Vegetarisch broodbeleg

Discussie in 'De lounge' gestart door mamameer, 2 jan 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. cowgirl80

    cowgirl80 VIP lid

    28 jul 2010
    7.990
    6.741
    113
    zuid-holland zuid
    Heel veel supermarkt kazen zijn gemaakt met vegetarisch stremsel tegenwoordig, staat gewoon op de verpakking.
     
  2. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.385
    21.765
    113
    Fijn! Sowieso is niet voor iedere kaas stremsel nodig, ik maak ook wel eens witte kaas (soort feta) waar geen stremsel voor nodig is. Ook bv ricotta heeft geen stremsel dacht ik.
     
  3. 1981Mama

    1981Mama VIP lid

    8 apr 2015
    5.989
    1.439
    113
    Ik vind de vegetarische smeerworst en paté van kips een echte aanrader
     
    mamameer vindt dit leuk.
  4. Novi

    Novi Niet meer actief

    Ik vind het juist heel logisch. Een reden om vegetariër te worden is om dierenleed te voorkomen. Betekent niet meteen dat je vlees niet meer lekker vindt. Ik zou ook vleesvervangers zoeken als ik vegetariër zou worden, omdat ik van de smaak houd.
     
    mamameer vindt dit leuk.
  5. Visje79

    Visje79 VIP lid

    9 jan 2019
    5.029
    5.934
    113
    Vrouw
    Misschien al genoemd, weet niet of je van geitenkaas houdt? De smeerbare geitenkaas van president is heel lekker. Rondelé heet die. Heerlijk. Mijn zoontje vindt dat ook heerlijk en eet dat al sinds hij 9 maanden is op brood. Hij kiest het zelfs nu boven zoet beleg.
     
    mamameer vindt dit leuk.
  6. mamameer

    mamameer VIP lid

    21 jan 2014
    8.175
    4.487
    113
    Heel erg bedankt dames. Ik lees al hele goede tips, bepaalde beleg dingen waar ik echt niet aan had gedacht. En ook fijn dat er bepaalde merken erg in de smaak vallen. Ik heb al wat in huis gehaald van garden gourmet.

    We beginnen nu met de duidelijk dierlijke producten zoals vlees en vleeswaren. Alle enummers en iets als stremsel, kunnen we altijd nog kijken of we daar verder mee willen. Of niet. We gaan echt niet zomaar even over naar een volledig vegetarisch of vegan menu. We zullen vast af en toe een “foutje” maken. En kaas melk en eieren blijven voorlopig gewoon op ons menu.
     
    Louise11110, Ysabella, Oilell en 2 anderen vinden dit leuk.
  7. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.054
    2.189
    113
    Brabant
    Oh echt? Cool.
    Staat dat dan dus vermeld bij de ingrediënten?
     
  8. amdaa

    amdaa VIP lid

    28 mrt 2015
    9.670
    11.009
    113
    Maar de hele "vleesvervangers" industrie is toch hartstikke onlogisch?
    - 'vegetarische kip' bestaat niet. Dus eten mensen een of ander goedje dat eruit ziet sls kip of rundergehakt, maar vaak hebben ze geen idee wat ze eigenlijk wel eten.

    Want waar is dat goedje van gemaakt? En wat wordt toegevoegd om iets van groente of granen naar vlees te laten smaken?
    Het klinkt totaal niet als gezond eten, en het ziet er ook hartstikke nep uit.

    Wij eten ook veel vleesloos beleg omdat we bewerkt vlees willen vermijden. Maar dan eet ik liever iets dat 'kikkererwtenpasta met tomaat' heet ipv 'vegetarische filet americain'. De tweede bestaat namelijk niet, en bij de eerste naam weet ik tenminste wat ik eet.
     
  9. Novi

    Novi Niet meer actief

    Nee natuurlijk bestaat vegetarisch vlees niet. Een smaak die op kip of ander vlees lijkt blijkbaar wel. Als je vegetariër wordt en wel van de vleessmaak houdt, snap ik heel goed dat je voor zulke opties kiest. Dan is het wel fijn als het product vegetarische kip oid heet. Weet je ongeveer hoe het smaakt. En ik heb geen idee wat de samenstelling is en of het gezond of niet is. Ik eet het zelf namelijk niet, maar zou het wel proberen als ik vegetariër wilde worden.
     

Deel Deze Pagina