Elsevier.nl - Politiek - Van Bijsterveldt: Ouders bepalen schoolvakantie zelf Snap er niks van. Dan kan je gewoon midden in thema's vakantie pakken of zo, maar dan mis je toch dingen, of zie ik dit verkeerd. Of heeft ieder kind een eigen schema
Ik zou het wel erg fijn vinden. Mijn man heeft een beroep waarbij het beter uit zou komen als we vakantie kunnen opnemen wanneer het ons het beste uitkomt. Maar.. Ik zie niet hoe ze dit op een goede manier zouden willen organiseren. Kinderen missen natuurlijk wel dingen op deze manier. De proef maar afwachten dus. Ben benieuwd.
Dat gaat toch helemaal niet werken zoiets? Hoe moet ik dat zien? Wat als ik zou besluiten om mijn dochter (tegen de tijd dat ze op de basisschool zit) ergens in februari 3 weken thuis te laten blijven? dan zou ze toch ontzettend veel missen op school? wat dan ook nog eens ingehaald moet worden als ze weer met de rest mee wil doen? of denk ik nou te simpel?
Ja, kleine scholen kunnen dan wel sluiten wantdaar zijn natuurlijk niet veel inval meesters en juffen Ja ik zie het ook niet zo gebeuren eigenlijk.
denk dat als iedereen het zelf mag bepalen dat het dan een sooitje word. wanneer hebben de juffen en meesters dan vrij, dan blijkbaar nooit.
ik weet niet goed wat de bedoeling is: Wordt vooraf het schooljaar bepaald, wanneer álle kinderen vakantie tegelijk hebben? Dus een soort van stemming/voorkeur van de meeste wordt het beleid? Of inderdaad per kind? Dat laatste zal inderdaad niet werken denk ik. Het eerste: Tja, dan zijn sommige blij en sommigen niet denk ik...
Op de website van De School staat hoe zij het aanpakken. Als die andere scholen het doen zoals De School, dan gaat dat echt wel goed komen.
Oke, als ouder zeg ik eerlijk, het idee om dan weer buiten het hoogseizoen op vakantie te kunnen lijkt me zalig. Maar heel realisitisch, lijkt me dit onmogelijk zeg! Geen idee hoe je dit moet realiseren, zonder het voor de kids of leraren erg chaotisch te maken
ik vind het nergens op slaan. dan heb je toch heelmaal geen eenheid meer. als steeds een ander kind op elk willekeurig moment weg is. hoe kan je dan nog lesgeven op een normale manier. ik dacht dat ze juist zo streng waren emt controles bij schiphol op mensen die hun kind "ziek"melden om eerder op vakantie te kunnen vertekken en nu dit??? vreemd hoor. maar goed ik vind dat mevrouw bijsterveld. het spoor wel vaker bijster is. als je ook ziet wat ze in het speciaal onderwijs aan het doen is.
Ik zag dit item net op het nieuws, de scholen waar ze de proef nu doen werken met individueel onderwijs, dus elk kind leert zn eigen dingen op zn eigen tempo. Dan kan het dus wel. Maar ze zijn van mening dat het op 'gewone' scholen ook haalbaar moet zijn, geen idee hoe...
Nou ja, je behoud natuurlijk altijd nog de bouwvak. Maar nogmaals, ik zie t onderwijsgewijs ook echt niet zitten hoor
het lijkt me helemaal niks....zowieso wat gebeurt er met kinderen die ouders hebben die nooit op vakantie kunnen (financieel) gezellig voor de kinderen bijna geen speelmaatjes....
Ik zag het net ook idd, individueel onderwijs... is dat Jenaplanonderwijs oid??? want daar zitten kinderen niet bij leeftijdgenootjes in de klas geloof ik. (weet het niet precies hoor). En ze zeiden dat deze school 52 weken per jaar open is. , dus er is iig wel genoeg marche in tijd wbt lesstof ed, maar ik kan het me maar moeilijk voorstellen zoiets...
Op zich best fijn dat je op vakantie kunt gaan wanneer je wilt. Anders zit je altijd vast aan de meest dure en ook nog een drukke tijd! Maar hoe ze het precies willen gaan doen, dat weet ik niet. Je zou zeggen dat het een zootje wordt als Pietje de ene week weggaat en Jantje 2 weken later...We wachten de proef maar af!
Ik geloof dat je de vakantie wel in een bepaalde periode moet opnemen. Dat was in iederr geval destijds het plan. De zomervakantie neem je dan bijv flexibel op in juni, juli of augustus en de andere vakanties liggen wel vast. Zoiets was in ieder geval de bedoeling toen dit plan voof het eerst op tafel kwam. Dan heb je 'maar' 3 maanden chaos. Op ee school met individueel onderwijs is het sowiewo gee probleem. Ik be zelf wel een voorstander van onderwijs dat grotendeels klassikaal is, dus voor mij hoeft dit niet zo. Hoewel ik het ook als juf wel fijn zou vinden om eens buiten het hoogseizoen op vakantie te kunnen.
ik denk dat in de praktijk, toch veel mensen wel in dezelfde periode vrij zullen nemen. Ik dacht 50 weken te horen? Bij Jenaplan onderwijs zitten kindjes 3 jaar in dezelfde klas. Soort combinatieklas idee, maar dan met nog een leerjaar meer. Maar ze zitten dus wel met leeftijdsgenootjes bij elkaar. Kijk, qua financieen zou ik het wel heerlijk vinden als we in juni lekker 2 weken op vakantie kunnen! Ik ben wel héél benieuwd als het écht zo gespreid gaat worden naar de reacties van de reisbranche - en of het hoogseizoen, over 30 jaar ofzo, écht verdwenen is?
50 weken? ow, ik dacht 52... leek me al niet goed toe. Ze hadden er pas geleden toch ook over om de bouwvak af te schaffen? Bouwbedrijven en veel andere bedrijven zitten dan niet vast aan die 3 weken verplichte vakantie. Zou ik prima vinden, eindelijk van dat gezeur af op m'n werk. 'T is ieder jaar hetzelfde liedje .