Net bij de visboer geweest en gerookte zalm gekocht. Nu hebben zij deze net pas vacuüm verpakt terwijl ik we op sta te wachten. Mag ik deze nu wel of niet straks eten?
Ligt er aan waar je het in gaat gebruiken, wordt het daarna nog weer goed verhit, dan is er niets aan de hand. De bacteriën gaan dan door het verhitten alsnog dood. Rookt je visboer de zalm zelf? Ik denk dat je dan de zalm prima kunt eten ondanks het vacuum.
Dankje voor de snelle reactie. Ik wilde het eigenlijk koud eten. Het is dan maximaal een laar uurtjes vacuüm verpakt geweest. Of moet ik de verpakking er nu vast vanaf halen?
Kan je gewoon eten joh! Listeria ontwikkeld zich pas na een lange tijd in koele temperatuur en komt haast niet voor in Nederland
als je zeker weet dat de zalm niet vacuum verpakt in 1 stuk voor het snijden bij de visboer is binnen gekomen kun je hem denk ik wel eten
Als er al een stam listeria bacteriën in je zalm zit zal deze niet sneller ontwikkelen door het even vacuüm te verpakken..... De reden dat vacuüm verpakt niet aan te raden is, is dat omdat het hierdoor lang te bewaren is en dat er dus wel listeria kan vermenigvuldigen. Ik las ergens dat invriezen zou helpen: het vertraagd echter alleen de groei en doodt de bacterie niet. Invriezen van langere tijd vacuüm verpakte zalm is dus geen oplossing. Ik zou in jouw geval de zalm heerlijk opeten! Ik haal ook elke week 200 gram gerookte zalm bij de visboer.met vers citroensap elke keer weer smullen!!
Lastig he als het toch vacuum verpakt wordt. Afgelopen zaterdag uit eten geweest en vroeg of de zalm vers was. was wel vers maar wel vacuum verpakt.. dus ik durfde het niet te nemen! maar ws gaat het alleen om de vacuum verpakte vis in de supermarkt? omdat je niet weet hoelang het al vacuum verpakt is...
Verse (rauwe) vis van de visboer mag je gewoon eten. Als hun het vacuüm verpakt hebben zou ik me geen zorgen maken!
Oh ik smacht echt al weken naar gerookte zalm maar durf het niet aan. De visboer hier heeft vacuum verpakte porties liggen en tja, dat heeft hij niet zelf verpakt. Nu eet ik t wel eens op een pizza of in een roomsaus met pasta maar een maaltijdsalade met zalm of een broodje... water loopt me in de mond Vind t wel gek trouwens dat er overal in de lijstjes staat dat je 2x per week vette vis moet eten maar dit soort vis is dan weer lastig 'goed' te eten. Hoe doen jullie dat?
Oké. Ik ben nu in de war. Ik heb net zalm op, uit de oven. Deze was vacuüm verpakt uit de vriezer. Wel vers van de visboer, maar nu snap ik het niet meer. Wel of niet goed?