk in te vinden. Op dit moment, waar het hele onderwijs dus staakt voor extra financiën, geen geld voor onderwijsassistenten. En stage krijg je in het onderwijs echt niet betaald. Wat ik logisch vind. Maar waarom zou het uwv jouw opleiding moeten betalen? Dat begrijp ik niet zo goed?
Ik begrijp dat dus weer wel. Het salaris voor leerkrachten is meer dan voldoende. De secundaire airbeidsvoorwaarden meer dan top. Dus daar hoeft voor mij geen geld in. Maar als je meer mensen van buiten het onderwijs wil aantrekken, en zij-instomen mogelijk wil maken, dan zou ik zeker geld vrij maken om tegen vergoeding stage te kunnen lopen om zo je opleiding af te maken. Veel zij-instromers zijn al wat ouder, hebben een huis, kinderen, verplichtingen. Die kunnen niet ‘zomaar’ stage lopen, zoals een student die vaak nog thuis woont. Vergelijk het met een leren/werken-traject in de verpleging of op de ok. Ook dit is betaald, terwijl je eigenlijk nog gewoon in opleiding bent. Geen vol salaris, maar wel betaald.
@merah Ik snap dat mensen graag een vergoeding krijgen als ze stage lopen. In het onderwijs krijg je dat gewoon niet. Is ook niet verplicht zoals in andere sectoren. Wat ik niet begrijp is waarom het UWV haar opleiding zou moeten betalen? En er is geen tekort aan onderwijsassistenten. (en toen ik voltijdstudent was, had ik al mijn eigen huis en auto en leven en werkte ik er vier, vaak vijf dagen naast in de horeca. Ik betaalde ook nl mijn eigen studie(s))
Ik zeg niet dat dat nu al zou kunnen, maar het geld dat extra is vrijgekomen voor het onderwijs zou wat mij betreft (deels) daar ingezet moeten worden. Dus of dat via het uwv gaat of rechtstreeks door Rutte op de rekening wordt gestort, dat boeit me dan niet. Stagevergoeding moet gewoon mogelijk worden gemaakt (verplicht) binnen het onderwijs. En werkelozen zouden vrijstelling moeten krijgen van solliciteren, zodat omscholen haalbaarder wordt. Dat soort dingen.