marmercake

Discussie in 'De lounge' gestart door erlida, 2 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. erlida

    erlida Fanatiek lid

    2 okt 2006
    1.999
    0
    0
    Ik heb me vandaag vol overgave gestort op het bakken van een marmercake. :) .errug lekker....ik heb een recept opgezocht op het net ,en ben aan de slag gegaan....zag er goed uit ;) ik helemaal trots.............TOTDAT ik de cake aan plakjes wou snijden,en de cake wel van echt marmer gemaakt leek! :( !zo hard is dat kreng :confused: !heb me echt wel goed aan het recept gehouden........dus als iemand toevallig nog een WEL kloppend recept heeft? ;)
     
  2. vosje

    vosje Actief lid

    25 jan 2006
    280
    0
    0
    noord-brabant
    Hoi ik koop meestal kant en klare mix. Hoef alleen nog maar water bij. is van atlanta of het heet home made. Ook kan het er aan liggen wat voor oven je heb (gas of hetelucht) wij hebben hetelucht, dan zet ik hem op de laagste stand 1 uur. picobello :D komt hij eruit. succes
     
  3. noura

    noura VIP lid

    27 apr 2006
    8.819
    0
    0
    mischien te lang in de oven?
    of te weinig vocht toegevoegd?
    jammer wel van de cake, nog maar eens proberen ;)
     
  4. ElleE

    ElleE Actief lid

    4 jun 2006
    223
    0
    0
    Mijn vriend heeft ook eens zoiets gehad, misschien ging dit bij jou ook wel fout; een pak cakemix bevat vaak meer meel dan nodig is voor 1 cake. Je moet dus niet het hele pak cakemix gebruiken en dan de genoemde hoeveelheden suiker, boter en eieren voor 1 cake!

    En verder; tja ik heb nog nooit marmercake gemaakt dus aan een recept dat wel werkt kan ik je ook niet echt helpen... Ik zou denk ik de helft van het beslag in een andere kom doen en dat dan mengen met cacao en dan beide soorten beslag weer heel kort door elkaar roeren of zo...
     
  5. stranger

    stranger Fanatiek lid

    28 mrt 2006
    3.412
    0
    0
    Ik gebruik gewoon het standaardrecept dat ik voor cake gebruik:

    200 gr. (room)boter
    200 gr. suiker
    200 gr. zelfrijzend bakmeel
    4 eieren

    Dan idd het beslag verdelen over twee kommen. In de ene een zakje vanillesuiker en in de andere cacao naar smaak. Beetje door elkaar in het bakblik husselen (ik doe maar wat ;)), in de oven op 175 graden ruim een uur bakken totdat de vork er schoon uitkomt.

    Succes!
     
  6. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Hmm je kan in principe gewoon de hoeveelheden voor normale cake en chococake aanhouden.

    dan gaat het op zich gewoon goed

    voor het recept... tja moet ik opa even lief aankijken want die maakt het altidj voor mij :)

    (zowieso al besloten dat mocht hij overlijden.. ik wel zn kookboekje wil erfen.. de rest boeit niet zo)
     
  7. mamavanHind

    mamavanHind Actief lid

    12 aug 2006
    380
    0
    0
    Diëtist in opleiding
    Inderdaad. Zo doe ik het ook.
     
  8. marina99

    marina99 Bekend lid

    12 sep 2006
    913
    0
    0
    ik doe het ook zo,wel de chocolade in het midden ,dus afdekken met gewone cakemix,ik had nl een keer de chocolaag boven,maar die was uitgedroogd.

    maar misschien heb ik toen wel iets verkeerd gedaan hoor ;)
     
  9. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Ik gebruik deze altijd:

    4 eieren
    200 gr. room boter
    200 gr. suiker
    200 gr. bloem
    mesp. zout
    1 eetl. poedercacao
    4 eetl. melk
    1 theel. vanille
    1 afgestreken theel. bakpoeder

    De bloem zeven met de bakpoeder. De cacao oplossen met de melk. De boter roeren met de suiker en de ei-eren toevoegen en flink blijven roeren tot de suiker volkomen opgelost is. De bloem bij gedeelten erdoor scheppen. De cacao door de helft van het beslag roeren en in een beboterd bakblik de kleuren om en om rangschikken en met een satéstokje roeren in het deeg zodat de kleuren in elkaar gaan lopen. In een voorverwarmde oven de cake in 45 min. bakken. Oventemp.: gas op 2 - 3 en elektr. op 180ºC.

    Zie ook mijn site:

    http://www.receptenverzameling.nl/recep ... armercake/
     
  10. Loeki2

    Loeki2 VIP lid

    3 jun 2006
    16.265
    1
    0
    Ja ik gebruik ook altijd een veelvoud van:

    50 gr suiker,
    50 gr zr bakmeel,
    50 gr suiker,
    1 ei en
    een mespuntje zout.

    Als je cacao toevoegt idd een beetje water of melk gebruiken om het op te lossen.
     
  11. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    speaking of cake trouwens.. zag net bij de AH dat ze gewoon kant en klaar deeg verkopen

    in bakblik gooien en in de oven zetten.. klaar

    Das toch niet leuk meer? :)
     
  12. minni

    minni Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.607
    0
    0
    verweggiestan
    zo doe ik t ook. met 1 uur is ie klaar en heerlijk! Nog n paar minuutjes wachten en... t Is alsof er n engeltje over je tong piest!
     
  13. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    wattttttt heb jij cake minnie? goed dat ik dat weet ;)

    zaterdag ochtend moek werken en heb waarschijnlijk even tijd in me dienst waar ik niets mee kan doen en tis in jouw buurtje dus eet die cake niet helemaal op ik wip ff langs bij je :)
     
  14. erlida

    erlida Fanatiek lid

    2 okt 2006
    1.999
    0
    0
    zometeen poging 2 in maken van cake!
     
  15. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    succes! :)

    (desnoods kan je dus altijd bij de AH kant en klaar deeg kopen.. en dan roepen "ja hoor! prima! gelukt :)")

    *plaag*

    maar succes dus

    Overigens gebruikte ik altijd een breinaald om te kijken of het gaar was.
    Gewoon even prikken.. schoon = gaar :)

    Denk dat ik vanavond dat pak kruidcakemix maar ga aanbreken :)
    Morgen bezoek.. kan ze plakje mee eten

    Maarja.. das cake + water -> oven.. cake klaar
    Het is bijna net zo erg als kant en klaar deeg :)
     
  16. Salomina

    Salomina Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.225
    0
    0
    Success meid.

    Even als toevoeging op de wat Stranger schreef.

    Ik voeg bij de witte gedeelte geraspte citroen schil erbij en wat citroensap, en bij de chocolade gedeelte voeg ik een scheutje melk erbij. Tis even net iets anders, maar ook heel lekker hoor.

    We lezen graag hoe het gegaan is straks :)
     
  17. erlida

    erlida Fanatiek lid

    2 okt 2006
    1.999
    0
    0
    HET IS GELUKT!met de ingredienten van judith75.heel erg bedankt! :thumup:
     
  18. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

  19. Salomina

    Salomina Fanatiek lid

    26 jun 2006
    2.225
    0
    0
    Goed zo meid, mogen we nu langs komen op de koffie? ;)
     
  20. Judith75

    Judith75 VIP lid

    9 okt 2006
    5.623
    0
    0
    Mama
    Bergen op Zoom
    Graag gedaan :)
     

Deel Deze Pagina