ah België inderdaad. Kind en gezin zou een afspraak hebben met de kv fabrikanten. Ik volg gewoon het WHO. Die vind ik het betrouwbaarst.
Ik heb het net even nagelezen. Ook het who zegt dat voorzichtigheid geboden is bij het gebruik van koemelk, omdat er te veel eiwitten in zitten voor kinderen en dat gewone koemelk enkel gegeven mag worden als er verder voldoende vocht opgenomen wordt en zeker niet bij ziekte.
Ja dat klopt. Een beetje simpel gezegd: koemelk is niet geschikt omdat onze kinderen geen kalveren zijn. Maar het WHO zegt wel, dat als een kind geen moedermelk krijgt , en je dus moet kiezen tussen gewone koemelk en poedermelk, je beter gewone melk kan pakken. Hetgeen dat je hebt gevonden, gold dat wel voor kindjes vanaf 1 jaar? Want tot 1 jaar is kunstvoeding nummer 1 prima.
Ja, vanaf een jaar. Dus het advies van kind en gezin is niet zo uit de lucht gegrepen. Want het lijkt me logisch dat de who geen groeimelk aanraadt. Dat is in bepaalde regio's gewoon onbetaalbaar en dan is koemelk nog steeds een goede bron van calcium, vetten en vitamines. Maar dus niet zo absoluut als hierboven gezegd wordt, owv dat teveel aan eiwitten.
Met een jaar over op halfvolle melk, zonder problemen en drinkt nog 3 flessen heerlijk weg! 😀 Dan met betrekking tot de andere vraag over de beker, ik heb met negen maanden de tuit en of rietjesbeker vervangen voor de Phillips avent grote mensen beker. Begin knoeien maar ging al snel beter. Al snel ook gaan oefenen met de difrax oefenbeker, eerst in bad en later ook gewoon. Drinkt nu prima uit gewone bekers!
mijn zoon heeft lang nog nr.3 kv gedronken naast de gewone melk. vond het altijd wel handig een bus in huis te hebben aangezien deze veel langer houdbaar is en poeder wat makkelijker mee te nemen was ipv verse melk 😆
Dochter heeft tot ze 15 mnd was nr 2 poedermelk gedronken. Vanaf dan 's morgens plantaardige melk en 's avonds volle melk. Lust ze allemaal Groeimelk heb ik bewust vermeden, owv die commerce en de vele suikers En ivm beker. Vanaf halfjaar beginnen oefenen met de Difrax oefenbeker (Open beker). Nu drinkt ze goed uit een gewone beker of een glas/tas. Vanaf 1 jaar rietjesbeker, ging meteen goed en dat is nu nog steeds haar favoriete beker! Haar melkje drinkt ze nog uit de fles. Water uit rietjesbeker of open beker.
K&G adviseert ook na een jaar nog speciale groeimelk, omdat in gewone koemelk te veel eiwitten zitten. In dit topic werd gezegd dat dat onzin is en dat de WHO ook gewone melk adviseert vanaf een jaar. Toen ik dat nalas, bleek dat de WHO inderdaad zegt dat vanaf een jaar gewone melk mag, maar in zeer beperkte hoeveelheden owv te veel eiwitten, enkel als er voldoende ander vocht opgenomen wordt, en zeker niet in geval van ziekte owv die vele eiwitten. Ik gaf hierboven dus aan dat het advies van K&G niet zo absurd was in vergelijking met de WHO zelfs in dit topic aangegeven werd. En dat gewone koemelk dus ook volgens de WHO niet altijd zo'n goed idee is.
Opvolgmelk voor zuigelingen : onnodig en ongeschikt Opvolgmelk voor zuigelingen : onnodig en ongeschikt - Anurati
Hier kregen ze vanaf een maand of 11 af en toe gewone volle melk (bijv. bij het maken van pap). De oudste kreeg vanaf een jaar geen flesvoeding meer toen het pak op was en ging dus over op volle melk (in de ochtend met pap, in de middag een bekertje bij het broodje en een korte tijd een flesje in de avond, verder o.a. yoghurt voor de zuivelbehoefte). De andere twee dronken toen nog een aantal keer borstvoeding per dag en kregen dus alleen af en toe pap van gewone volle melk.