ik wil mijn vriezer even aanvullen met eten. Altijd handig om wat opvoorraad te hebben. Hebben jullie nog tips van eten wat lekker blijft na het invriezen? En kan je pannenkoek met spek ook invriezen?
Momenteel geen tips, wel een vraag. Kun je boerenommelet invriezen? En zo ja, hoelang blijft het dan goed?
Ik vries heel veel in: pasta en rijstgerechten, stampotten, ovenschotels, soep... Pannenkoeken kun je ook perfect invriezen, of de spek nog lekker is weet ik niet. Omelet is na ontdooien niet lekker meer.
Toen ik de titel zag, dacht ik: "ik vries echt bijna alles is, dus dat zal ik wel eens even opschrijven..." maar pannenkoeken en omelet heb ik beide nog nooit geprobeerd! Wat ik wel invries: - pastasaus (daar kook ik express te veel van, dan hoef ik de volgende keer alleen maar pasta te koken) - pasta (alleen als ik veel over heb) - bami (kook ik altijd voor twee keer) - hartige taart - chili con carne en andere bonenprutjes - lasagne - soepen - alle rijst met groenteprutjes - zelfgemaakte muslirepen - stamppotten
Ik vries veel pasta en rijst in. Gekookte aardappels niet, want mijn vriend zegt dat het dan net zand is als je het weer opwarmt. Hij eet nooit thuis ivm zn werk. Ik kook en hij eet het een dag later.
@Papallona ja pasta en rijst wel. Stampot ook. Alleen gekookte aardappels wil hij niet uit de vriezer. Ik weet niet of dat komt door de jus dat het zanderig wordt of dat het gewoon aan de aardappel ligt.
Ik vries bijna alles in. Op aardappels/rijst/pasta na.. wel de sauzen, maar kook dan later nog gewoon pasta of rijst. Vindt het anders zo kruimelig qua structuur.
Onze vriezer bestaat uit veel zakjes pastasaus, mexicaansesaus, pizzasaus, brood, pizzadeeg, vlees, jus, soepgroente, soep (in de winter vooral erwtensoep) en wat geblanceerde groente.als we lasagne maken vriezen we dit ook in maar vers is toch lekkerder. Rijst, aardappelen, pasta koken we op de dag zelf, kost niet veel moeite en vinden wij lekkerder. Omelet zou ik ook niet doen dan krijg je papperige smaakloze ei.