Vakantie met zorgkind

Discussie in 'Aangeboren afwijkingen' gestart door Manque, 25 mrt 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sniffie

  Sniffie Actief lid

  29 mrt 2013
  339
  24
  18
  NULL
  NULL
  Uhmm, tja wat is helemaal veilig? De safaritenten hebben 2 'slaapkamers' binnen. Deze kun je met touw een soort van dichtvlechten. Maar dan blijft er natuurlijk wel kleine ruimte om onder de 'deur' door te kruipen, omdat je de onderkant van de 'deur' niet vastmaakt aan de vloer. (Hoe leg ik dit uit haha). Dat geldt ook voor de zijkanten van de tent, al weet ik niet meer precies of het mogelijk is om je zo te manoeuvreren dat je ook onder de buitentent kunt doorkruipen. Je moet dan in ieder geval echt heel erg je best doen en waarschijnlijk wordt je dan zelf ook wakker door beweging van de tent.
  En hij moet dan ook nog bedenken dat hij eronder door kan kruipen.

  Kort gezegd: Je kind zit echt goed afgeschermd en kan niet zomaar naar buiten (geen ritssluiting die hij zelf kan openmaken bijvoorbeeld). Voor onze zoon was dit voldoende. En zelfs als hij onder de 'deur' van zijn kamertje schuift, dan moet hij nog langs jullie en ook de tent zelf kun je met touw afsluiten. Lijkt me echt vrij onwaarschijnlijk dat hij eruit kruipt, maar ja, je hebt natuurlijk altijd uitzonderingen ;)
  Misschien ook een geruststelling: mocht hij echt uitbreken, dan is er gewoon echt niks te zien of te doen buiten het campingterrein. De eerste weg is geloof ik 3 km verderop.


  PS. Ons zoontje praatte vorig jaar ook nog helemaal niet. Was ook erg fijn dat mensen dan gewoon lief tegen hem praten en als ze merken dat hij niks terug zegt, hem en ons niet aankijken met een blik van: waarom praat jij/hij niet?!
   
 2. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  5.186
  1.240
  113
  Vrouw
  Thuis
  Onze oudste zoon heeft wel gepraat, alleen labelend, nooit communicerend. Maar hij is dit allemaal verloren door weken opgesloten te zitten in een ziekenhuisbed (spoedopname pseudo-kroep, anders had hij het niet overleefd). Vandaar ook dat ik geen bedbox voor hem wil.

  Maar het is niet zozeer dat hij weg wil lopen, hij heeft gewoon plekken waar hij naartoe wil. Maar die kan hij uiteraard niet met ons communiceren, dus is het eindresultaat nog steeds dat hij wegloopt.

  Maar die tent klinkt wel goed.
   
 3. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  30.550
  3.776
  113
  Vrouw
  Brabant
 4. Sniffie

  Sniffie Actief lid

  29 mrt 2013
  339
  24
  18
  NULL
  NULL
  Aah, dan is de tent echt wel veilig genoeg Berte. Wat naar dat hij de taal die hij had is verloren.

  De kampeerbungalows zijn wel echt een stuk kleiner. Alles is dan ook in dezelfde ruimte. Bovendien staan deze ook dichter op elkaar. Wij vonden het erg fijn dat onze zoon een eigen plek had om te slapen.

  Ze hebben ook Facebook pagina's.
   
 5. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  5.186
  1.240
  113
  Vrouw
  Thuis
  Dan denk ik inderdaad dat de tent beter bij mijn gezin zou passen, we zijn met vijf en mijn oudste zoon heeft echt wel zijn rustmomenten nodig.

  Ik ga het eens rustig met mijn vriend overleggen. Ik moet binnenkort op zoek naar een nieuwe baan, dus deze zomer gaan we sowieso niet op vakantie.
   

Deel Deze Pagina