aardappel bakvraagje

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 29 mei 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik maak graag aardappeltjes uit de oven. Die doen ik er rauw in en ze staan er dan dus wel een poosje in. Die wil ik vanavond ook eten, maar mijn oudste heeft zwemles tot 18.00 uur en ik ben alleen met de kinderen. Het wordt te laat als ik na zwemles de aardappelen nog helemaal in de oven moet bakken.

    zou ik die voor kunnen bakken...net zoals met verse friet maar dan in de oven. Dat ik ze vanmiddag al een poosje bak en dan daarna nog even. Maar hoelang dan...ik wil na het zwemmen nog max een kwartiertje bezig zijn omdat het anders echt te laat wordt.
     
  2. Teddy26

    Teddy26 Niet meer actief

    Even voorkoken 5 minuten. Je kan ze daarna al in plakjes snijden als je dat voor je gerecht nodig hebt.
    Ze staan toch een poosje in de oven.
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ik zou het hele gerecht gewoon klaarmaken, 10 minuten voor de eigenlijke baktijd de oven uitzetten. En als je terugkomt de oven weer aan op 200 graden en dan is het na 10 minuten gaar en warm :)
     
  4. Joycey

    Joycey Niet meer actief

    Precies dit ja :D !
     
  5. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.245
    4.478
    113
    Ik kook 's morgens altijd mijn aardappeltjes voor, dan hoef ik ze 's avonds alleen nog maar even te bakken.
     
  6. Islah

    Islah Niet meer actief

    Ik maak dit wel eens van tevoren, gewoon zoals altijd, en laat het dan gewoon afkoelen. Daarna wanneer we gaan eten weer even opnieuw warm maken. Is wel jammer van de elektriciteit, maar ja, soms kan het even niet anders. Overigens smaken ze opgebakken in een pan ook erg lekker, vind dat lekkerder dan gekookte opgebakken aardappels.
     
  7. tuc

    tuc Niet meer actief

    Tnx dames dan ga ik het vanavond zo proberen.
     
  8. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Zo doe ik het ook met batatas ao murro: krieltjes met schil en al tot ze gaar zijn in de oven, dan platmeppen (murro=stampen/slaan) en dan vlak voor het eten besprenkelen met knoflook en olijfolie en nog even warm maken.
     
  9. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    20 nov 2013
    4.613
    1.155
    113
    of kleiner snijden, dan zijn ze ook eerder klaar :D
     

Deel Deze Pagina