Ik heb me vandaag vol overgave gestort op het bakken van een marmercake. .errug lekker....ik heb een recept opgezocht op het net ,en ben aan de slag gegaan....zag er goed uit ik helemaal trots.............TOTDAT ik de cake aan plakjes wou snijden,en de cake wel van echt marmer gemaakt leek! !zo hard is dat kreng !heb me echt wel goed aan het recept gehouden........dus als iemand toevallig nog een WEL kloppend recept heeft?
Hoi ik koop meestal kant en klare mix. Hoef alleen nog maar water bij. is van atlanta of het heet home made. Ook kan het er aan liggen wat voor oven je heb (gas of hetelucht) wij hebben hetelucht, dan zet ik hem op de laagste stand 1 uur. picobello komt hij eruit. succes
mischien te lang in de oven? of te weinig vocht toegevoegd? jammer wel van de cake, nog maar eens proberen
Mijn vriend heeft ook eens zoiets gehad, misschien ging dit bij jou ook wel fout; een pak cakemix bevat vaak meer meel dan nodig is voor 1 cake. Je moet dus niet het hele pak cakemix gebruiken en dan de genoemde hoeveelheden suiker, boter en eieren voor 1 cake! En verder; tja ik heb nog nooit marmercake gemaakt dus aan een recept dat wel werkt kan ik je ook niet echt helpen... Ik zou denk ik de helft van het beslag in een andere kom doen en dat dan mengen met cacao en dan beide soorten beslag weer heel kort door elkaar roeren of zo...
Ik gebruik gewoon het standaardrecept dat ik voor cake gebruik: 200 gr. (room)boter 200 gr. suiker 200 gr. zelfrijzend bakmeel 4 eieren Dan idd het beslag verdelen over twee kommen. In de ene een zakje vanillesuiker en in de andere cacao naar smaak. Beetje door elkaar in het bakblik husselen (ik doe maar wat ), in de oven op 175 graden ruim een uur bakken totdat de vork er schoon uitkomt. Succes!
Hmm je kan in principe gewoon de hoeveelheden voor normale cake en chococake aanhouden. dan gaat het op zich gewoon goed voor het recept... tja moet ik opa even lief aankijken want die maakt het altidj voor mij (zowieso al besloten dat mocht hij overlijden.. ik wel zn kookboekje wil erfen.. de rest boeit niet zo)
ik doe het ook zo,wel de chocolade in het midden ,dus afdekken met gewone cakemix,ik had nl een keer de chocolaag boven,maar die was uitgedroogd. maar misschien heb ik toen wel iets verkeerd gedaan hoor
Ik gebruik deze altijd: 4 eieren 200 gr. room boter 200 gr. suiker 200 gr. bloem mesp. zout 1 eetl. poedercacao 4 eetl. melk 1 theel. vanille 1 afgestreken theel. bakpoeder De bloem zeven met de bakpoeder. De cacao oplossen met de melk. De boter roeren met de suiker en de ei-eren toevoegen en flink blijven roeren tot de suiker volkomen opgelost is. De bloem bij gedeelten erdoor scheppen. De cacao door de helft van het beslag roeren en in een beboterd bakblik de kleuren om en om rangschikken en met een satéstokje roeren in het deeg zodat de kleuren in elkaar gaan lopen. In een voorverwarmde oven de cake in 45 min. bakken. Oventemp.: gas op 2 - 3 en elektr. op 180ºC. Zie ook mijn site: http://www.receptenverzameling.nl/recep ... armercake/
Ja ik gebruik ook altijd een veelvoud van: 50 gr suiker, 50 gr zr bakmeel, 50 gr suiker, 1 ei en een mespuntje zout. Als je cacao toevoegt idd een beetje water of melk gebruiken om het op te lossen.
speaking of cake trouwens.. zag net bij de AH dat ze gewoon kant en klaar deeg verkopen in bakblik gooien en in de oven zetten.. klaar Das toch niet leuk meer?
zo doe ik t ook. met 1 uur is ie klaar en heerlijk! Nog n paar minuutjes wachten en... t Is alsof er n engeltje over je tong piest!
wattttttt heb jij cake minnie? goed dat ik dat weet zaterdag ochtend moek werken en heb waarschijnlijk even tijd in me dienst waar ik niets mee kan doen en tis in jouw buurtje dus eet die cake niet helemaal op ik wip ff langs bij je
succes! (desnoods kan je dus altijd bij de AH kant en klaar deeg kopen.. en dan roepen "ja hoor! prima! gelukt ") *plaag* maar succes dus Overigens gebruikte ik altijd een breinaald om te kijken of het gaar was. Gewoon even prikken.. schoon = gaar Denk dat ik vanavond dat pak kruidcakemix maar ga aanbreken Morgen bezoek.. kan ze plakje mee eten Maarja.. das cake + water -> oven.. cake klaar Het is bijna net zo erg als kant en klaar deeg
Success meid. Even als toevoeging op de wat Stranger schreef. Ik voeg bij de witte gedeelte geraspte citroen schil erbij en wat citroensap, en bij de chocolade gedeelte voeg ik een scheutje melk erbij. Tis even net iets anders, maar ook heel lekker hoor. We lezen graag hoe het gegaan is straks