Uwv ziekewet

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Cinderella22, 25 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Cinderella22

  Cinderella22 Actief lid

  17 aug 2007
  330
  0
  0
  Ik zit sinds maart 2006 in het ziektewet bij het uwv. Ben ondertussen ook ontslagen tijdens mijn ziekte maar krijg gewoon uitbetaald. Ik ben ondertusen weer en maand gaan werken maar zit nu weer in de ziektewet. Nu wil de arts mij met andere woorden verplichten om te gaan werken. mag hij dit zomaar doen? én hoelang mag je eigenlijk in de ziektewet zitten?
  en nog een vraagje, krijg ik daarna een ww?

  kuskus
   
 2. saartje27

  saartje27 Fanatiek lid

  13 jan 2007
  2.391
  1
  36
  Nederland
  Ik denk dat het een beetje ligt aan je ziektebeeld.

  En volgens mij mag je een jaar in de ziektewet zitten.
   
 3. daphne78

  daphne78 VIP lid

  10 mei 2006
  7.311
  0
  0
  Nijmegen
  Je bent zo lang ziek als dat de arbo of UWB arts dat vindt. Als die vindt dat je beter bent moet je gaan werken.
  Mocht je echt niet in staat zijn om te werken dan moet je specialisten inschakelen die verklaringen afgeven dat je niet in staat bent om te werken.

  Je mag 2 jaar in de ziektewet voor je eventueel arbeidsongeschikt wordt verklaard.
   
 4. tuurlijk mag je baas je niet verplichten om te werken! dat zou hij graag willen ja! ik zit ook bij de UWV, heb ook een uitkering. eerst 1 jaar in de ziektewet, toen kreeg ik een wahjong uitkering. volgens mij kom je niet gelijk in de WW, maar in de WAO (wetterlijk Arbeid Ongeschikt).
  hoe gaat het met je?
  rachel
   
 5. Cinderella22

  Cinderella22 Actief lid

  17 aug 2007
  330
  0
  0
  Nou hij zei toch letterlijk ik vind dat je best wel kunt werken met de medicijnen die je nu hebt. maar ik ben ondertussen ontslagen dus moet ik weer opnieuw een baan zoeken.
  De medicijnen die ik krijg zijn zo erg vermoeid en zwaar. Ik word er helemaal suf van en heel erg bang.
  Hij heeft het me eerder ook gezegd, toen ben ik voor hem weer gaan werken, zonder toestemming van mijn huisarts die erg boos werd toen hij dit te horen kreeg. Het ging na 4 weken gewoon niet meer. en nu wil hij het me weer verplichten.
  Het gaat redelijk met me nu, slik geen medicijnen meer waardoor het erg zwaar is, maar ik wil wel weer graag zwanger raken vandaar dat ik de medicijnen niet slik. Hun willen absoluiut niet dat ik een kindje erbij krijg omdat ze denken dat ik dan weer depressief kan worden. Mogen ze de uitkering stop zetten als ik zwanger raak?
  Hoe gaat het met jou?

  KusKus
   
 6. laika10

  laika10 Actief lid

  28 jul 2007
  213
  0
  0
  hilversum
  wat daphne 78 al schrijft, je "mag" 2 jaar in de ziektewet en daarna gedeeltelijk in de ww, je moet je dan laten keuren en voor het afgekeurde deel krijg je dan ww, maar je werkgever UWV en jij moeten er eerst uit zien te komen voordat je ww krijgt er moet gezocht worden naar werk wat je wel kan... En ja je werkgever mag je verplichten te gaan werken als de arboarts geen reden meer heeft jou ziek te melden. Als je dan niet gaat werken is dat werkweigering en dat is een reden voor ontslag.

  Als je echt ziek bent moet een specialist dat vaststellen en melden aan jou arboarts, anders zul toch echt moeten gaan werken....
   
 7. Cinderella22

  Cinderella22 Actief lid

  17 aug 2007
  330
  0
  0
  Nu ik zwanger ben word ik er zeker uitgezet. Ik heb al geen zin meer om op afspraak te gaan. Hij zal gelijk zeggen als je depri bent waarom neem j edan een kind?
   
 8. saartje27

  saartje27 Fanatiek lid

  13 jan 2007
  2.391
  1
  36
  Nederland
  Wie weet valt het allemaal mee.
  Waarom zou je geen kindje mogen krijgen als je depressief bent? Er is niemand die jou kan verbieden er kind te mogen krijgen, zij dus al zeker niet.

  Hoop dat je er uit komt.

  Veel succes.

  Gr. Vanessa
   
 9. stiekel

  stiekel Bekend lid

  hoi hoi

  ook ik zit in de zw sinds vorig jaar maart.
  dus bijna 2 jaar.
  nu ik zwanger ben moet ik 20 sept uwv bellen voor mijn zwangerschaps verlof.
  eigenlijk zit mijn zw er dus in maart op maaaaar omdat ik straks 16 weken verlof heb loopt mijn zw straks nog 16 weken door.
  dus hij stopt in juli dus pas.
  mocht ik daarna nog geen werk hebben dan kom ik in aanmerking voor de wia.

  dit is allemaal terug te vinden op de site van uwv trouwens.
  en anders net als mij doen even een belletje plegen.

  groetjes sandra
   
 10. Samama

  Samama Niet meer actief

  Ik heb gewerkt bij het uwv dus denk dat ik je hier wel duidelijk antwoord op kan geven: Ziektewet is max. 2 jaar. Ben je langer dan 2 jaar ziek dan wordt je opnieuw beoordeeld voor je ziekte door een arts en kom je bij een WIA uitkering. Een WW uitkering is als je tussen 2 werkgevers geen werk hebt. Als de arts van het uwv beslist dat jij weer geschikt bent om te gaan werken, mag hij dat inderdaad zomaar doen. Hij meldt je dan hersteld per een bepaalde datum. Als je het hier niet mee eens bent ( omdat je nog steeds ziek bent ) kan je tegen zijn beslissing in beroep gaan. Dit moet max. 4 weken na je hersteldmelding gebeuren en gaan ze jou en je klachten opnieuw beoordelen.

  Succes!
   

Deel Deze Pagina