Het duurt nog even, maar ik vind het leuk om er alvast mee bezig te zijn Ik wil veel hapjes zelf gaan maken. Een tafel vol met lekkers, ik hou er van Dus; wat staat er bij jullie op het menu? Wat maak je zelf, of bestel je iets lokaal? Ideeën en recepten zijn welkom!
Ik heb vandaag lokaal voor het hele gezin een paasbrunch besteld! Zou ik normaal niet snel doen maar anders hadden we de afgelopen weken echt al tig keer ergens geluncht en dat kan nu allemaal niet dus ik heb het voor mezelf gerechtvaardigd Voor volwassenen o.a. een paassmoothie (geel dus zal iets van mango in zitten), scones met lemoncurd, allemaal lekkers van koekela, paasstolletje, broodje eiersalade, wrap met zalm. voor de kinderen o.a. van die american pancakes met paassprinkels. Ik heb er helemaal zin in en zo steun ik toch weer een beetje de horeca.
Ik maak in ieder geval een breekbrood met kaneelsuiker (foto). En vorig jaar deze cheesecake gemaakt: https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/philadelphia-paasei-cheesecake-met-mango/ Maar dat wordt dit jaar dan een andere. Rest moet ik nog bedenken.
Lees mee. Wij zijn groot fan van brunch bestellen bij een lokaal tentje alleen: het is allemaal met zalm, carpaccio etc etc. Normaal heerlijk maar ja..
Wij hebben de boodschappen al bijna in huis voor Pasen. Wij maken dit keer niet zoveel bijzonders. - Ham kaas Croissantjes - Croissantjes met kaneelsuiker en sinaasappel. - Croissantjes met spek en kaas. Verder chocolade cake, met kersenvulling. En we gaan natuurlijk gourmetten! Ook heb ik allemaal chips, nootjes, en lekkere koeken besteld. Toastjes, worst, kaas hebben we standaard wel in huis. Net als olijven, eieren om salade of gevulde eieren van te maken, of stokbrood met kruidenboter.
Doe trouwens voor de jongens wel vaak dingen uit het paasassortiment van de AH. Denk aan kaasplakken in de vorm van een paashaas, pannenkoeken haasjes, hagelslag met mini eitjes.. Kindjes vinden dat helemaal leuk!
En natuurlijk echte eieren koken en verstoppen (en mama neemt er stiekem heel veel choco eitjes bij, hehe.. ssstttt)
Het breekbrood heb nik ook een keer gemaakt. Bij mij was hij lekker van smaak maar erg droog. Ik zou eigenlijk wel een Brabantse broeder willen maken. Nog lekkerder die lijkt op de Brabantse broeder maar dan met pudding er tussen. Die kocht mijn oma tig jaar geleden maar geen idee hoe die heet
Mijn man wil challah brood maken en een stol. Worstenbroodjes heb ik dit weekend gemaakt en liggen in de vriezer. Het brood wat ik bedoelde was rozijnen/krenten brood met spijs, banketbakkersroom en kersen. Misschien kan ik die nog vinden anders ga ik waarschijnlijk voor koffiebroodjes. Zoontje wil zich vast opofferen om nog iets van cake of muffins te maken
Hier worden het gewoon afbakbroodjes met luxe vleeswaren en ei. Mogelijk nog een brioche. Verder avonddienst dus ben vanaf kwart voor 2 smiddags weg dus makkelijk eten savonds op mijn werk.
Droog herken ik niet. Hij is hier eigenlijk altijd wel plakkerig geweest door de suiker. En ik doe er ook altijd een flinke lik roomboter op
Ik zat te denken om een paas taart te maken. Maar na vandaag kunnen wij denk ik geen taart meer zien. Ham, kaas pesto rollen vallen altijd in de smaak hier. Voor de rest heb ik nog geen idee.