Als wij komen te overlijden als ouders van Dilano hoe zit het dan als je niets geregelt heb? Gaat het kind automatische naar de eerste lijn? Wij willen absoluut niet dat Dilano naar mijn schoonzusje en zus gaat maar naar opa&oma. snoet
Dan moet je dat vastleggen! Grote kans dat de rechter beslist dat ie toch naar je schoonzusje en zus gaat. (stelletje?)
zoals de notaris het ons uitgelegd heeft, als je niks vastgelegd hebt en je bent niet getrouwd of iets dat daarvoor geldt. Dan gaat hij naar jouw ouders. Ben je wel getrouwd, dan leggen ze het bij de familie neer en moeten zij er samen uitkomen, lukt dat niet spreekt een rechter het uit wat hij denkt dat het beste is. Zo snel mogelijk vast leggen dus!!
Volgens mij gaat jullie kindje naar de moeder van de moeder. Maar het verstandigst is om het vast te laten leggen in een voogdijtestament. Daarin staan alleen de mensen die jij hebt aangewezen, verder heeft er niemand recht op.
Ja, vastleggen hoor! Want als iemand in de familie vindt/ denkt dat jouw kind beter af is bij iemand anders, kan dat voor grote problemen zorgen. Veel getouw-trek enzo. Wij hebben het wel op papier gezet, maar niet officieel bij de notaris. Is ook niet zo handig, maar een rechter houdt daar wel rekening mee. Maar dan moeten mijn ouders (die zijn voogd) na ons overlijden nog veel administratief regelen, terwijl dat niet nodig is, als wij het gewoon netjes vastleggen.
nee zus (mijn kant, geen contact) schoonzus mans kant. Wij zijn getrouwd en ik wil juist getouw trek voorkomen want wij vinden dat ons schoonzus geen voogd mag worden. Familie er samen uitkomen? Hmmm nee dat gaat niet lukken. Waarom is het niet handig om het bij de notaris vast te leggen?
officieel gaat een kindje dan naar de ouders van de moeder. wij hebben nog niks vastgelegd. mocht er nu dus iets gebeuren dan gaat hij volgens het recht naar mijn ouders. Mijn ouders zullen hem dan denk ik bij mijn zus neerzetten omdat die 2kleine kinderen heeft en ik dat graag zou willen. Wij willen het laten vastleggen en dan zou ik het zo willen dat hij naar mijn zus gaat.
Wij hebben het wel laten vast leggen hier gaat hij naar mijn ouders maar als mijn ouders overlijden en er gebeurt dan wat met ons gaat hij naar mijn broer.
Volgens mij is het juist wel handig om het vast te leggen. Wij zijn ons er ook een beetje in aan het verdiepen.
het is wel handig om het notariel vast te leggen. je wijst dan een voogd aan die dat allemaal gaat regelen. Die handelt in belang van jouw kindje. Het is niet automatisch dat diegene ook je kindje in huis neemt, dat kan, maar hoeft niet. Diegene moet gewoon ervoor zorgen dat je kindje op een goede plek komt, dus iemand kiezen waar je vertrouwen in hebt. Uiteindelijk kunnen ze weigeren om als voogd op te treden, maar das een kwestie van vertrouwen.
En is dat dan niet iets wat je vast kan leggen? Naar wie ze 'gaan'? Nou vertrouw ik er wel op dat Finn bij mijn zus mag blijven. We hebben het er al eens over gehad. Maar toch zou ik die zekerheid wel willen hebben eigenlijk... Het is niet zo dat andere mensen daar dan tegen protesteren?
nee dat kun je niet vastleggen. Dat anderen protesteren kunnen ze proberen, maar als jij een voogd hebt aangewezen zal de rechter altijd de voogd volgen, omdat jullie voor die persoon gekozen hebben.
als er niks geregeld is gaat het kindje in de pleegzorg en wordt er een onderzoek gestart naar waar het kind in de fam terrecht kan in eerste instantie. de pleegzorg kan ook iemand uit de fam zijn trouwens die zich opwerpt. als uit onderzoek en verhoren blijkt dat iemand van de directe fam geschikt is dan gaat het kindje daarheen en anders komt het in en pleeggezin. we hebben dit een jaar of 5 geleden zo aan de hand gehad bij een vriendin van mijn vriendin die verbrand is in haar slaap terwijl haar kind net die nacht uit logeren was. zij had ook niks geregeld.het kindje is uiteindelijk in een pleeggezin geplaatst met een bezoekregeling voor mijn vriendin en opa's en oma's enz. wij hebben trouwens een testament met een voogd, deze mag op het moment dat wij sterven en hij een brief krijgt alsnog weigeren trouwens. maar goed daar gaan we maar even niet vanuit.
Ik heb het toch maar even opgezocht, en wij moeten het dus vastlaten leggen. Veel ouders vragen zich af wat er met hun kinderen gebeurt als zij er niet meer zijn. Als er niets geregeld is, wordt dat bepaald door de rechter. U kunt daarvan afwijken door een testament op te stellen. Bij gehuwden oefenen de ouders gezamenlijk het ouderlijk gezag uit. Als een van beiden overlijdt, krijgt de ander automatisch het ouderlijk gezag. Als de ander vervolgens ook overlijdt (of als de ouders tegelijkertijd overlijden), benoemt de rechter een voogd over de kinderen, tenzij de ouders in een testament zelf al een voogd hebben benoemd. Door zo'n voogd-benoeming in een testament is de rol van de rechter uitgespeeld. De ouders hebben dan dwingend bepaald bij wie hun kinderen terechtkomen. Desgewenst kunnen ook gezamenlijke voogden worden aangewezen.
Ik heb een paar maanden terug alles laten vastleggen, omdat ik een alleenstaande ouder word en ik geen getouwtrek wil over mijn kindje. Het nadeel is dan alleen dat je het moet doen voor de geboorte omdat je ook kan overlijden tijdens te geboorte. Zo ging het bij mij op advies van de notaris: Je stelt in een testament twee voogden aan, je eerste keus maar daarbij geef je altijd een tweede keus aan. Deze voogden mogen weigeren maar zullen dan wel samen moeten gaan kijken waar het kindje het beste terecht kan. Daarbij geef je in het testament aan wie de financieele kant gaat regelen van het kindje en van jou/jullie als ouder(s). Wat daar ook nog bij komt kijken is dat je vastlegt wie jou/jullie begrafenis gaat regelen. Mijn notaris zei dat deze dingen allemaal met elkaar verbonden zijn en dit de enigste manier is om te verkomen dat er iemand vervelend kan gaan doen. Ik heb wel van te voren aan mijn zussen gevraagd of hun als voogd aangestelt wilde worden mocht er iets met mij gebeuren, dan heb je ook de zekerheid dat er niet met jou/jullie kindje gerommelt gaat worden. Ik heb er toch wel een behoorlijk bedrag voor neer moeten leggen maar ik ben blij dat ik het gedaan heb, het geeft mij de rust. Het testament word bewaard in een speciale 'bank' daarvoor en word opgevraagd op het moment dat het nodig is.
Altijd laten vastleggen, anders gaat kindje eerst de pleegzorg in. dat is iets waar ik persoonlijk niet aan moet denken. Mama en papa weg en ook niet bij bekende familie. Mijn zusje is voogd, zij kan ook besluiten dat de kinderen ergens anders beter af zijn of als ze bijv. 17 zijn en een vriendje/vriendin hebben ze bij diegene kunnen wonen onder haar voogdij. Maar ten alle tijden vertrouwen wij erin dat zij kiest wat voor onze kinderen het beste is.
Dan moet ik het ook maar eens snel gaan vast leggen aangezien ik al 3 jaar geen contact meer heb met mijn ouders. Punt hier is dat ik geen geschikte kandidaat heb. Souders vind ik eigenlijk niet echt een goed voorbeeld / stabiele omgeving voor mijn kinderen. Daarnaast heb ik alleen mijn zusje nog maar die is een stuk jonger, woont nog thuis en heeft geen relatie. Ook niet ideaal dus. Willen uiteindelijk wel mijn zusje vragen.
Wij hebben het voor Lila's geboorte vast laten leggen. Het kon altijd aangepast werd ons gezegd.. Nu toont degene waarmee we afgesproken hadden dat ze daarheen zou gaan na overlijden van ons beiden erg weinig interesse in haar. Ze zou dan ver weg bij een (voor haar) vreemde terecht komen. Laatst wilden we het aan laten passen.. 400 euro!!!