Diepvries fruit in fruitsalade?

Discussie in 'De lounge' gestart door suikerfee, 17 jul 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. suikerfee

    suikerfee Fanatiek lid

    13 jan 2010
    1.700
    361
    83
    Hoi hoi,

    Wij hebben dit weekend een BBQ met een klein clubje. Nu wil ik graag fruitsalade maken.
    O.a. met mango, en dat vind ik zo'n karwei om die fatsoenlijk eetbaar in stukjes te krijgen. Kan ik niet gewoon diepvries mango gebruiken? En bramen?

    Het fruit wordt toch zacht, dus denk zelf dat het wel kan. Doe er verder verse appel, druiven en aardbei in.

    Iemand ervaring of nog een lekkere tip?
     
  2. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik vind diepvriesfruit in een salade niet zo lekker. Het wordt echt smeuïg als het ontdooit.
    In de yoghurt of in een smoothie kan het prima.
     
  3. 2littlemonkeys

    2littlemonkeys Fanatiek lid

    27 feb 2015
    4.563
    2.765
    113
    Vrouw
    Noord Nederland
    Ik zou dan voorgesneden mango halen of mango uit blik. Dat kan prima. Diepvries-mango in een salade vind ik echt niet te doen. Veel te klef (weet niet of dit het juiste woord is, maar kom even op niets anders).
     
  4. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Diepvries mango is in een smoothie prima maar in een fruitsalade niet lekker. Diepvriesframbozen gaan echt prima in een salade, blauwe bessen ook nog wel. Bramen uit de diepvries zijn vaak erg zuur.
     
  5. MadeInUSA

    MadeInUSA VIP lid

    27 dec 2011
    9.168
    10.677
    113
    Ja precies dit, fruit in de fruitsalade hoort stevig te zijn. Diepvriesfruit is daar niet geschikt voor.
    Snij een mango in de lengte doormidden en maak open langs de pit. Snij dan kruislings het vruchtvlees in tot op de binnenkant van de schil. Klap de schil om en je snijdt zo blokjes mango los van de schil!
     
    Jo79 vindt dit leuk.
  6. momwithcamera

    momwithcamera Fanatiek lid

    13 mei 2019
    1.934
    2.777
    113
    Vrouw
    Mango snijden is niet echt meer werk dan appel snijden? Gewoon langs de pit afsnijden, dan die 2 stukken schillen en in blokjes snijden (die methode dat je blokjes tot de schil snijd en daarna de schil omklapt vind ik persoonlijk waardeloos). Dan het overige vruchtvlees langs de pit afsnijden (weer 2 repen), schillen en in blokjes. Is echt in een paar minuten gepiept.
     
  7. GroeneBomen

    GroeneBomen VIP lid

    7 mei 2019
    23.637
    27.293
    113
    Vrouw
    O nee jakkes, diepvries fruit wordt zo yek als het ontdooid en is niet om zo te eten. De structuur is zo smeuïg brrr

    Door de yoghurt oid prima of verwerkt in de blender

    Iets uit blik kan wel
     
  8. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.272
    2.034
    113
    Mango in stukjes snijden is inderdaad heel makkelijk op deze manier!

    mango-pin-final-1526070064.jpg
     
  9. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.262
    25.717
    113
    Ik zou toch voor vers fruit gaan, is veel lekkerder zowel qua smaak als structuur. En een mango snijden doe ik ook op de manier zoals hierboven op de foto staat. Alleen gebruik ik een mangosnijder om hem te door te snijden en tegelijkertijd te ontpitten.
     

Deel Deze Pagina