Van varkensvlees over op rundvlees

Discussie in 'De lounge' gestart door dochters, 30 jan 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Tegenwoordig eet ik niet meer zoveel varkensvlees. Ik wil liever rund eten.

    Nu maak ik altijd een heel lekker gerecht waar ik voorheen altijd nasivlees (varkensvlees) in deed. Kan ik dit gewoon vervangen voor runderlappen of hoe het ook mag heten, of zal de smaak echt heel anders zijn?

    En daarbij een ander vraagje: als ik runderlapjes in reepjes bak in de wok, hoelang moeten die dan ongeveer bakken?
     
  2. toetie

    toetie Fanatiek lid

    14 dec 2010
    2.310
    7
    38
    noord brabant
    ik eet alleen nog frikandellen speklap 1x keer per maand en heel af en toe een karbonade qua varken de rest hebben wij vervangen door koe en kip.
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Getsie, nasivlees, de naam alleen al ;)

    Ik zou het gewoon vervangen door runderreepjes of lapjes inderdaad. Smaak zal wel ietsje anders zijn maar zeker als er nog kruiden doorheen gaan merk je niet echt veel verschil. Geruld rundergehakt is ook nog een optie.

    Runderreepjes in de wok zijn zo klaar, sowieso hoef je rund niet doorbakken te eten dus heel kort, paar minuten max., anders wordt het taai.

    Ik eet al jaren geen varkensvlees meer en mis eigenlijk niks, overal is wel een vervanger voor te vinden. Was laatst ook weer in het nieuws dat varkensvlees echt heel ongezond is.
     
  4. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Wij eten hier ook geen varkensvlees meer omdat mijn vriend het niet lekker vind.

    recepten waar varkensvlees in zit vervang ik met kalkoen. Je hebt ook kalkoenspekjes wat het zelfde effect geeft als spekjes.
     
  5. Polkadotjes

    Polkadotjes Fanatiek lid

    27 aug 2012
    1.071
    0
    36
    Ohja de hallal frikadellen (diepvries, groene verpakking) zijn echt goddelijk.
     
  6. Chiggy

    Chiggy VIP lid

    29 aug 2010
    12.876
    25
    38
    Rotterdam
    Ik gebruik dan meestal kip, vind ik lekkerder dan rundvlees door nasi.
     
  7. Carino

    Carino Fanatiek lid

    2 feb 2011
    4.277
    0
    36
    Kip is lekkerder in nasi vind ik.
     
  8. Natja

    Natja VIP lid

    24 jan 2008
    6.065
    30
    48
    Lelystad
    Ik maak nasi altijd met kipfilet er doorheen.
    Vroeger deden mijn ouders er ook altijd varkensvlees doorheen, maar sinds ik mijn (hindoestaanse) man heb leren kennen doe ik alleen nog maar kip door de nasi, veeeeeel lekkerder!!!
     
  9. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Bedankt voor de reacties.

    Oh ik maak geen nasi hoor. Het is voor Pilav. Denken jullie dat ik ipv nasivlees beter rundvlees of kipfilet kan gebruiken?

    Ik besef me ook steeds meer dat varkensvlees eigenlijk helemaal niet gezond is, en de smaak van varkensvlees begint me steeds meer tegen te staan. En sowieso hadden we al nooit half of half gehakt, maar altijd rundergehakt. Nu wil ik met de rest ook over op rund.
     
  10. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Als ik nasi maak dan doe ik er tegenwoordig ook altijd kip in. Veel lekkerder en malser.
     
  11. Natja

    Natja VIP lid

    24 jan 2008
    6.065
    30
    48
    Lelystad
    voor de pilav zou ik ook gewoon kipfilet gebruiken hoor
     
  12. Kaala

    Kaala Fanatiek lid

    10 okt 2012
    2.672
    0
    36
    NULL
    NULL
    Qua varken eet ik alleen heel soms ham en bacon dan, vind het voor de rest echt niet lekker, heb liever kip en soms een koetje of kalfje :)
     
  13. dochters

    dochters Fanatiek lid

    11 jul 2013
    4.894
    15
    38
    Vrouw
    Ok, ik ga het gewoon eens proberen met kipfilet. :)
     
  14. minon

    minon Niet meer actief

    Ik zou ook de kip pakken. Pas babi pangang gemaakt met runderlappen. Was wel lekker maar de smaak is heel anders. Voor hachee bijvoorbeeld zijn die dan wel weer heel lekker. Overal is een vervanger voor te vinden hoor. Wij eten ook geen varkensvlees ivm cholesterol van mn man en mis het helemaal niet. Enige wat we eten waar het inzit is smac op brood af en toe en frikandellen.
     
  15. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Wij ook :)
     
  16. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik doe ook altijd kip in de nasi
     
  17. Nahla2013

    Nahla2013 VIP lid

    4 okt 2012
    5.965
    3
    0
    Ik gebruik altijd vegetarische spekreepjes om m'n vriend een beetje tegemoet te komen omdat er bij mij geen varkensvlees in komt. Dat smaakt en ruikt wel naar varkensvlees geloof ik (ik heb nog nooit varken gegeten)
     
  18. Tuti80

    Tuti80 Fanatiek lid

    20 dec 2010
    3.855
    24
    38
    Zuid Holland
    Of garnalen door de nasi
     
  19. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Ik zou voor pilav kippendijvlees gebruiken vele malen lekkerder dan gewone kipfilet.
     
  20. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Vraagje, ik neem nu ook vaak rundergehakt ipv half-om-half maar volgens mij is dat ongekruid. Ik heb het gekruid met gehaktkruiden zoals ik ook wel eens bij (per ongeluk gekochte) ongekruide HOH gehakt deed, maar het smaakte helemaal niet. Net of paste dat niet bij elkaar. Kan dat of verbeeld ik me dat?
     

Deel Deze Pagina