Ik wil van het weekend eens gevulde paprika maken iemand een heerlijk recept, hoeft niet vegetarisch te zijn wel moet het zonder vis zijn
Ik heb deze laatst gemaakt maar dan zonder de bonen. Verder had ik nog kerriepoeder en champignons toegevoegd. Vond het erg lekker. Recept: Gevulde paprika's
ow ja het moet natuurlijk wel zo zijn dat onze kleine man ook mee kan eten hij eet eigenlijk alles, als het maar niets la te scherp is
Ik vul ze normaal met couscous, gewokte groenten (als courgette, ui, mais, ligt er een beetje aan wat ik in huis heb) en fetablokjes, wat kruiden erdoor (bv salie) en klaar..
ik maak ze altijd op de volgende manier: Rode paprika's uithollen. gehakt rullen. uitje, verse knoflook, peper, zout, klein beetje nootmuskaat en een blikje tomatenpuree erbij en even stoven. Dan 100 ml water erbij en rijst (+/- 1 kopje voor 2 pers) en dat 5 min laten stoven. Dan de paprika's vullen met het mengsel en evt voor de smaak wat geraspte kaas eroverheen. Dit ong. 20 min in de oven op 180-200 graden. Erg lekker met een frisse salade erbij en niet te pittig. Je kan zelf tussendoor proeven of het genoeg gekruid is of dat je nog wat extra wil toevoegen. Ook is het lekker om bijv. mais of kidneybonen toe te voegen.
Ik vind het lekker om ze te vullen met gehakt, knoflook (geperst) een blikje doperwten/maïs/paprika van Bonduell, basmati-rijst en ketjap manis saus (dat is andere saus dan de gewone ketjap, wat zoet van smaak) Krijg gelijk trek. Maar heb nu lekker soep op staan
zo doe ik het ook, ik doe er meestal nog een flinke schep pesto erdoor heen en dan met tagiatelle met pesto erbij
Gevulde paprika. Benodigheden voor 6 paprika's: 6 paprika's rood , groen , geel of oranje maakt niet uit750 gram gehakt runder of half om half. 2,5 blikje tomatenpuree ( niet die kleintjes maar die grote) Risottorijst of gewoon normale rijst , naar eigen smaak toevoegen. Knoflook 1 teentje Paprikapoeder Pasta of Pizza kruiden. naar je eigen smaak kan je nog zelf van alles toevoegenik zelf gooi er nog wat vegeta doorheen (deze kruiden komen ook weer terug bij het Kofte receptBereiding: Meng het gehakt met de kruiden ,knoflook persen en door het gehakt mengen. 1,5 blikje tomatenpuree er doorheen mengen en dan de rijst erbij gooien alles ongekookt..goed mengen allemaal!!! Paprika de kapjes eraf halen en zaadlijsten verwijderen. Vul de paprikas met het rauwe gehaktmengsel. Vul een braadpan met een laagje water (hoe hoger de paprika's hoe hoger het laagje water , paprika moet ongeveer 1/3 deel onder water staan) dan op het vuur zetten en gaar stomen in ongeveer 1 uur tijd. Op het laatst meng je het laatste blikje tomatenpuree door het water in de pan en dat is dan de saus Ik zelf gooi altijd het overgebleven gehaktmengsel al in de pan met het blijkje tomatenpuree en dat gaart dan mee met de rest , maar dan bakt het meestal vast op de bodem ik vind de saus dan wel lekkerder maar dat is geheel persoonlijke smaakNa 1 uurtje even proeven en als het gaar is opscheppen en eten maar. Onze dwarse peuter eet hier heel smakelijk in en eet zo een hele paprika opeet smakelijk. View attachment 167266