Is dat niet alleen wanneer je het in Italië en aanverwante landen koopt/eet? Net zoals met de rauwmelksekaasjes enzo?
Van Salami wist ik het ja. Het valt onder rauwe vleeswaren omdat ze niet kunnen garanderen dat door het proces (droging/verwarming?) het hele product gegaard is. Ik heb altijd het zekere voor het onzekere genomen en het maar even laten staan tijdens m'n zwangerschap.
Ik laat het ook voor de zekerheid staan.. Vind het ook geen prettig idee, je weet maar nooit. Salami op een pizza eet ik trouwens wel gewoon hoor. Neem aan dat het geen kwaad kan omdat de pizza verhit wordt.
Jah inderdaad, dan lijkt het mij ook geen probleem. Zo heb ik voor vanavond een pasta gerecht op het menu staan waar ook salami door moet maar dit moet wel kunnen denk ik?
als je rauw vlees mag eten nadat je het goed verhit hebt lijkt goed verhitte slami me ook geen probleem
salami eet ik nooit maar cervelaat eet ik gewoon hoor. als je gewoon verpakte cervelaat van de supermarkt eet kan dat gewoon. gata om speciale gedroogde salamis en worsten echt uit italie en spanje enzo
Heb hier best veel pizza's met salami op, oeps hihi! Wist het niet en dat terwijl ik juist heel voorzichtig ben met vleeswaren en kaas. Maar voor mij nu toch geen pizza met salami meer, daar krijg ik het veel te zuur van!
joh even serieus, als je het verhit is er niets aan de hand! denk es logisch na, al het vlees wat we eten is rauw voordat je het verhit!
Water en brood * *Uiteraard alleen water dat op minimaal 100 graden gekookt is en brood niet ouder dan een dag!
Ik let overal SUPER goed op nu tijdens mn zwangerschap, maar cervelaat, en salami eet ik nu ook gewoon hoor! Overdrijven is ook een vak. (Niet aan jou bedoelt hoor TS, maar gewoon algemeen.)
Salami mag je gewoon eten!!! Alleen de salami uit Italie (sommige soorten) niet, omdat die onbewerkt zijn. Maar salami van Stegeman bijv. is echt veilig en geen probleem.
Alle salami's en cervelaatworsten zijn hetzelfde wat dat betreft hoorzitting. Dat het aan wordt geraden dit niet te eten heeft te maken met de bereidingswijze. Bij deze worsten wordt (net als bij rauwe hammen) het vlees namelijk niet verwarmd maar wordt een andere conserveringsmethode toegepast namelijk fermenteren. Dit proces zorgt ervoor dat je nog wel risico hebt op toxoplasmose. Door het verhitten van deze worsten is het risico weg en kunnen ze wel gewoon gegeten worden. Ik vind het zelf ook allemaal wel ver gaan hoor. Maar goed, dit is wel het advies. Eten en drinken als je zwanger bent - Medic Info
Bij m'n zoontje mocht ik gewoon salami eten, nu ineens niet meer Maar op pizza is het idd verhit en zie ik ook geen probleem eigenlijk. Manlief wil dan zelfs nog niet dat ik het opeet @ trees: Er zijn bacteriën die zelfs op hogere temperatuur overleven. Heb ook een voedselvergiftiging gehad van gefrituurd vlees, snack die je ook in de frituur vindt, wij hadden die gewoon thuis gebakken op 190°. Volgens de ha zijn er dus weldegelijk bacteriën die op hoge temperatuur overleven. Wist dat ook niet hoor, dacht dat die dingen dan ook al lang dood gingen zijn, zeker omdat ze al diepgevroren zijn geweest.
ja das lullig maar toxoplasmose, de reden dat je geen rauw vlees en dus geen salami's mag eten, overleeft verhitting niet....
Zowel mijn vk als gyn zeiden dat salami en cervelaat en chorizo gewoon migen, zij weten er niets van dat het viedingscentrum ineens zegt dat het niet meer mag, ofwel het is niet naar hen gecommuniceerd via een vakblad ofzo. Naar mijn mening draven mensen/het voedingscentrum enorm door!