val blanc roomkaas tijdens de zwangerschap? ?

Discussie in 'Gezondheid' gestart door wenrichtwan, 4 mei 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wenrichtwan

    wenrichtwan Bekend lid

    5 feb 2011
    775
    1
    18
    Vrouw
    Activiteiten begeleidster
    Stadskanaal, Provincie Groningen
    Hallo meiden,

    Ik was net 3 stokbroodjes aan het eten met val blance roomsmeerkaas.
    Maar ik vraag me eigenlijk af of het wel mag?
    Op de verpakking staat niks over gepasteuriseerd!
     
  2. Jolien2

    Jolien2 Bekend lid

    22 jul 2011
    652
    1
    0
    NULL
    NULL
    Kan prima hoor, zit geen rauwe melk in...
     
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.552
    527
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Staat er niets op, dan is het juist gepasteuriseerd. In NL is het verplicht aan te geven wanneer het rauwe melk is. Dan staat er iets als "au lait cru" op vermeld.
    Maar in de NLe supermarkten kom je vrijwel niets tegen waarin rauwe melk is verwerkt... in ieder geval niet het wat langer houdbare, voorverpakte spul.

    Dus lekker blijven genieten van je stokbroodjes met Valblanc
     
  4. Mopje

    Mopje Fanatiek lid

    18 apr 2011
    2.753
    1
    0
    Friesland
    Heb ik ook zin in:D
     
  5. wenrichtwan

    wenrichtwan Bekend lid

    5 feb 2011
    775
    1
    18
    Vrouw
    Activiteiten begeleidster
    Stadskanaal, Provincie Groningen
    Thanks meiden!
    Hele opluchting!
    Kan ik er de volgende keer weer van genieten!
     
  6. casowary1985

    8 jan 2013
    15
    0
    0
    Net terug uit Frankrijk, maar stokbrood met Val Blanc Jammie!!

    In Nederland wist ik dat bijna alles gepasteuriseerd is. Frankrijk vond ik enger, maar dat viel ook mee. Broodjes op terras zeiden op menukaarten bij ham ook of gewoon "jambon" of "jambon cru" ook lekker duidelijk :)
     

Deel Deze Pagina