Twijfelkont....wat te doen?

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door miekje80, 27 apr 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. miekje80

    miekje80 Bekend lid

    27 apr 2007
    798
    0
    16
    Overijssel
    Sinds een aantal maanden ben ik erg aan het twijfelen wat ik wil qua werk. Op dit moment ben ik werkzaam bij een overheidsdienst en volg ik daarvoor een opleiding. Over ruim een half jaar heb ik deze opleiding afgerond. Nu ben ik heel erg aan het twijfelen of dit wel is wat ik wil. Ik heb namelijk weinig zin om me elke keer druk te maken over mensen die bonussen krijgen, terwijl ze dat in mijn ogen niet verdienen. Daarnaast irriteer ik mij mateloos aan het "kontkruip" gedrag van sommige medewerkers om zo een hogere functie te bemachtigen. Ook irriteer ik mij aan het feit dat er op sommige functies in de organisatie mensen zitten die er totaal niet geschikt voor zijn. Voor andere medewerkers bij overheidsinstellingen waarschijnlijk geen onbekend fenomeen.
    Nu komt het. Tijdens mijn bevalling had ik opeens zoiets van wat is het beroep van een verloskundige mooi. Vervolgens heb ik mijn hormonen wat rust gegeven, maar deze gedachte zit na 3 mnd. nog steeds in mijn hoofd. Ik ben inmiddels al naar de open dag geweest.
    Maar ik twijfel nu of het verstandig is om deze stap te nemen. Aan de ene kant denk ik, ik moet mijn gevoel volgen en het doen. Aan de andere kant denk ik hoe moet ik het financieel doen (we hebben een eigen woning en een zoontje), wat zullen anderen ervan denken (het zal dan namelijk mijn 3de verandering van baan/ opleiding zijn). Ik kom er maar niet uit. Ik ben inmiddels 26 en verder helemaal niet naief of wispelturig.
    Maar wat werk betreft begin ik langzaam dat gevoel wel te krijgen. Soms kom ik er pas achter wat iets inhoudt wanneer ik het enige tijd gedaan heb. Daarnaast wil ik als ik oud ben ook geen spijt hebben, wanneer ik iets wel wilde maar niet gedaan heb.
    Wie kan mij hierin helpen en heeft ideeen?
     
  2. missgroovy

    missgroovy Niet meer actief

    van leren is nog nooit iemand dommer geworden :-D hihi als je t graag wil en je hebt uitgezocht of t finacieel mogelijk is dan zou ik er voor gaan.
    Ik weet natuurlijk niet wat je voor opleidingen zijn en of je niet eerst verpleegkunde moet doen voor je je specialiseerd in verloskunde. Weet niet hoe dat zit maar dat zou je moeten uitzoeken.

    Wat banen betreft heb ik altijd zoiets van doen als je iets anders wil. Je blijft ook geen 40 jaar in dezelfde auto rijden. Verder vind ik verandering in banen alleen maar goed, dan roest je ook niet vast :-D
     
  3. Boterkoek

    Boterkoek Bekend lid

    19 apr 2006
    818
    0
    16
    Je zou in ieder geval eens naar een open dag van een opleiding kunnen gaan.
    Je zou natuurlijk een avond opleiding kunnen volgen, naast je werk. Hoeven ze uiteraard niet te weten. Maar als je er dan mee klaar bent, kun je op je gemak ander werk zoeken, en dan ontslag nemen bij je oude werk!
     
  4. miekje80

    miekje80 Bekend lid

    27 apr 2007
    798
    0
    16
    Overijssel
    Bedankt voor jullie antwoorden!

    @ Missgroovy, ik ben het helemaal met jou eens dat je nooit uit geleerd bent! Ik wil heel graag studeren, alleen het probleem is dat de studies die ik wil doen niet in deeltijd zijn en totaal niets te maken hebben met het werk dat ik nu doe.
    Ik moet eerst samen met mijn man gaan uitzoeken of het financieel haalbaar is om een studie te doen en er een aantal uren bij blijven werken.

    @ Sinnamon, daar heb ik ook over nagedacht, maar de opleiding die ik wil gaan doen is niet in deeltijd te volgen en niet in de avond uren. Daarnaast werk ik zelf onregelmatig, waar ik wel wat in kan schuiven. Ook ben ik al bij de opendag geweest. Daardoor ben ik juist meer gaan twijfelen. In eerste instantie dacht ik (hoopte ik) namelijk dat ik nog last had van mijn hormonen. Tot dat ik bij de opendag was. Toen wist ik dat het beroep alles heeft wat ik wil.
     
  5. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    de opleiding voor verloskunde word maar op een paar hogescholen gegeven..hier geld ook een loting voor omdat er niet genoeg plekken zijn.. ook moet je scheikunde en biologie op havo niv gehad hebben..of er een deeltijd voor bestaat weet ik niet... zo was het 1,5 jaar geleden..vriendin van me wilde ook vk worden maar was niet uitgelood!
     
  6. nikster

    nikster Fanatiek lid

    26 sep 2006
    1.434
    0
    0
    Studente, bijnbaan: caissiere
    Enschede
    Stichting Samenwerkende Opleidingen tot Verloskundige
    Verloskundige. de baan van het leven


    De verloskundige, ook wel vroedvrouw genoemd, is een zelfstandig medisch beroepsbeoefenaar.

    De opleiding tot verloskundige, is een 4-jarige HBO-gelijkgestelde opleiding. Er zijn in Nederland drie initiële opleidingen tot verloskundige gevestigd, in vier opleidingsplaatsen: Amsterdam, Groningen, Maastricht en Rotterdam. De opleidingen in Amsterdam en Groningen vallen bestuurlijk onder dezelfde stichting.

    In Nederland ziet men de zwangerschap als een gewone, gezonde gebeurtenis. De bevalling vindt dan ook veelal thuis plaats. Tijdens de opleiding leer je alles over de normale zwangerschap, bevalling en kraambed en over de complicaties die hierbij kunnen ontstaan. Je wordt specialist in de verloskunde: je leert het normale van het afwijkende verloop te onderscheiden.

    De verloskundige is een professional in het begeleiden van de thuisbevalling.

    Worden er complicaties verwacht, dan maakt de verloskundige een inschatting van de aard en ernst van de complicaties. Dit wordt ook wel risicoselectie genoemd. Zij verwijst de zwangere vrouw door naar de gynaecoloog, of zo nodig naar een andere specialist.
    Wil je meer weten over:

    de opleiding tot verloskundige;
    het beroep van verloskundige;
    de diverse keuzemogelijkheden t.a.v. werken als verloskundige en vervolgopleidingen?
    klik dan op de websites van de opleidingen tot verloskundige.

    1. Algemeen: de primaire criteria
    2. Loting
    3. Vervolg procedure: de secundaire criteria
    4. Uitslag Sociale Intelligentietest (SQ-test)
    5. HBV Regeling
    6. Tenslotte


    Aanmelding en selectieprocedure

    Toelatingscriteria
    Om toegelaten te worden tot de opleiding tot verloskundige moet je aan de volgende eisen voldoen:

    minimaal HAVO of vergelijkbare opleiding met de eindexamenvakken biologie en scheikunde;
    instroomprofielen: Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek, inclusief het vak biologie;
    goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling (Staatsexamen NT-2 op niveau 2);
    Klik hier voor nadere uitleg over de SQ-test door de maker van het programma. Je vindt hier ook een oefenversie van de test;
    diploma's, behaald in het buitenland, worden door een bevoegde instantie van het ministerie van VWS (NUFFIC) vertaald, gewogen en ter beoordeling aan de overkoepelende organisatie van de opleidingen aangeboden, de Stichting Samenwerkende Opleidingen tot Verloskundige (SSOV). Hieruit volgt een bindend advies over eventuele toelating.
    Verwijzing bij buitenlands diploma verloskunde
    Een diploma verloskunde behaald binnen de Europese Unie wordt via de KNOV (beroepsorganisatie voor verloskundigen) in behandeling genomen.
    Klik door naar de KNOV website:
    » www.knov.nl

    Een diploma verloskunde, behaald buiten de Europese Unie, moet ter beoordeling en erkenning worden voorgelegd aan:

    Commissie Buitenlands Gediplomeerden Volksgezondheid, sectie Verloskunde
    Postbus 16114
    2500 PC Den Haag
    » www.buitenlandsediplomahouders.nl

    Inschrijfprocedure, sluitingstermijn
    De inschrijfprocedure is centraal geregeld. De inschrijftermijn voor het studiejaar 2006-2007 sluit op 15 mei 2007. Er wordt gewerkt met een selectieprocedure. De selectieprocedure bestaat uit primaire en secundaire criteria.

    1. ALGEMEEN: DE PRIMAIRE CRITERIA
    Indien een aanmelder voldoet aan de door de wet gestelde vooropleidingseisen (Besluit opleidingseisen en deskundigheidsgebied Verloskundige) wordt diens aanmeldings-formulier in behandeling genomen op volgorde van binnenkomst. De aanmelder moet aan alle toelatingscriteria voldoen VOOR aanvang van de opleiding: het toewijzen van een opleidingsplaats onder voorbehoud in geval van openstaande deficiënties (scheikunde en/of biologie deelcertificaten op havo niveau) wordt door geen van de opleidingen toegepast. Ten overvloede wijzen wij u erop dat een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift ook een vereiste is. Als minimale eis wordt gehanteerd: NT2 staatsexamen niveau 2.

    2. LOTING
    Voor het opleidingsjaar 2007 – 2008 zullen alle aanmelders (aspirant studenten) die voldoen aan de toelatingscriteria tot de selectieprocedure worden toegelaten. Wel zal er een loting plaatsvinden gericht op het toewijzen van de opleidingsplaats (Amsterdam, Groningen, Maastricht of Rotterdam). Er wordt rekening gehouden met de opgegeven voorkeur maar vooraf staat vast dat niet alle kandidaten in de plaats van eerste voorkeur aan de procedure kunnen deelnemen. De opleidingen bemiddelen NIET bij ruilingen. De uitslag van de loting wordt naar verwachting eind mei schriftelijk bekend gemaakt.

    3.VERVOLGPROCEDURE: DE SECUNDAIRE CRITERIA
    De verdere selectieprocedure bestaat uit een centraal onderdeel dat bestaat uit de sociale intelligentietest (SQ-test), welke per computer wordt afgenomen. De SQ-test is een sociale intelligentietest waarbij u een aantal situaties krijgt voorgelegd, waarbij u uit vier mogelijkheden kunt kiezen uit een geschikte reactie.
    Zaterdag 2 juni 2007

    vindt de selectiedag voor het opleidingsjaar 2007/2008 plaats

    bij de Universiteit Utrecht. De opleidingen kennen een identificatieplicht voor deelname aan de SQ-test. Met de uitslag van de loting (eind mei) wordt u volledig over de selectiedag geïnformeerd. Kandidaten die bij de SQ-test minder dan 55% scoren hebben de toets onvoldoende gemaakt en zijn derhalve niet toelaatbaar. De uitslag van de SQ-test geldt voor één aanmeldingsjaar, hetgeen betekent dat elk jaar opnieuw de test moet worden gemaakt.

    4. DECENTRALE SELECTIE
    Kandidaten die voldoende score hebben behaald bij de SQ-test worden uitgenodigd voor het laatste deel van de selectieprocedure: het motivatiegesprek. Dit gesprek vindt plaats op de opleiding waaraan je bent toegewezen. Nadere informatie vind je op de website van de betreffende opleiding:

    Verloskunde Academie Amsterdam
    Verloskunde Academie Groningen
    Academie Verloskunde Maastricht
    Stichting Rotterdamse Opleiding tot Verloskundige.
    5. HBV REGELING
    Voor informatie over de HBV (HbsAg) procedure verwijzen wij u naar de toelichting die bij het aanmeldingsformulier verstrekt is. U bent verplicht uw volledige medewerking aan de HBV procedure te verlenen. Voor aanvang van de opleiding moet u de opleiding informatie hebben verschaft over:

    een recente HBV bloedbepaling (HbsAg-bepaling) teneinde dragerschap uit te sluiten (niet ouder dan 3 maanden)
    OF
    de officiële documenten te overleggen waarop immuunstatus na volledige vaccinatie vermeld staat.
    Zonder bovenstaande informatie wordt de aanmelder NIET tot de opleiding toegelaten. Het vaccinatietraject HBV start direct na aanvang van de opleiding.
    6. TENSLOTTE
    Aan het einde van de procedure is de toewijzing van de opleidingsplaats bindend. De opleidingen bemiddelen niet bij verzoek tot ruiling van de opleidingsplaatsen. Kandidaten die niet worden geplaatst en zich opnieuw aanmelden moeten opnieuw deelnemen aan de hier omschreven procedure, te beginnen bij de loting.

    Klik hier voor een printbaar aanmeldingsformulier.

    Klik hier voor een printbare toelichting op het aanmeldingsformulier.

    Toesturen inschrijfformulier
    Centrale aanmelding opleidingen verloskundigen
    Postbus 10900
    3004 BA Rotterdam

    hier wat meer info over vk

    bron:http://www.verloskundige.info/
     
  7. miekje80

    miekje80 Bekend lid

    27 apr 2007
    798
    0
    16
    Overijssel
    Heel erg bedankt allemaal!
    Ik heb inmiddels de inschrijfformulieren al thuis. Denk dat ik mij ga inschrijven. Maar eerst even kijken of het financieel haalbaar is.
     

Deel Deze Pagina