zogelukkig; ah mooi, venkelzaad lust ik denk ik wel. Koriander gaat er ook niet best in. Heb gister wat gedroogde kruiden bijgehaald. Ben me echt wat meer aan het richten op wat minder "prefab" voeding en dat bevalt me goed. linnie hhmmm lekker he. Ben aan het dieten nu want moet 12 kilo kwijt maar om die cashewpasta te kunnen eten laat ik 's avonds wat vetjes schieten bij het avondeten.
@ Spoiled.. Ik ga hem ook eens proberen! Ziet er lekker uit! @ Cashewpasta.. Hmmm klinkt goed! Ik heb van de week amandelpasta gehaald... Gaat er ook prima in! @ All... Hoe ziet een weekmenu er bij jullie ongeveer uit??
@Chivay; Dit is mijn menu van deze week; Ma; Zijn we getrouwd dus vanzelf sprekend heb ik toen niet gekookt Di;Paddestoelen risotto met gekarameliseerde ui, groentebouillon met vermicelli vooraf Woe; Volkoren pita met quinoa burgers, komkommersalade en honingworteltjes Do; Pittige regenboogrijst met bonensalade Vrij;Geroosterde zoete aardappel met een warme zwarte bonen salade Zat; Pasta met paprika, courgette en tomaat met een verse basilicumsaus Zon; Zelfgemaakte mossel pizza @Notenpasta; Maak ik zelf dus weet niet welk merk het lekkerst is. @Rest; Even vergeten
Chivay, hier is het weekmenu nu erg saai omdat ik op dieet ben. Eenpansgerechten zijn voor mij dan erg moeilijk uit te balanceren, zeker omdat mijn man en kind andere behoeften hebben dan ik. ma; valess burger met aardappel en verse snijboontjes di: tivall burger met aardappels en verse broccoli wo: witte bonensoep met courgette en bosui en gemarineerde tofu do; vivera worstjes met aardappels en asperges (pot, getver die zijn goor!) vr; volkoren pasta met tomaten-groentesaus Chivay, en bij jou dan? Elena, zoooo lekkere dingen staan er bij bij jou... alleen de helft mag ik nu al niet, balen!
Wij eten half vega: Zaterdag: risotto al funghi met broccoli (en entrecote) Zondag: Indiaas by papa (citroenrijst, naan, raita en roergebakken snijbiet met rode ui en kokos) Maandag: volkorenpita kip met griekse salade (feta, rode ui, tomaat, komkommer, paprika) Dinsdag: volkorenpenne bolognese met veel groente Woensdag: tabuleh met gegilde groenten Donderdag: volkorenpizza met rucola, rode ui, parmaham en geitenkaas Vrijdag: ? Ik denk een champignonsoepje met een tosti
zogelukkig, wow ook allemaal lekkere dingen zeg! wat hebben jullie op vandaag? Wij voor het eerst Quinoa gegeten! Was lekker! Alleen had ik het iets langer moeten koken dan op de verpakking geloof ik want het was nog erg stevig. Met roergebakken wortel/broccoli/bloemkool en zelfgemarineerde tofu (kerrie). Trouwens, een dreumes quinoa laten eten is niet echt een succes haha wat een zooi zeg.
Ja, haha erg he! Hier ook altijd standaard de hele vloer (tegels) na het eten vegen en dwijlen, zucht... het is even niet anders. Nog een tijdje en dan kan hij de lepel hopelijk zonder al te veel ongelukjes onderweg in eén keer naar zijn mond brengen! Het valt mij trouwens ook op dat ze vaak op verpakkingen een kooktijd neerzetten die helemaal NIET klopt. Vaak gehad dat het of nog lang niet gaar was na aangegeven kook tijd, of ik kon er inderdaad nog twee bekertjes water bij gieten en nog een poos laten koken na de aangegeven kook tijd. Irritant.
oleander, dat heb ik ontdekt.... we hebben het gister dus veel te hard gegeten zegmaar, puur omdat ik de verpakking had aangehouden. Toen ik vandaag nog eenswat plaatjes googelde van het spul zag ik hoe het wel moest haha. Mijn dochter kan wel met een lepel eten (jaja, ook doperwten ) maar die quinoa moest ze toch even bevoelen.... en van haar handjes afschudden want t was niet naar d'r zin hihi.
@chivay ons weekmenu Zo: pompoensoep met naan Ma: couscous met groenten en falafel Di: pasta al forno met spinazie en mozzarella Wo: zelfgemaakte pizza met broccoli Do: ff snel pita's met sla en gegrilde stukjes, zoontje krijgt potje Vr: paddestoelenrisotto
@zogelukkig waar koop je volkorenpita's? Ik eet ze weleens in een restaurantje maar heb ze nog nooit in een winkel gezien helaas!
Kan je op heeel veel verschillende manieren maken en is juist heel weinig werk! Ik typ later wel even een paar mogelijkheden, zit nu in ontbijt stress!
Leuk die weekmenu's!! Ik ben de laatste tijd een beetje aan het puzzelen omdat we hier midden in het 'volledig met de pot mee-eten' gerommel zitten haha... Ons 'oude' weekmenu was gewoon niet geschikt.. Toch te veel pakjes, zakjesvoer... (ovenschotels gekruid met zo'n zakkie e.d, pakken van knorr, veel tivall/quorn) En probeer ook het grootste deel van de week iets erbij te doen dat een goede vervanger is... Helaas is het hier nu even een beetje gerommel geweest afgelopen dagen (schoonvader in t zh) ... daardoor zijn we voor Oona in de vriezer gedoken weer, en wij snelle happen.. Di: Pasta met linzen, courgette en tomaat Wo: Aardappel met erwtjes & tuinboontjes (en voor ons een burgertje) Do: Zilvervliesrijst met roergebakken tofu, sperzieboontjes en taugé Vr: Quinoa met groente en pesto rosso Zo ongeveer denk ik Moet nog even bekijken..
Dit is ons menu deze week; Ma; Avocado pasta Di; 'Mac and cheese' van volkoren penne met pompoen uit de oven Woe; Gevulde portobello uit de oven en een salade Do; Groenten stoofpotje met stokbrood en zelfgemaakte kruidenboter Vrij; Aubergine en courgette casserole Zat; Kikkererwten salade met een ahornsiroop en balsamico dressing, vega burgers Zon; Wortel-appel-gembersoep Damian eet alles mee We zijn sinds 2 weken trouwens volledig vegetarisch
mijn pompoensoep: verwarm de oven voor op 220 graden, snij de pompoen in stukken. Leg de stukken in een braadslede en giet er lekker wat olijfolie overheen en naar smaak wat verkruimelde gedroogde rode peper (niet zoveel meer als vroeger vanwege ons kindje!). Pompoen lekker 40 min in de oven laten staan. Ondertussen uitje fruiten, knoflookje erbij, stuk geraspte gember evt champignonnetje. Als dat lekker gebakken is een liter water toevoegen, aan de kook brengen en blokje groentebouillon erbij (of verse kruiden als je liever geen zout hebt) Als de pompoen uit de oven komt hak je m in grote stukken en gooi je hem in de pan. Pak je staafmixer en mixer het geheel tot een gladde massa. Serveren met naanbrood en mangochutney van Patak's Voor mijn kindje maak ik een dikkere variant.. ik hou wat van de gebakken ui/knoflook/champignon apart voor ik er voor ons de bouillon bij doe... en daar prak ik dan een stuk pompoen uit de oven doorheen en nog een eetlepel couscous. @zogelukkig onze biowinkel heeft ze helaas niet, de volkorenpita's
@elena22 oooh ik ben nieuwsgierig.. wat is de Kikkererwten salade met een ahornsiroop en balsamico dressing? en Avocado pasta? Heb nog een pot ahornsiroop staan en het klinkt heel apart! Wij eten ook vaak zo'n lekker Mac 'n Cheese variant maar dan met bloemkool en cheddar.. echt lekker!
Ik vind pompoensoep ook erg lekker, maar ik heb reuma en het snijden van de pompoen doet echt zeer aan mijn handen. Heeft iemand nog een tip om dat wat makkelijker gedaan te krijgen? Ik maak het ook door ui en knoflook te fruiten in de boter, dan pompoen, tomaten, wortelen, rode paprika en bouillon erbij, staafmixeren en een klodder zure room en snuf zwarte peper op het laatst.
Toevallig zag ik dit weekend blikjes pompoenpuree staan bij onze natuurwinkel. Het viel me op omdat ik zo graag zoete pompoentaart maak, maar niet altijd zin heb ik dat geschil. Met een dunschiller is het trouwens makkelijker dan met een aardappelmesje ofzo. Leuk topic!