Uitje kinderdagverblijf met de bus

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Jessi79, 7 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Jessi79

  Jessi79 Fanatiek lid

  4 jan 2012
  3.531
  1.459
  113
  Vanwege de kinderboekenweek is het kinderdagverblijf van mijn dochter naar de bieb geweest. Ik heb bij de intake ingevuld dat ik bij uitjes altijd eerst gebeld wil worden voor toestemming. Vandaar dat ik ' s middags gebeld werd met de vraag of mijn dochter mee mocht. Ze is nu 2 jaar en 3 maand. Ze gingen met de bus, dus ik gaf aan dat mijn dochter alleen in een achterwaartse stoel vervoerd wordt en ik dus zelf zou rijden. Het kinderdagverblijf is vlakbij en ik werk thuis. Ik heb zelf dus gereden, met een huilende dochter in de auto: ik wil ook met de bus mee! Mijn moederhart brak...

  De groep ging met de bus, met 13 kinderen van 0-4 jaar, de meesten zijn rond de twee jaar. Er waren drie leidsters mee en twee buggies, dus twee leidsters stonden bij het middengedeelte van de bus met de buggies. De derde leidster had een baby op de arm. De kinderen zaten dus 'los' in de stadsbus zonder volwassene er naast om ze te helpen. Het was ca 10 minuten rijden met de bus.

  Ik verbaas mij er over dat ik de enige ouder ben die geen toestemming gaf om met de bus te gaan. Hoe denken jullie hierover? Mag jullie dreumes of peuter zonder autostoel mee?
  Overdrijf ik? Hoe gaat dit bij jullie kinderdagverblijf met uitjes?

  Ik heb bij de locatiemanager de vraag neergelegd wat het beleid is t.a.v. veilig kindervervoer bij uitjes, ik ben benieuwd naar de reactie.
   
 2. Miss T

  Miss T Fanatiek lid

  3 mei 2012
  4.106
  172
  63
  Mijn dochter heeft 1 uitje gehad op het kinderdagverblijf. De leidsters gingen toen alleen met de oudsten (vanaf 3 jaar) naar het bos, zo'n 15 km verderop. Ik heb toen mijn dochter zelf gebracht en gehaald, want ik vond het een te grote stap om ze ineens bij een ander in de auto mee te laten gaan. Ik weet uit ervaring dat niet iedereen even verantwoordelijk rijdt. Ik heb daar nooit spijt om gehad.

  Inmiddels rijdt ze wel eens met iemand mee, bijvoorbeeld met een kinderfeestje. Maar ik hou altijd mijn hart vast en ik ben blij als ze weer thuis is.

  Noem me maar overbezorgd, maar ik ben erg zuinig op mijn dochter. Ik vind jou dus niet vreemd!
   
 3. sidmick

  sidmick VIP lid

  23 jun 2008
  15.342
  1.842
  113
  Ik zou zelf niet zo een probleem hebben met het uitstapje. Wel vind ik het te weinig leidsters op zo een grote groep kleintjes. Zeker als er ook nog 2 buggy's mee zijn
   
 4. misa

  misa Niet meer actief

  13 kinderen en 3 leidsters met een uitje.....? Dat mag volgens mij niet, als ze zelf lopen. Daar zou ik dan ook de meeste moeite mee hebben.

  Het met de bus gaan.... Ja dat vinden kinderen toch super? Dat doen wij zo ook wel eens. En nee, ik neem geen autostoel mee. ;) Ik vind dat ook zeker niet fijn qua veiligheid, maar je kunt niet alles voorkomen denk ik. Maar wie ben ik..! ;)

  Ik heb op een kdv gewerkt en daar deden we dat ook wel eens. Al gingen dan ook eigenlijk alleen de grotere kinderen mee. Vanaf 2,5 a 3 jaar. En genoeg leidsters. 2 a 3 per leidster.
   
 5. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  14.675
  2.320
  113
  twente
  Op de peuterspeelzaal wilde ze mijn kinderen ook los in een auto mikken. Hell no. Dus ben er toen met kind achteraan gefietst. Vanaf toen kreeg ik netjes op tijd te horen wanneer ze gingen en gaf ik haar stoel verhoger mee (nu nog steeds).

  Ik vond (als kind dus dat is al een tijd geleden) de banken in de bus zo glad, mijn oma moest mij echt tegenhouden tijdens het remmen/optrekken omdat ik er anders gewoon afgleed
   
 6. Jessi79

  Jessi79 Fanatiek lid

  4 jan 2012
  3.531
  1.459
  113
  #6 Jessi79, 7 okt 2014
  Laatst bewerkt: 7 okt 2014
  Misa ik denk juist dat je dit soort dingen prima kunt voorkomen. De bus is inderdaad super. Mijn dochter is vorige week met mijn man naar de markt gegaan met de bus. In de bocht kan ze echter niet zonder hulp in de stoel blijven zitten, ze kukelt dan zo het gangpad in. En aangezien de bus minimaal 3 rotondes over moet... Er zaten ook kindjes bij die nog geen 2 waren, de meesten waren van mijn dochters leeftijd (2-2,5 jaar).
   
 7. ikkie97

  ikkie97 VIP lid

  7 mei 2011
  9.060
  2.760
  113
  Ik verbaas me een beetje dat de busmaatschappij hiermee accoord gaat..
  Op de school waar ik werk gaan de kinderen wekelijks met de bus naar de gymzaal en moeten dan zelfs een gordel om. En dan heb je het over kinderen van 4-12 jaar.....
  In het gewone ov zou je toch verwachten dat er naast elk ukje een volwassene moet zitten...
   
 8. Amethist

  Amethist Niet meer actief

  Een uitje met de stadsbus zou ik geen probleem vinden mits er voldoende begeleiding aanwezig is. In dit geval was dat zeker niet het geval en zou ik mijn kind dus ook echt niet zomaar mee hebben laten gaan...
   
 9. gusto

  gusto Niet meer actief

  Dit inderdaad, ik zou met het uitstapje niet zoveel moeite hebben. Het met de bus gaan ook niet. Zelf ga ik ook met ze met de tram, bus of trein en neem ik m'n achterwaartse autostoel ook niet mee ;)

  Ik vind het wel te weinig leidsters, dát zou voor mij een reden zijn om dochter niet mee te geven, helemaal als er ook buggy's bij zijn. 12 lopende kindjes en 4 leidsters bijvoorbeeld had ik prima gevonden.
   
 10. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  43.472
  28.389
  113
  Ik vind de begeleiding te weinig maar ik zou niet o moeilijk doen puur om de achterwaartse stoel. Sommige dingen moet je op een gegeven moment los laten omdat je je kind dan in een uitzonderingspositie plaatst..dat heb je nu zelf ervaren met een huilend kind.
   
 11. fafa

  fafa Niet meer actief

  Zelfde idee als de meesten hier. Te weinig begleiding. Maar die autostoel vind ik wel wat overdreven ja. Ga je zelf ook nooit met je kind met de bus, tram of trein dan?
   
 12. Jessi79

  Jessi79 Fanatiek lid

  4 jan 2012
  3.531
  1.459
  113
  Ik heb niet zoveel moeite met een keer met de bus of trein zonder autostoel, dat doen we zelf ook soms. Maar dan wel met een volwassene ernaast om het kind vast te houden. Tien jonge peuters (1,5 tot 2,5 jaar!) los in de bus vind ik niet kunnen. Vervoer met auto's met kinderzitjes was in mijn ogen de enige juiste optie geweest, en dan liefst ook met een begeleider extra.

  Ik had trouwens wel verwacht dat er meer moeders zo over veiligheid zouden denken. En liever een uitzonderingspositie voof mijn kind dan een onveilige positie.
   
 13. Vagans

  Vagans VIP lid

  13 aug 2010
  8.491
  0
  0
  Zwijndrecht
  Ga mee met dr meeste. De bus zou het probleem niet zijn maar de begeleiding wel.
   
 14. fafa

  fafa Niet meer actief

  Mijn dochter vindt het heel stoer om zelf op een eigen bankje in de bus of tram te gaan zitten, en dat vind ik prima, vanaf een jaar of 2,5 moeten ze dat prima kunnen. Maar 1,5 is inderdaad wel erg jong daarvoor.

  En misschien heeft geen van de andere moeders bij de intake aangegeven dat ze gebeld wilden worden en wist niemand dus van (de vervoersmethode van) dit uitje?
   
 15. fluitekruid

  fluitekruid Fanatiek lid

  5 okt 2011
  1.748
  0
  0
  NULL
  NULL
  Het kdv heeft een eigen bus voor uitjes, alle kinderen zitten in de gordel en op een zitverhoger/autostoel. Deze bus gebruiken ze voor de naschoolse opvang om de kinderen in het hele dorp te verzamelen. Maar op de tijden dat ze deze niet nodig hebben is hij beschikbaar voor het kdv. Ik heb dan ook toestemming gegeven om mijn kind te vervoeren.
  Ik weet niet wat ik in jouw situatie zou doen...
  zelf heb ik ook regelmatig kinderen van school in mijn auto maar ze gaan allemaal in de gordels en ouders kunnen ook een zitverhoger meegeven als ze dat willen. En ik rij supervoorzichtig met zo'n kostbare lading!!!!
   
 16. Damay77

  Damay77 VIP lid

  18 apr 2010
  12.086
  5.304
  113
  ik vind alleen de begeleiding een beetje te weinig. dat is het enige waar ik over zou vallen. maar dat van die autostoel dat vind ik overdreven... jij neemt een autostoel onder je arm als je de bus in gaat?
  en al zouden ze met een taxibusje gaan en in een zitje moeten, ga je dan werkelijk aangeven dat ze alleen in een achterwaartse stoel mag?? ga je je dochter dan echt zelf wegbrengen terwijl er bijvoorbeeld goedgekeurde voorwaartse stoeltjes aanwezig zijn?? sorry, beetje overdreven en voor je dochterje ook wel triest dat ze niet mee mag en in een uitzonderingspositie geplaatst word....

  hier was ook een kindje op school wat als enigste niet mee mocht naar de kinderboerderij. vind dat echt supertriest.
   
 17. Boommm

  Boommm Niet meer actief

  Met de bus gaan zou ik geen probleem vinden. Ga zelf ook wel eens met het ov en neem dan echt geen autostoeltje mee, dan zit ze gewoon in de kinderwagen. Wel vind ik dat ze te weinig begeleiders hebben.
  Als ze met eigen vervoer waren gegaan had ik het ook prima gevonden. Zolang ze goedgekeurde autostoeltjes hebben zou ik niet moeilijk doen. Vind je reactie ook best overdreven dat ze perse in een achterwaartse stoel moet. Ik vond de busreisjes vroeger altijd het leukst en je dochter had het ook leuk gevonden, aangezien ze bij jou in de auto daar hard om gehuild heeft. Sneu om haar dan zoiets te ontzeggen.
   
 18. Sylvia29

  Sylvia29 Fanatiek lid

  2 jan 2010
  1.996
  0
  0
  Ow ik sta bekend als een MUTS :D en nee mijn kind zou zo niet mee mogen.
  Maar nu ben ik wel een beetje gemeen, ik ga gewoon met alle uitjes mee, dus ja hoor ze had mee gemogen, en ik was mee gegaan als extra begeleidster.
  Dus wel gezellig de bus in, maar voor mijn gevoel veiliger, dan is het toch een beetje geven en nemen naar het kind toe.

  Hier op de psz deden ze ook uitjes met de kleintjes, vaak werd dan om ouderbegeleiding gevraagd, bij voorkeur alle ouders erbij, en dan was het ook gelijk kennis maken met elkaar.
  Ouders die echt niet konden was geen probleem, aangezien er al zoveel begeleiding was verder.

  Nu op de basis merk ik dat er verwacht word dat de kindjes een stuk beter snappen en luisteren wat de bedoeling is, en was het bvb ook de wijk in met de groep van 20 kids, en 3 begeleidsters.
  Ik ben dus wel de muts die dit nog een beetje eng vind, 2 onruststokers en de hele groep kan uit elkaar vallen.
  Volgens andere verkijk ik mij hierop en weten ze wat ze doen, maar ik ben weleens met 3 kids weg geweest (1 van mij en 2 van andere) en dan zit ik al constant stop, blijf staan, eerst kijken, handje geven.
  Niets voor mij, al die zelfstandigheid hihi.
   
 19. misa

  misa Niet meer actief

  Sylvia29, goed dat je van jezelf weet dat je dat moeilijk vind. Als ouder mee gaan is natuurlijk geen probleem, mits erom gevraagd wordt, anders gaat je kind echt wel een keer klagen.

  Als ze gewoon 2 a 3 kinderen per leidster hadden gehad (en kijkend naar leeftijd), dan was het prima geweest. En hier zijn ook wettelijke regels over die het kdv echt wel weet, of behoort te weten.
  En je kunt niet verwachten dat busmaatschappijen iemand met meer kinderen niet toelaat. Want als het de enige vervoersmogelijkheid is van een moeder met 3 of 4 kleine kinderen?
   
 20. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  43.472
  28.389
  113
  je geeft al aan dat ze ALLEEN in een achterwaartse stoel vervoerd wordt. Dat vind ik persoonlijk overdreven.
   

Deel Deze Pagina