Onze dochter heeft eigenlijk altijd wel redelijk goed gegeten. Toen heeft ze een tijd gehad dat ze haast niks at. Maar nu hebben we dus een periode dat ze alleen maar brood eet. Ze eet 3 keer op een dag brood. En eet ongeveer tussen de 6 en 8 broodjes op. Nu maak ik me dus zorgen of ze wel genoeg binnen krijgt. Ben blij dat ze eten. Maar om nu de hele dag alleen maar brood te eten. Soms eet je een paar stukjes appel. tomaat wil je niet meer, wortel wil ze niet meer. Kan het kwaad dat ze een periode alleen maar brood eet? Soms eet ze wel een klein stukje kip. Beetje pasta en gisteren heeft ze een stukje kaas gegeten. Wat ik met die topic wil. Eigenlijk geen idee.
Als ik het goed begrijp eet ze dus niet met de groente mee? Geef je haar dan direct een boterham ipv de groente? En hoe oud is ze? Mijn dochter is drie en heeft ook perioden dat ze groente eet. Ze krijgt dan geen alternatief. Ik ben dan blij als ze wat vlees en appelmoes op heeft. Ze krijgt dan wel een toetje. Soms met muesli erin om haar toch een gevuld buikje te geven. Brood krijgt ze s avonds echt niet.
Ze is 2,4 jaar. En ik heb liever dat ze bij het avond eten brood eet dat helemaal niks. En we bieden zeker wel groente of aardappelen + vlees aan.
Ik denk persoonlijk dat als je een alternatief biedt ze het andere eten niet gaat proberen. ik geef mijn dochter elke avond de kans om mee te eten. Soms eet ze verbazingwekkend goed. Soms bijna niets. Dan maar wat extra yoghurt. Soms wil ze dat ook niet. Nou jammer dan! Mijn man vond dat moeilijker en wilde haar wel brood geven. Maar ik denk dat je je dochter dan leert dat als zij geen groente eet er brood op tafel komt.
Denk dat het advies eenduidend zal zijn: brood als ontbijt en lunch prima maar als alternatief voor het avondeten nee... Hier gaat het avondeten al een jaar heel wisselend maar hij krijgt nooit een alternatief en gaat dus wel eens zonder avondeten naar bed, hij krijgt wel altijd een toetje...zou dan eerder iets als kwark/yoghurt met fruit als brood geven bij het avondeten. Het zijn vaak fases en ze verhongeren niet zo snel.
Als avond eten niet gelijk als alternatief maar als ze zo wel eet en je wel eerst het avond eten voor zet. En daarna kan altijd een boterham er in. Heb nooit moeilijk gedaan met eten en ik blijf het zetten het werkt hier uitstekend. Eigenlijk zo als jij het nu doet. En dochter eet toch 9 van de 10 keer het avond eten mee. Eet ze een keer niet mee dan krijgt ze gerust een boterham. Door de weeks. gaat ze naar school en geef ik vaak fruit mee dus dat krijgt ze zo ook. Zelf stukje fruit nemen en voor je zelf snijden vaak eten ze dan van zelf stukjes mee of pikken ze je appel in werkte hier het beste. Kan geen kwaad zo als jij het doet. Vlees kan vervangen worden door beleg op brood bijvoorbeeld ham. Dochter eet bijna geen vlees wel ham op brood en zo komt ze toch aan haar vitamine. Mijn instelling is hoe makkelijker jij het je zelf maakt als ouder hoe makkelijker kinderen mee gaan met gewoon mee eten. Nooit strijd geleverd. Lees vaak verhalen mijn kind wil niks mee eten en dan denk ik van!! Draai de rollen om kinderen volgen vaak van zelf. En ik ben er best trots op door deze instelling dat ik toch twee goede kinderen hebt die lekker met van alles mee eten en lusten ze een keer niks is het gewoon prima.
Mijn neefje had dit ook wou absoluut geen warm eten hebben ook alleen maar brood. Mijn tante heeft dit toen nagevraagd bij de dokter en die zei toen alleen maar is een fase laat maar hij eet gaat vanzelf over en dat was ook zo. Met 4 jaar at hij alles weer mee. Hij at dan wel rauwe groente dus paprika, wortel, komkommer enz. Dus kreeg zo wel zijn groente binnen. Maar absoluut geen aardappelen en vlees of verdere warm eten. Nu is hij 17 en is een beer van een jongen die alles eet.
Het lijkt mij eerlijk gezegd wel een beetje eenzijdig eten. Ze eet dus ook niet echt andere rauwe groentes als komkommer etc. als ik het zo lees? Daarnaast vind ik 6 tot 8 boterhammen voor een 2 jarige best wel veel. Onze kinderen (2 en 4) eten er 4 per dag, de oudste heel soms 5. De jongste eet op het moment ook niet echt geweldig 's avonds, maar we zetten eerst warm eten voor en als dat niet op gaat krijgt ze een schaaltje yoghurt of vla. Verder niets. De oudste had dat net zo en na anderhalf jaar ging die weer aardig met de pot mee eten. We hebben er ons toen heel druk om gemaakt, maar dat doen we nu niet meer. Wat de anderen ook zeggen, als je direct brood aanbiedt zal ze ook niets anders willen proberen. Gewoon een paar dagen warme hap voor zetten, niet eten? Prima (geen drama van maken), toetje er in en verder niets. Soms zijn ze iets zo gewend en moet je even de cirkel weer doorbreken. Succes ermee!!
Tja, als jij haar standaard brood aanbiedt als ze haar warme maaltijd weigert, dan zal ze m.i. niet snel weer aan de warme hap gaan. Mijn zoontje begon met ca. 14 maanden met het weigeren van zijn avondeten. Hij wordt in juni 3 en begint nu eindelijk weer wat beter te eten 's avonds. Mijn advies zou zijn om te stoppen met het aanbieden van een alternatief. Ze kan eten wat de pot schaft en anders maar niet. Ze hongert zich zelf echt niet uit en ze moet toch leren dat ze 's avonds gewoon eet wat de rest ook eet en dat er geen alternatief is.
Oei als jij haar brood gaat geven s'avonds denk ik niet dat zij snel warm gaat eten want ze vindt het natuurlijk wel prima zo. Hier hetzelfde probleem dochterlief eet helemaal niets s'avonds. Ze eet wel gewoon haar brood in de ochtend en middag en fruit. In de avond krijgt ze opgeschept wat wij ook eten. Als ze niet wilt eten dan maar niet dan schuiven we haar bord een stukje vooruit. Soms eet ze alleen stukje vlees en soms niets en heel soms 1 hapje. We geven na het eten wel gewoon bakje yoghurt en that's it. Zo moet ze maar leren wat 'honger' is mocht ze dat al hebben en dan hopen dat ze gaat beseffen dat ze wat moet avondeten Hoe wij het nu aanpakken komt overeen met het advies van het CB
Niet meer doen. Zoveel brood is niet goed, alleen al niet ivm het vele zout in brood. Ontbijt brood, lunch brood, maar 's avonds wordt er gegeten wat er op tafel staat. En als ze niet hoeft, dan maar niet. Grote kans dat ze dan in ieder geval wel gaat proeven van wat er op haar bord ligt. Mijn jongste zou ook gerust de hele dag alleen maar brood eten als ze de kans kreeg, maar helaas voor haar gaat dat feest niet door. Ze heeft een paar maanden lopen miepen met eten maar tegenwoordig kent ze de 'regels' en proeft ze in ieder geval alles wat op haar bord ligt.
Zou haar eerst wat anders aanbieden. Bied haar eens zelf gemaakte loempiatjes gevuld met groente en stukjes kip bijv. Zelf een kommetje tomatensoep met balletjes laten op lepelen, stukjes pasta met tomaat en kaas. Je zult wel weten wat ze graag wel lust en zou dan hier iets creatiefs mee bedenken zodat het haar aandacht trekt. Leg op de salon tafel standaard in de middag een bordje met verschillende soorten stukjes fruit (druiven, aardbeitjes, appel bijv en/of groente (augurkjes, komkommer, tomaatjes. Zodat ze ervan gaat proeven/eten. Werkt hier als een tierelier.
We bieden ook zeker wel eerst warm eten aan. |Dit is er eigenlijk in geslopen na dat ze heel erg ziek is geweest. En heel erg veel is afgevallen. En we hebben al een dun klein meisje. En toen was er helemaal niks meer van over. Gisteravond heeft ze trouwens een beetje mihoen gegeten. Daarna weer zeuren om brood. Maar dat heeft ze niet gehad. We eten ook zeker om de dag wel dingen die ze normaal ook lusten.
Ik heb ook een klein dun meisje (4 jaar, 1 meter, 14 kilo, op afstand de kleinste en lichtste van de klas) maar dat is echt meer de bouw dan wat ze eten. Zij zit op de -2 lijn, haar zusje eet vrijwel precies hetzelfde en is minstens zo actief en zit op de +1 lijn met gewicht. Dus laat je daardoor niet verleiden haar vol te stoppen, dat maakt vaak toch weinig verschil in groei.
Ik zou haar bij de avondmaaltijd absoluut geen brood meer geven, en probeer je niet druk te maken om het dun zijn daarbij. Zolang je brood als alternatief krijgt gaat ze het warme eten echt niet eten. Wij eten wel eens per week brood als avondeten, met een soepje erbij. Kunnen tosti's zijn, stokbrood, turks brood of bolletjes met hamburger oid...dus dat zou je eens per week kunnen doen om haar tegemoet te komen, maar dat jullie dat dus allemaal eten.
Ik zou haar sowieso niks anders geven. Je kan of mee eten of niet. Laat maar een tijdje zitten terwijl je zelf al klaar bent en gaat afruimen. En dan Tsja niks gegeten, bedtijd en morgen weer een dag. Misschien kan het ook helpen om samen te koken, om het op de positie manier te proberen, zelf gemaakt eten maakt eten ook leuker. Succes.
Ze helpt nu ook al weel mee. Staat ook steeds te kijken bij het aanrecht. We zullen het eens proberen. Weet ook dat dit geen oplossing is. Eten vanavond spinazie en dat vind ze heel erg lekker.