Uitgerekend in mei 2021!

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door Mosine83, 30 aug 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  @Melici wat een narigheid voor jullie. Wel fijn dat alles met de baby goed is, natuurlijk. Maar trek je op tijd aan de bel bij vk/huisarts als het mentaal niet zo goed gaat met jou? <3
   
 2. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Meiden, over een week is mijn 20 weken echo. Ik ben aan het nadenken of ik van tevoren al vragen heb die ik beantwoord wil hebben. Tot nu toe alleen de vraag of de placenta gunstig ligt.
  Hadden jullie een lijstje vragen?
  (Bij de eerste was ik vol vertrouwen in mezelf en de baby. Nu wat minder roze bril op)
   
 3. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  844
  680
  93
  Vrouw
  Ik heb geen vragen bedacht. Wil een extra check op t geslacht en voor de rest laat ik t over me heen komen. De placenta ligt bij mij als t goed is achter zeiden ze met de pretecho. Ik weet ook niet wat ik er verder van moet verwachten, het is mijn 1e kindje natuurlijk.
   
 4. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Ik weet nog dat het een medische echo is, kan een beetje zakelijk voelen hoewel ze bij mij toen alles meevertelde en het gezichtje even liet zien.
  De echoscopist(e) zal je baby van top tot teen hélemaal bekijken. Ze legde het bij mij uit als dat ze de baby in plakjes van boven naar beneden bekeek. Ze let op afwijkingen natuurlijk. Ik durfde dan ook niet te veel te zeggen of vragen omdat ik wel bang was dat ik haar dan afleidde en ze iets over het hoofd zou zien. Het duurt lang, maar je zult niet veel "leuke beelden" van je babytje zien. Het meeste zul je niet echt herkennen. Toch vond ik het toen een leuke ervaring, speelt ook mee dat bij mij alles goed was, waardoor je gevoel achteraf natuurlijk ook goed is.
   
 5. Mosine83

  Mosine83 Lid

  6 feb 2019
  69
  84
  18
  Vrouw
  Ik had geen vragen. Wij hadden een hele fijne dame die het heel leuk en begrijpelijk vertelde. Niet alleen maar medisch maar ook mooie foto's mee gekregen. Over de placenta gaf ze zelf ook alle informatie. Ik kreeg wel ook nog een inwendige echo op het laatst. Dat kon ik mijn van de beide anderen niet herinneren. Daarmee werd nu naar de baarmoedermond gekeken en ze heeft toen ook de rug beoordeeld omdat ons Ukje geen sec stil lag en het via de buik niet zo goed zichtbaar was. Met name of de huid bij de billen gesloten was. .
   
  Wollig vindt dit leuk.
 6. Framboosje24

  Framboosje24 Actief lid

  27 dec 2017
  190
  87
  28
  Vrouw
  gefeliciteerd met jullie meisje en je baan! Fijn dat de 20 weken echo goed was. Is toch wel spannend als je daar eenmaal ligt he.
  En ook fijn dat je geen last meer hebt van kwaaltjes. Lekker genieten van je zwangerschap.

  ik begin mij nu wel iets sneller moe te voelen als ik aan het werk ben. En mijn rug begint wat vermoeid te voelen. Maar als dat alles is :)
  Qua spulletjes hebben wij bijna alles in huis. Wil alleen nog kijken voor en babyfoon, wipper en geboorte pakje
   
 7. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Wij hebben de 20 weken echo gehad, grote zus krijgt een broertje!
  Met hem is alles goed, maar ik heb een voorliggende/laagliggende placenta. Nieuwe afspraak gemaakt rond 32 weken om het te checken. Ik hoop echt zó dat hij omhoog groeit!
   
  Maan84 vindt dit leuk.
 8. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  844
  680
  93
  Vrouw
  Onze 20 weken echo is helaas niet goed.

  Ons kindje heeft een gat in het middenrif waardoor de maag bovenin de borstholte ligt en het hartje en de longetjes wegdrukt. In mijn buik heeft hij er geen last van, maar als hij geboren wordt kan hij geen adem halen.

  We krijgen nu verder onderzoek, waarschijnlijk nog deze week een afspraak. In het meest gunstige geval moet ik bevallen in een Academisch ziekenhuis, moet ons kindje direct na de bevalling naar de intensive care en met spoed geopereerd worden om het maagje naar beneden te halen en het gat te sluiten zodat de longetjes de kans hebben om uit te vouwen. Voor zover ik inmiddels heb uitgezocht komt hier een operatie bij 30 en bij 34 weken zwangerschap bij en is de kans op blijvende longschade en verstandelijke beperking door zuurstoftekort. In minder gunstige gevallen kunnen ze niks en gaat ons kindje dood.

  De komende tijd staat dus in het teken van veel uitzoeken en beslissingen nemen. We hebben vooraf al het een en ander besproken en staan er heel erg hetzelfde in. Een leven met ernstige beperkingen is voor ons niet aanvaardbaar en betekent beëindiging van de zwangerschap.
   
 9. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Oh jeetje meid! Dit is helemáál niet wat je te horen wilt krijgen. Jullie gaan dus een tijd met allemaal onderzoeken tegemoet.

  Het is heel dapper dat je durft te zeggen dat een leven met ernstige beperkingen niet aanvaardbaar is voor jullie. Voor ons is het nu makkelijk praten omdat het niet aan de orde is, maar wij hebben dat ook altijd gezegd. Ben je toch dankbaar voor de medische wetenschap en het gegeven dat je dit allemaal zo vroeg kunt ontdekken, en niet pas na de bevalling. Ik hoop heel erg dat jullie de tijd krijgen om rustig beslissingen te kunnen nemen en te kunnen verwerken wat er gebeurt.

  Jeetje wat moet dit rauw op je dak vallen. Heel veel sterkte en liefde en wijsheid gewenst! :(
   
 10. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  844
  680
  93
  Vrouw
  Dankjewel @Wollig, het is wel heftig. Vooralsnog staan we er wel nuchter in. Wel verdrietig en van slag, maar wel ook duidelijk hoe we er over denken en wat bij bepaalde problemen de beslissingen gaan zijn. We hadden het zeker graag anders gezien, maar het is hoe het is. En doordat we het nu weten kunnen we mogelijk nog een gezond kindje krijgen of lijden besparen. Zonder de 20 weken echo zou ons kindje sowieso kort na de bevalling overlijden, dan is er onvoldoende deskundige hulp beschikbaar.
   
 11. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Je staat er knap in, ik kan het alleen maar ondersteunen! Als je er al over na hebt gedacht voordat het aan de orde was, zoals jullie gedaan hebben, heb je een veel rationelere beslissing dan wanneer je nu in je emotie pas erover na zou denken. Dus jullie maken vast de beslissingen waar jullie je op de lange termijn goed bij blijven voelen.
  Maar de emotie mag er natuurlijk ook zijn, dit is niet niks. Wat er ook gebeurt, wordt gewoon heel zwaar voor jullie. Ik leef met jullie mee.
   
 12. Framboosje24

  Framboosje24 Actief lid

  27 dec 2017
  190
  87
  28
  Vrouw
  jeetje wat heftig zeg! Ik weet even niet wat ik moet zeggen. Ik wil jullie heel veel sterkte en kracht wensen! <3 ik hoop dat er uit het onderzoek iets positiefs komt voor jullie.
   
 13. Framboosje24

  Framboosje24 Actief lid

  27 dec 2017
  190
  87
  28
  Vrouw
  wat fijn dat alles goed is met de kleine! Wat betekend dat ook alweer als de placenta laag ligt? Kan je dan niet op de natuurlijke manier bevallen?
   
 14. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Dat hij te dicht bij de uitgang ligt inderdaad. Als dat blijft moet je inderdaad een keizersnede. Maaaar, in de meeste gevallen groeit hij naar boven als de baarmoeder groter wordt. Standaard procedure is een extra echo met 32 weken. Dus ik moet nog een paar maanden vertrouwen op de natuur.
   
  Framboosje24 vindt dit leuk.
 15. Heidezicht

  Heidezicht Bekend lid

  20 jul 2020
  844
  680
  93
  Vrouw
  Voor jullie allemaal de beste wensen voor 2021, dat er maar mooie gezonde baby's geboren mogen worden.

  Voor ons is die kans inmiddels heel klein. Afgelopen woensdag zijn we de hele dag in het AMC geweest, daar zijn verschillende metingen en onderzoeken gedaan en ons kindje lijkt tegen de ondergrens van wel/niet levensvatbaar te zitten. Onder deze grens beginnen ze überhaupt niet aan een behandeling. Boven de grens overlijd alsnog 70-80% van de baby's voor de geboorte, net na de geboorte of binnen 4 jaar. Er is een vruchtwaterpunctie gedaan en wij hebben bloed gegeven zodat ze op chromosomen en dna kunnen kijken of er afwijkingen zijn. Om zeker te zijn gaan we as woensdag nog naar Rotterdam, daar worden de onderzoeken herhaald en met ons besproken. In Rotterdam zijn ze nl gespecialiseerd in deze aandoening. De kans is echter heel erg groot dat we de zwangerschap zullen/moeten afbreken. Hierover hebben we ook al het een en ander besproken met de maatschappelijk werkster van het AMC. We plannen nu dus op dubbel spoor, vooral omdat de tijd beperkt is. Dus enerzijds kijken we naar de mogelijkheden van behandeling, anderzijds naar onze wensen ten aanzien van de bevalling en het afscheid.

  We zijn en worden enorm goed opgevangen en begeleid door zowel onze eigen verloskundige, het AMC en de overige proffessionals en onze omgeving. We worden volledig ontzorgd en ontzien. Heel erg fijn in deze situatie. Voor ons is dit wel een heel zwaar stukje, ergens hoop houden tegen toch een beetje beter weten in. De kans dat een (in onze ogen) mens/kindwaardig bestaan gecreëerd kan worden is heel klein.
   
 16. Framboosje24

  Framboosje24 Actief lid

  27 dec 2017
  190
  87
  28
  Vrouw
  Wat had ik voor jullie gehoopt dat de eerste diagnose fout ingeschat was en er nu iets positiefs uitkwam!
  Ik vind het echt heel erg en denk aan jullie. Fijn dat jullie zo goed opgevangen worden. Heel veel sterkte in deze moeilijke tijd
   
 17. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Wat een ontzettend moeilijke tijd voor jullie, Heidezicht.
  Gelukkig worden jullie goed begeleid.
  Ik heb er weinig woorden voor. Veel sterkte :( <3
   
 18. Mosine83

  Mosine83 Lid

  6 feb 2019
  69
  84
  18
  Vrouw

  Dat heeft mijn zus ook gehad. Lag grotendeels voor de baarmoedermond, maar uiteindelijk helemaal opgetrokken en op natuurlijke wijze bevallen. Hoop dat dit voor jou ook zo gaat zijn.
   
  Wollig vindt dit leuk.
 19. Mosine83

  Mosine83 Lid

  6 feb 2019
  69
  84
  18
  Vrouw
  Wat een ontzettend zware tijd voor jullie. Ik weet niet wat ik moet zeggen, maar ik hoop dat jullie rust vinden in de keuze die maakt. Heel veel sterkte! Dikke knuffel vanuit Hoofddorp
   
 20. Wollig

  Wollig Bekend lid

  25 nov 2017
  638
  361
  63
  Vrouw
  Fijn dat het bij jouw zus goed ging! Dat schijnt inderdaad in 99% van de gevallen zo te zijn.

  Vandaag controle VK gehad en nog eens gevraagd wat nou precíés de situatie was (was bij de 20 weken echo toch wat warrig in mijn hoofd, placenta ligt voor, maar is het nou ook een "voorliggende placenta?" Een zegt iets over de richting, ander over de bmm).
  Maar mijn placenta ligt aan de voorkant, en is laagliggend. Dus hij ligt dichtbij de bmm, maar niet erop.

  Verloskundige stelde me ook gerust dat zij zeeeer verbaasd zal zijn als mijn placenta niet voldoende omhoog zou groeien. Dus mijn vertrouwen in een natuurlijke bevalling is weer wat gegroeid. Wel zij ze dat vanaf 3,5 cm vanaf de bmm een thuisbevalling mag, en dat wil ik graag! Dus ja... Ik vind toch nog wel iets om me zorgen om te maken.

  Ik probeer het los te laten, en dat was afgelopen week ook wel gelukt. Door er gewoon helemaal niet aan te denken. Alleen zodra het ter sprake komt, komt het ook weer in mijn hoofd en dan vind ik dat lastig. Maar gelukkig denk ik er niet steeds aan.
   

Deel Deze Pagina