nee, is ook geen reden voor urgentie. Enige wat je wel krijgt is MEER punten. Dat kreeg ik namelijk. Ik kreeg voor een jaar punten extra, maar daar schoot ik niets mee op. De TS misschien wel?
Mijn zus is vorig jaar gescheiden en ze had samen met dr ex een koophuis. Nadat ze dat verkocht hebben heeft mijn zus een tijdelijke woning gehad in de particuliere sector. Zij kreeg echter WEL urgentie en deze is zelfs nog een keer verlengd. Ik denk dat je naar de woningbouw moet gaan en een afspraak moet aanvragen. Niet telefonisch doen maar echt een mondelinge intake en daar je verhaal vertellen. Sterkte!
Hmm ok, bedankt voor je tip. Wat houdt eigenlijk "particuliere sector"in? Gewoon eengezinswoning huurwoning of huh?
Hier werkt het wel zo, in het geval van verbroken relaties en scheidingen en een koophuis kan er urgentie worden aangevraagd. Maar ik denk ook dat het per gemeente verschilt.
Gewoon je woningbouwvereniging bellen, dan weet je al wat meer. Zoals je leest zijn er verschillende ervaringen...dat komt door verschillende verenigingen en hun regeltjes.
Mijn ervaring is dat je niet moet bellen of langsgaan, want dan krijg je een dikke nee. Ik heb 2 keer urgentie aangevraagd, 1 keer voor mezelf en 1 keer voor mijn broertje. 2 keer hebben we urgentie gekregen, maar niet door te bellen of langsgaan, wat ik wel heb geprobeerd natuurlijk. Een officiele brief voor aanvraag heeft meer effect. Want dan is het een echte aanvraag, die wordt meegenomen in een urgentie vergadering (ik dacht van de gemeente?) In die brief duidelijk vermelden waarom je urgentie nodig hebt (ook een beetje aandikken ) Het kostte bij mijn broertje ook geld op die manier urgentie aanvragen. Zo ging het bij ons.
Gewoon de woningstichting bellen waar je ingeschreven staat vor een woning en melden wat er aan de hand is, dan weten ze van je situatie af en kunnen ze je misschien beter helpen. Niet geschoten is altijd mis, gewoon een stok achter de deur blijven zetten. Ik had me net 3 maand ingeschreven toen ik al een woning kon krijgen in een andere gemeente wegens relatiebreuk, de wachttijden zijn hier ook dik minimaal 5 jaar maar heb toch voorrang gekregen met mijn dochter van 8 jaar. Dus het is altijd het proberen waard, gewoon het paadje warm houden bij hun...
Toen ik zwanger werd van de 1e zaten wij gewoon bij iemand in huis (1e verdieping was voor ons). Maar dat is natuurlijk niet een goede start voor een kleintje (en voor ons). Heb toen urgentie gekregen (en zelfs nog een appartement mogen weigeren omdat hij te weinig kamers had, ik heb nl. nog 3 stief(lief)kinderen). Wat kan het dan toch krom geregeld zijn zeg.... Ik hoop dat je gauw je eigen stekkie hebt zodat je tot rust kunt komen. I.d.d. huren via een particulier (dan heb je volgens mij tot een bepaald bedrag ook recht op huursubsidie), is dat geen optie eventueel? Groetjes, Chantal.
Het is per gemeente/woningbouwvereniging verschillend hoe de regels zijn. Urgentie krijg je tegenwoordig bijna alleen nog maar in uitzonderlijke gevallen. Hoe dat via de woningbouw in jouw omgeving geregeld is, staat vaak wel op de site. Bij de stichting waar ik gewerkt hebt, moest je een intakegesprek aanvragen en daarin kon je de situatie aangeven. Dan beoordeelde een commissie of je wel of geen recht had op urgentie. Mijn tip is dus, vraag het even na bij jouw bouwvereniging/stichting of kijk op hun site. Veel succes en sterkte!
Manuela heeft gelijk. Ik heb vroeger ook bij een corporatie gewerkt en sterker nog....hield me oa bezig met urgentie. Ja, de regels zijn vreselijk strak geworden, helaas mede door vele mensen die verhalen aandikken om toch urgentie te krijgen.... Bij ons krijg je met kids urgentie, alleen als de kinderen echt op straat dreigen te komen. Dit wil zeggen: als vader in de woning blijft en voor de kinderen kan zorgen, dan is er geen reden voor urgentie voor moeder. Hard, maar waar. Jouw situatie kan echter anders zijn, dus ik zou gewoon even een gesprek aangaan. Direct een officiele brief sturen heeft vaak geen zin, aangezien veel corporaties werken met standaard-formulieren en een bijdrage voor aanvraag, waardoor je wellicht je hele verhaal nog eens kan invullen... De corporaties werken overigens met een onafhankelijke commissie, dus niet via de gemeente of eigen medewerkers, dus de medewerker van de stichting die jij spreekt beslist niet over jouw situatie! Ik moet bekennen: ik werk al een tijdje niet meer in die richting, dus de regels kunnen inmiddels nog weer anders zijn...