varkenshaasjes bakken

Discussie in 'De lounge' gestart door mamabri, 26 feb 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    Ik heb varkenshaasjes gehaald, maar weet nu niet meer of die nu doorgebakken of rose moeten zijn....(stom zeg, hahaha)
     
  2. Luna28

    Luna28 Niet meer actief

    Ja, die moet wel gaar zijn van binnen :) Eet smakelijk alvast!
     
  3. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    oke, dank je wel!!!
     
  4. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Mag best wat roze zijn hoor. Lichtroze dan hè, tegen gaar aan.
     
  5. Beeb87

    Beeb87 Niet meer actief

    Ik bak hem altijd nog heel licht rosé.
    Als ie helemaal gaar is dan vind ik hem niet lekker meer, dan is ie een stuk taaier.
     
  6. mamabri

    mamabri Niet meer actief

    oke, doe ik dat, dat dacht ik al, maar zo vaak haal ik het niet, dus wist het niet meer zeker!
     
  7. Beeb87

    Beeb87 Niet meer actief

    Eet smakelijk :D
     
  8. Kwek

    Kwek Fanatiek lid

    16 mei 2009
    3.208
    1.264
    113
    Centrum België
    Dichtschroeien in de pan en dan de oven in, tot het lichtroze is.
    Heel lekker met vulling gemaakt van mozarella+zongedroogde tomaten & basilicum :)
     
  9. Beeb87

    Beeb87 Niet meer actief

    Hou op zeg, krijg trek :p
     
  10. mamabri

    mamabri Niet meer actief


    mjam, dat klinkt ook wel heel lekker, maar hier met champignonsaus! Ga niet nog een keer naar de winkel met peuter en kleuter vandaag, ben al 2x geweest hahaha, eerst voor de boodschappen, daarna omdat peuter zijn speen dwars doormidden gebeten had, dus naar kruidvat.....vind het voor vandaag wel goed, moet vanavond ook nog werken ;)
     
  11. JacQie1985

    JacQie1985 Actief lid

    20 aug 2012
    429
    0
    0
    Varkenshaas mag wel een beetje rosé zijn van binnen hoor. Ga je ze alleen bakken of vul je ze nog? Als je ze alleen bakt vind ik dat ze altijd zo droog worden voor dat mooie vlees (à la schoonmoeder ;))
    Zelf snij ik ze altijd in de lengte open zodat je een soort zakje hebt, van lekker 2 plakjes serranoham, met paturain vullen en daarop een aantal mandarijnenpartjes uit blik. Serranoham eroverheen vouwen, vlees weer dichtvouwen en een saté stokje er doorheen rijgen zodat je weer een hele varkenshaas hebt.
    Beetje peper en zout en rondom dichtschroeien. Dan vuur zacht, deksel erop en ongeveer een kwartier à 20 minuten bakken, steeds even omdraaien.
    Als jus bij het bakvet een goeie schep paturain en scheut mandarijnen sap uit dat blikje en even roeren...
    Hmmmmm!!
     
  12. Ongeduldje31

    Ongeduldje31 Fanatiek lid

    16 jul 2011
    1.001
    29
    48
    Of dichtschroeien in de ban en dan na laten garen in folie. Blijft hij mals
     
  13. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Klinkt wel erg lekker, hoe lang gaan ze dan in de oven en op welke temp? Doe ik het ietsje langer aangezien ik zwanger ben en ze dus niet te roze mogen ;)
     
  14. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Of in een stuk of 4 à 5 stukken snijden en dat even laten marineren in olijfolie, knoflook en rozemarijn.... Dan bakken of grillen in 6 tot 8 minuten. Echt, om je vingers bij af te likken... :D
     
  15. Beheer

    Beheer Administrator
    Medewerker

    11 feb 2005
    16.274
    2.976
    113
    Op verzoek gesloten.
     

Deel Deze Pagina