Ja maar hoe dan? ik en man hebben in de ochtend beide ook uit diezelfde kan gedronken en toen was de smoothie nog super zoet. Er is dus in de loop van de dag wat veranderd wat de smaak van zoet naar bitter liet gaan.
Ik gebruik altijd kiwi en in de ochtend was de smoothie heerlijk. Voor zoon is deze de koelkast in gegaan en in de avond was deze dus niet meer lekker zoet maar bitter.
Toen ik baby hapjes maakte werd een deel heel bitter. Ik heb het idee dat dat lag aan de citrusvruchten. Toen ik die er niet meer in deed kwamen ze wel lekker uit de vriezer. Misschien is dat wel heel snel bitter geworden.
Gisten zonder toevoeging van gist kan zeker, dan heeft de gist op de schil van het fruit gezeten of het is er via de lucht in gekomen (wilde gisten). Ik denk echt dat dit nog niet het geval is geweest, maar dat de enzymen in de sap één en ander afgebroken hebben wat een vieze smaak geeft.
Heb ik toch nog een béétje opgelet toen een vroeger vriendje vertelde over zijn experimenten. Waarbij ik opmerk dat luisteren een véél beter idee was dan ruiken of proeven. Alsof iemand die heel erg dronken was had geko.., een andere dronken gek dat had opgegeten en nòg een keer had uitgek... En dat je dat dan op zou moeten drinken. Brrrr, walgelijk!
Ow ik dacht even dat dit een erg interessant topic zou zijn, maar helaas, ik koop wel weer wijn bij de appie Ik bewaar dat nooit zo lang, klaarmaken en hup hup drinken. S1 heeft als vegan ook regelmatig dat een smoothie heerlijk is en dan opent ze hem later nogeens en is hij bijv dun of bitter. Toch dat 2e rondje zuurstof wat er wat mee doet.
Als ik sinaasappel uitpers dan drink ik het ook gelijk op, omdat het na een paar uur bitter is. Volgens mij gebeurt dat gewoon met (bepaalde soorten) fruit.
Klopt ja, ik had toevallig gisteren wat vers sinaasappelsap bewaard voor mijn dochter en dat smaakte na een paar uurtjes (max 4) al niet meer hetzelfde als net vers geperst.
Oh super goede vraag. Indien het antwoord ja is, wil ik wel het receptje en ook het aantal uur wachten om op te drinken .