De ouderbijdrage is niet van school of de bovenschoolse stichting. De ouderbijdrage is van de ouderraad waar dingen als sinterklaas, kerst etc. Van betaald worden
voor het huidige personeel niet nee maar om snel meer nieuwe leerkrachten te trekken zul je het toch extra interessant moeten maken. waarom werken er binnen de zorg zoveel zzp’ers? Zou dat ook niet om salaris gaan?
maar je kunt niet en de werkdruk verlagen en het salaris verhogen. We willen allemaal wel meer geld voor minder werk, maar als dat geld er niet is, dan houdt dat toch op.
Net zo min als wij als ouders iets te maken hebben met CAO onderhandelingen, daar zijn wij ook geen partij in, maar het wordt wel bij ons neergelegd
Ik heb niet alles gelezen, dus misschien heeft iemand anders het ook al gezegd. Wat mij het meest verbaasde dat ze de staking aankondigden met de mededeling dat ze doorgaan met staken totdat ze hun zin krijgen. Dus ze zijn pas tevreden als ze 100% gekregen hebben waar ze om vragen. Echt, dat vind ik te belachelijk. Inderdaad, net een klein kind dat op de grond stampt. En met extra geld los je tekorten niet op. Wel werkdruk, maar onze school heeft keurig laten zien wat ze met dat extra geld gedaan hebben. Ik vind dat elke school/elk bestuur zou moeten laten zien waar het geld terecht is gekomen. Wat hebben ze ermee gedaan, wat missen ze nog en wat hebben ze al gedaan om zelf een oplossing te zoeken (bijv een administratieve hulp samen met een andere school zoeken). Want onze school kan het blijkbaar wel. Waarom andere scholen niet? Ik heb er geen vertrouwen in dat als je zomaar nog meer geld gaat geven, het dan automatisch goed terecht komt. Een lange-termijnoplossing qua geldtoevoer zou ook wel handig zijn. Maar de Aob moet toch ook wel snappen dat de huidige regering niets kan toezeggen? Het is niet zo dat ze het niet willen. Ze kunnen/mogen het gewoonweg niet. Bewaar het staken dan tot er weer een nieuwe regering komt. Ik had van een bond wel een wat intellectuelere houding verwacht.
Nee ook niet, studenten kiezen een opleiding omdat ze ze dat leuk lijkt te doen, dat daar hun hart bij ligt, of dat ze dat interessant vinden. De al eerder genoemde ideeën om de opleiding aan te passen (zoals splitsing kleuters/ onderbouw/bovenbouw) lijkt mij veel zinvoller. En de eeuwige invallerspool voor instromers is ook niet echt aantrekkelijk, doe daar wat aan, trek daar geld voor uit!
Het grootste voordeel van zzp-er zijn is dat je je eigen tijd kan indelen en kan kiezen welke deal je pakt. Dus in de zorg hoef je bijv niet te kiezen voor nachten, weekenden, feestdagen, etc. Je kunt doen wat je het meeste aanspreekt. Het uurloon ligt een stuk hoger, maar je moet daar alles van betalen.
Ben het met je eens dat het aantrekkelijker gemaakt moet worden om leerkracht te worden. Maar niet door de lonen te verhogen! Door de opleidingen aan te pakken, door de werkdruk en het systeem aan te passen. Waarom er binnen de zorg zoveel zzp'ers rond lopen? Omdat in dienstverband werken een enorm hoge werkdruk heeft. Omdat er in dienstverband vaak minder mogelijk is om werk en privé op elkaar af te stemmen. Als zzp'er beslis je zelf op welke dagen en tijden je werkt. In welke instelling, op welke locatie en op welke afdeling je wilt werken. Alles om het werken zo prettig mogelijk te maken en de werkdruk zo laag mogelijk te houden.
Het klinkt heel ideaal zo ZZP-er zijn, ik ben er niet bekend in...maar wat ik me afvraag, het werk dat de ZZP-er misschien niet hoeft te doen, qua administratie, planning ofzo komt dit dan extra op het dakje van de vaste krachten of niet? dat geeft uiteindelijk nog meer frictie binnen de teams of niet? en als je zomaar kunt kiezen waar je wilt werken, zonder de mensen of je team te kennen, lijkt me ook niet zo fijn. ik weet niet hoe het werkt in de zorg maar dat vraag ik me af. of het niet een extra last is op de schouders van de vaste krachten als er een ZZP-er even komt helpen, en je vervolgens allerlei handelingen daarvoor nog extra moet gaan doen.
Wij hebben ook zzp-ers rondlopen, maar ik ben super blij met ze hoor! Ze doen de basis dingen, maar daar zijn we al mega mee geholpen
Dat blijf ik bijzonder vinden.. Sinterklaas: zelf surprise maken, zelf benodigdheden en cadeaus kopen. Als je kinderen in de onderbouw hebt, ochtend erna vrij nemen, want studiedag. In de onderbouw wordt een bal of pop van de action gegeven, kost hoogstens een paar euro per kind. Kerst: zelf eten en benodigdheden meegeven, ouders rijden naar de kerk en/of gaan eerder van werk weg want kerstviering moet op de onmogelijke tijd van 17 uur. Kerstversiering moet natuurlijk gekocht worden maar kan meerdere jaren gebruikt worden. Carnaval.. zorgen ouders zelf voor verkleedspul en materialen. Schoolreisjes moeten we zelf altijd nog afrekenen. Mis ik nog iets? Waar betalen de ouders van alle 700 leerlingen 20 euro voor? Dat is 14.000 euro he.. "vrijwillige" ouderbijdrage. Wij betalen dit jaar niet als compensatie voor de vrije dagen ivm staken (niet dat dat qua kosten in verhouding staat) en zijn al 6 keer gemaild of we het toch even over willen maken. Nee dus.
De 'vrijwillige' ouderbijdrage wordt ook gebruikt voor de kinderen wiens ouders het schoolreisje niet kunnen betalen, zodat zij toch mee kunnen. Ik heb van meerdere excursies echt geen rekening gekregen van school terwijl er wel een dure bus gehuurd moest worden e.d. Hier is de bijdrage lang geen 20 euro, maar er wordt van dat geld toch best veel gedaan. Misschien dat je er in een kleuterklas minder van merkt waar dat geld blijft omdat er vooral daar nog erg veel hulp van ouders gevraagd wordt.
Vrijwillige ouderbijdrage vind ik na alle jaren dat ik op de basisschool rondloop nog steeds een vaag begrip want hij is helemaal niet vrijwillig. Zo ben ik hem ooit eens vergeten te betalen maar kreeg toch echt een reminder en wschl meer ouders dat we nog wel even aan de “ vrijwillige “ ouderbijdrage moesten denken ( iets in die trant). Wat gebeurt er als je het niet betaald? Wordt je kind op een zwarte lijst gezet, geen speculaaspoppen in de schoen die wordt gezet, geen schmink tijdens de Koningsspelen? Kan iemand me dit eens uitleggen? 25 euro per kind x 450 kinderen. Schoolreisjes en groep 8 kamp komt er nog bovenop.