Ik ben even nieuwsgierig. Ik zet het hier en niet in het deel "zwanger worden" omdat het eigenlijk gericht is naar dames die al zwanger zijn of al een kindje hebben. Moest dit niet kunnen, mag het verzet worden. Ik had graag eens geweten wie 1 dag voor de eisprong geklust heeft en of het "resultaat" een jongen of meisje was. Wij hebben namelijk 1 dag voor de eisprong geklust en ben benieuwd, hoop stiekem op een meisje nu.
Hoe dichter je bij de eisprong klust hoe groter de kans is dat het een jongen wordt. Meisjeszaad is sterker en kan langer overleven. Dus om de kans voor een meisje groter te maken is 3 dagen voor eisprong, dan winnen ze het van de jongens . Hier altijd vlak voor en tijdens eisprong geklust, heb een meisje en een jongen
Ja, ik weet dat het 50/50 is en dat het natuurlijk vanalles kan zijn... Maar vond het toch leuk even een polletje te openen, kijken wat bij jullie de uitslag was.
Dat zou je inderdaad denken, maar dat is niet helemaal waar hoor. Ik had ook die logica in m'n hoofd maar werd bijna uitgelachen door de fertiliteitsarts. Die zei dat het ALTIJD 50/50 is omdat er veel factoren van invloed zijn op de bevruchting. In de eerste plaats de kwaliteit van het zaad. Misschien zitten er toevallig net weinig mannetjes in de lozing. Of juist veel. Als je kijkt naar vrouwen die in via IUI zwanger worden, die je toch echt niet meer jongens dan meisjes. Ik krijg wel een manneke, maar in de familie van mijn man zijn het vrijwel alleen maar mannekes.
In het licht van deze poll hier een leuk stukje: Vrouwen die middels IVF zwanger raken, hebben een grotere kans op een zoon. Dat blijkt uit onderzoek. Vrouwen die op natuurlijke wijze zwanger worden, hebben 51 procent kans op een jongen, vrouwen die IVF gebruiken 53 tot 56 procent. Stellen die gebruik maken van ICSI hebben weer een grotere kans op een meisje: 51 procent. Australische onderzoekers bestudeerden zon 14.000 zwangerschappen en geboortes om tot hun conclusies te komen. Sommigen noemen de resultaten verontrustend. IVF Bij IVF wordt een eitje van de vrouw in het laboratorium met sperma van de man bevrucht. Vervolgens wordt het bevruchte eitje teruggeplaatst. De kans dat dat een jongen oplevert is 53 tot 56 procent. Die marge hangt samen met de snelheid waarmee het eitje wordt teruggeplaatst. ICSI ICSI is een heel andere techniek. Hierbij wordt een enkele spermacel geselecteerd om het eitje te bevruchten. Dat levert gemiddeld op elke honderd kinderen 51 meisjes op. Externe factoren Het is niet ongewoon dat de ene keer meer jongens dan meisjes geboren worden. Sterker nog: het varieert sterk door de jaren heen. Het geslacht wordt namelijk mede bepaald door externe factoren zoals hongersnood of oorlog. Nu blijkt dat inmenging van de mens dus ook zon factor is. Volgens experts kan dit in de toekomst voor problemen zorgen. In India en China kiezen bijvoorbeeld steeds meer ouders het geslacht van hun babys en dat resulteert in meer jongens die later moeilijker een vrouw vinden. Daarom zijn dit soort onderzoeken ook belangrijk, zo menen wetenschappers. Het uit balans brengen van zon systeem heeft grote gevolgen en het kan geen kwaad om die alvast in kaart te brengen en indien nodig te bestrijden.