Uitgerekend in mei 2021!

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mosine83, 30 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw
  Vandaag de echo gehad.... En het is...

  Nog een verrassing... Baby lag te slapen in een innige omhelzing met de navelstreng strak tussen de beentjes en wilde dat niet veranderen... Niet na springen, hupsen, buigen, hoesten, wat eten/drinken, uurtje shoppen etc..
  Maandag gaan we voor een nieuwe poging.
   
 2. Framboosje24

  Framboosje24 Actief lid

  27 dec 2017
  190
  87
  28
  Vrouw
  Wat een eigenwijze baby hahah!
  Oh wat jammer zeg, dan kijk je er zo naar uit en dan moeten jullie nog langer wachten. Hopelijk werkt hij of zij maandag wel mee.
   
 3. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Ohhh, kleintje maakt het je nu al spannend! @Heidezicht

  Maar goed om te weten dat ze nu al een slaap- en waakritme hebben, ik was me deze week aan het afvragen wanneer dat begint. Voor de 16 weken dus.
  Wij krijgen het geslacht de dag na kerst te horen, op de 20 weken echo.

  Ik begin last van mijn tepels te krijgen, echt een pijnlijk, schraal gevoel. Had ik bij de eerste ook, weet ik nog heel goed tussen de 20 en 30 weken. Toen was het zomer en bloedheet, ik ging door de grond. Misschien toch binnenkort maar tepelcrème kopen.
  Verder een héél droge huid op mijn gezicht en masker-acné. Maar dat kan heel goed niets met de zwangerschap te maken hebben. Bij dochter had ik net een baby-huidje.
   
 4. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw

  Ja, ik ben heel benieuwd naar maandag.
  Hopelijk kan mn stiefdochter dan mee, dat wilde ze vrijdag al, maar toen kreeg ze het nuet geregeld. Als we dan wel echt weten wat het is rij ik met haar naar een babywinkel en mag zij een pakje uitzoeken. Weet ze nog niet hoor, hangt er ook vanaf of we dat qua tijd redden.

  Als ik het goed begreep is het wel nog korte slaapjes, ongeveer 30- 45 minuten per keer, maar denk dat de baby net als papa is; even tijd nodig om echt wakker te worden. Ik ben wakker en sta meteen aan, mijn man heeft echt wel even nodig.

  Jij hebt dan je 20 weken echo net voor mij, ik mag de 28e.
   
 5. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  45 minuten is inderdaad ook de slaapcyclus van een baby, dus dat klinkt logisch.

  Ik maakte een foutje. De dag na kerst is een zondag, ik dacht dat het dit jaar op zaterdag/zondag viel. Dus we hebben de echo tegelijk!
   
 6. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw
  Oh das grappig ja! Ik had ook heel niet naar de dagen gekeken eigenlijk toen je dat zei, althans, niet bij stil gestaan, want ik weet het wel...
   
  Wollig vindt dit leuk.
 7. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw
  Zo, vandaag poging 2 (3) vopr geslachtsbepaling.... Helaas kan stiefdochter toch niet mee, ze was vergeten dat ze autorijles had...

  Ben wel bang dat ik gisteren mn voorlopig laatste ritje met mn paard gemaakt heb. Tijdens het rijden voelde ik al wat in mn rug, maar dat werd vannacht zo erg dat ik niet eens meer kon staan. Toen ik naar de wc moest moest mn man me helpen. Inmiddels wel weer iets beter en vanmiddag gelukkig fysio, maar dit is niet handig. Ik heb de hulptroepen op stal ingeschakeld, want de komende dagen til ik even helemaal niets, eerst even laten herstellen...
   
 8. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw
  Nou, deze keer ging het beter, baby had de navelstreng nog wel tussen de beentjes, maar niet meer zo strak zodat we een beter zicht hadden. Was ook lekker een dansje aan het doen in mijn buik.

  Tot zover mijn voorgevoel etc, want we krijgen toch echt een jongen! Moest wel even wennen aan het idee en we moeten aan de bak met namen verzinnen want we hebben amper ideeën en wat we bedenken wordt door de ander afgekeurd....
   

  Bijgevoegde bestanden:

  Framboosje24 vindt dit leuk.
 9. Framboosje24

  Framboosje24 Actief lid

  27 dec 2017
  190
  87
  28
  Vrouw
  wat leuk! Gefeliciteerd!
  En heel veel succes met een naam verzinnen. Vind ik ook echt een dingetje en inderdaad dan moet je het ook allebei leuk vinden.

  En wat vervelend dat je zo een last hebt van je rug. Hopelijk met wat rust trekt dat snel bij. Is echt een rot plek
   
 10. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Gefeliciteerd!
  Fijn dat jullie het eindelijk konden zien.

  Doe maar rustig met je rug, beter niet paardrijden dan helemáál niks kunnen.
   
 11. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Gisteren naar de wc gegaan, direct in de auto voor een boodschap, pies ik toch bijna in mijn broek! Heeeele erge druk, ik weet niet of ik het 100% in heb kunnen houden. Duurde 5 minuten en daarna trok het weer weg ????:confused:
  Bij dochter en postpartum nog noooooit last van gehad!
   
 12. Framboosje24

  Framboosje24 Actief lid

  27 dec 2017
  190
  87
  28
  Vrouw
  wat gek. Niet dat je nodig moest plassen, maar dat het ook in ene weg trok. Heb ik nog niet gehad.
  Wel heb ik soms momenten dat er druk op mijn blaas zit denk waardoor ik niet goed uit plas ofzo. Dan ben ik net geweest en even later kan ik weer. Heel vaag.

  vandaag de 20 weken echo gehad en alles is gelukkig goed met de kleine. Het is ook nog steeds een hij. Had expres gevraagd of ze nog even kon checken dat er niks verandert is Wat je nog wel eens leest.:roflmao:
   
  Wollig vindt dit leuk.
 13. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Ik snap het ook niet. Ik dacht echt dat ik thuis een schone broek moest aantrekken, maar opeens kon ik rustig naar huis. Ik heb wel vaker "aandrang" als ik net geweest ben maar dan is het loos alarm, ik weet ook niet waarom ik dat heb. Maar dit was echt anders.

  Wat fijn dat alles goed is met jullie kleintje! Je loopt echt een stukje voor! Mijn 20 weken echo voelt nog zó ver weg, nog 3w1d wachten :p
   
  Framboosje24 vindt dit leuk.
 14. Mosine83

  Mosine83 Lid

  6 feb 2019
  69
  84
  18
  Vrouw
  Goedemorgen allemaal,

  Ik heb al een tijdje niets van mij laten horen. Druk bezig geweest met solliciteren, werken, de kinderen, sinterklaas en kerst enz.
  Gisteren hebben we de 20 weken echo gehad. Ik vond het al wel spannend, maar achteraf besefte ik pas hoe spannend ik de afgelopen weken had gevonden toen ik zo opgelucht was omdat alles goed is met ons Ukje.
  Wij hebben bij onze jongste slecht nieuws gehad bij de 20 weken echo, dus vandaar die spanning.

  Afgelopen februari heb ik alle babykleertjes opn omdat we 2 jongens hebben en ik zeker wist dat als ik nog een keer zwanger zou raken het een meisje zou zijn. Manlief heeft al voor hij mij leerde kennen (10 jaar geleden) een meisjesnaam in zijn hoofd en volgens ons mist zij ook echt in ons gezin.
  Gelukkig kregen we gisteren de bevestiging dat ze begin mei toch echt bij ons komt wonen.
  Zo leuk om na 2 jongens nu zwanger te zijn van een dochter.

  Gisteren was helemaal een dag met een gouden randje, want ik heb ook een nieuwe baan! Ik ben nu ZZP maar het bedrijf waar ik nu mijn opdracht heb lopen mag geen zzp-ers meer inhuren in 2021 en met het oog op de bevalling en alles is een loondienstverband prima voor mij.

  De kwalen die ik had zijn ook nagenoeg weg. De voetreflextherapie is fantastisch. Wat helpt dat geweldig tegen bekkenpijn. Nergens last meer van. Helaas zijn ze de komende weken gesloten.
  Hopelijk blijft het zolang goed gaan

  Hoe voelen jullie je? Al druk aan het shoppen geweest? Ik heb alleen het geboortepakje gekocht, de rest mag aannemen nu
   
  Framboosje24 vindt dit leuk.
 15. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw
  Wat een goed nieuws @Mosine83!

  En wat leuk, een meid!

  Wat fijn ook van je werk joh, beetje zekerheid. Ik kreeg toevallig gisteren ook van een opdrachtgever waar ik nu invalwerk doe de vraag of ik vast daar wil komen. Mag zelf aangeven hoeveel uur en of ik in loondienst wil komen of als ZZPer wil blijven. Even goed over nadenken dus...
   
  Wollig vindt dit leuk.
 16. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  @Mosine83 wat een mooi bericht! Ook dat stukje waarin je vertelt dat jullie nu een meisje krijgen. En gelukkig is alles goed! Gefeliciteerd met je nieuwe werk!

  Ook ik heb nu een vervanging als werk. Was al aan het solliciteren voor in januari, maar helaas vruchteloos. (Eén keer afgewezen om de zwangerschap.... ze vroegen iemand tot precies mijn verlofdatum maar ze waren bang dat ik toch met 28 weken al zou willen stoppen.) En toen kreeg ik te horen dat ik na kerst terug mag komen! Ze weten nog niet in welke vorm (vervanging van een andere collega of op een andere manier?) maar ik ben echt blij dat ik tot mijn verlof werk. Daarna krijg je toch Wazo.
  En daarna zie ik wel weer verder. Ik wil een carrièreswitch maken. Zoals ik er nu in sta wil ik na mijn verlof 100% gaan voor mijn eigen onderneming. Ik ben al bezig met een verkorte opleiding daarvoor, maar hoewel ik 2 maanden uitlooptijd had tot mijn verlof, is dat nu door de lockdown nog maar 1 maand, en ik hoop dat het niet nog meer gaat uitlopen. Want ik wil wel relaxt die opleiding eindigen en mijn verlof in. Maar goed, voor mijn eigen rust moet ik niet op de zaken vooruit lopen.
   
 17. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw
  Stapje voor stapje @Wollig... En lukt het nu niet om af te ronden dan misschien kort na je bevalling/verlof wel... Uiteindelijk vind je een weg....
   
 18. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Dat is ook zo. Ik vraag me alleen af in hoeverre de opleider meewerkt.. Maar goed, geen zorgen voor nu.
   
 19. Melici

  Melici Lid

  28 mrt 2019
  44
  48
  18
  Vrouw
  @Mosine83 wat een fijn nieuws! Kan me de spanning van de 20 weken echo goed voorstellen. Ik zit daar ook op af te wachten. En gefeliciteerd een meisje! Een compleet gezinnetje. Ook gefeliciteerd met je baan.

  Hier gaat het helaas wat minder. Best wel last van de lockdown. Daarnaast geheel medisch geworden, deels in de ziektewet, slik ook redelijk wat medicatie wat niet fijn voelt en moet prikken voor zwangerschapssuiker.
  Gelukkig tot nu toe elke controle met de baby wel alles goed en dat is een geruststelling. Hier komt er een jongetje aan!
   
 20. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  840
  677
  93
  Vrouw
  Pff @Melici, niet echt een zorgeloze zwangerschap voor jou dus. Heb je mentaal veel last van de lockdown of zijn er consequenties voor jullie?
   

Deel Deze Pagina