Vanavond über-easy-spaghetti: Olijfolie in n steelpannetje, 3 a 4 gehakte teentjes knoflook even aanbraden, dan blik gepelde chopped tomaatjes erbij, met wat chilipeper en half bouillonblokje. Terwijl dat pruttelt spaghetti koken, en 3 minuutjes voor de spaghetti klaar is diepvriesdoperwtjes in de saus. Man eet het met parmezaanse kaas, die sla ik vanavond maar eens over.
...heb ik normaal alleen voor Puber, voor als ze laat thuis is, maar ik heb bank rust, dus voor nu maken wij hem ook maar eens een keertje klaar
Dan snap ik het zeker! Hoe smaakte het..? Morgen ga ik deze maken: https://nourisheveryday.com/roasted-turmeric-cauliflower-buddha-bowls/amp/ Nu al zin in, maar de boodschappen zijn nog niet binnen dus kan nog niet vandaag Ik heb hongerrrr, maar man is eerst nog sporten. Iemand nog tips voor vegan tussendoortjes/pre-diner snacks?
Omg dat ziet er GOED uit! Zit bijna aan mijn beeldscherm te likken XD Die kant en klaar zak smaakte eig verdacht goed en had niet eens zoveel toegevoegde zooi.
Vandaag vegan bananenbrood geprobeerd te bakken. Het recept was al zonder boter. Eieren nog vervangen door lijnzaadpapje. Dat werd een soort witbruine slijmbal (sorry als dat onsmakeijk klinkt) en bereikte niet het volume van geklopt ei. Het mengde dus ook maar matig met het deeg (droog). Heb ik het dan niet goed gedaan? Moet de eistructuur anders zijn? Meer water? Volgens de instructie was het 1el lijnzaad met 3el water. First timer haha als iemand me kan helpen graag
Hebben jullie toevallig goede tips voor websites waar je overzichtelijk vegan restaurants * of restaurant die duidelijk veel rekening houden met allergieën * kunt vinden? Ik kwam op couverts terecht maar snap er weinig van.. Wij moeten 7okt naar een familiedag aan de andere kant van nederland ( 2.5u rijden ) en in 1x rijden zie ik niet zitten met de jongste + is rond lunchtijd. Dus zou mooi zijn als we onderweg ergens benen kunnen strekken en wat kunnen eten.. ( koemelk en soja allergie )
Ja het is gebroken lijnzaad. Ik heb het hete water erbij gedaan. Iets van 5min laten staan en toen alles gemalen.
Volgens mij moet er koud water bij en minimaal 15 min laten staan. Maar of dat het probleem was weet ik niet. Niet elke "ei-vervanger" is voor elk recept eten geschikt. Ik vind flex-ei heel geschikt voor pannekoeken maar nooit gebruikt voor grotere baksels zoals een bananenbrood. Je kan ook een keer 75ml appelmoes proberen. Heeft iemand van jullie wel eens aquafabia (dat water in een blik/pot bonen) in een recept gebruikt?
Grappig dit stond op een vegan site zo. Ik ga het een keer proberen met koud water. De mensen vonden t heerlijk dus blijkbaar was het wel ok maar ik vind t zelf fijner met een betere structuur. Thanks
In de Happy Cow App kom je alleen terecht als je echt een vegan (gedeelte op je) menukaart hebt. Dus niet een pizzaria waar je de kaas kan weglaten, maar echt pizzeria's met een kaasvervanging. Waar gaan jullie heen met familiedag? Misschien heb ik tips! EDIT: ik zie dat je al iets gevonden hebt, sorry, daar had ik precies overheen gelezen..