Zo 19 pagina's doorgelezen. Boeiende gesprekken gelezen. Twee woorden, weet niet meer van wie, riepen flinke herinneringen op: Javaanse schijven! Die heb ik zo snel aan de kant gemikt. Paar jaar terug was ik erbij toen de fabriek van de vegetarische slager werd geopend. Erg leuk, erg lekker. Kan ook trots melden dat ik inmiddels al een week, weer, vegetarisch eet.
De vegetarische rookworst van unox vind ik erg tegenvallen. Ruikt naar echte rookworst maar de smaak en de structuur valt hier niet in de smaak helaas. Dan zijn de rookworsten van de AH ( garden gourmet) vele malen lekkerder en veel goedkoper. De beckers vegetarische snackmix daarentegen was gevaarlijk lekker.....!!!!!
Hoezo? Het is van eitjes toch? Of worden er kipjes geslacht voor eieren? Lijkt me niet aangezien ze dan geen eieren meer kunnen leggen toch?
Een haan kan geen eieren leggen. Om eieren te leggen zijn er steeds nieuwe kippen nodig dus moeten er ook eieren bevrucht worden. De helft van wat daar uit komt zijn haantjes. Die worden vergast of levend versnipperd. Maar als de kippen zo veel eieren gelegd hebben dat ze niet meer kunnen worden ze ook geslacht. Alsof je een vrouw doodmaakt zodra ze in de overgang zit zegmaar, want een kip legt niet tot haar natuurlijke dood eieren. Dus als je eieren koopt in de winkel zijn daarvoor wel degelijk kuikens en kippen dood gemaakt. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de slechte leefomstandigheden van de legkippen. Ik vind er dus niets diervriendelijks aan en eet daarom geen eieren. Ook bij biologisch gebeuren deze dingen.
@Picolientje Misschien vind je hier wat informatie waarmee je vooruit kunt. Wat leuk overigens dat je dochter er zo bewust mee bezig is!
Deze is lekkerrrrr en hij is vegan! Hebben jullie ook al de pindakaas geproefd van dit merk? Met honing en chili. Klinkt om te rillen, maar is echt heel lekker!
Super!! Beetje triest om die negatieve reacties te lezen, mensen kunnen echt niet zonder hun fricandel.
Haha ja erg hé. En weet je wat het ergste is. 3 maanden geleden zou ik ook zo denken. Op Facebook zetten niet maar ik zou het wel tegen m'n vriend gezegd hebben En nu ben ik dik 2 maanden vegetariër en melk drink ik ook niet meer alleen koffiemelk, of tja automaten melk op het werk Die mindset ging ineens bij mij om.
Als je er over nadenkt is het toch raar om uitgerekend in een dierentuin vlees te kopen. Gezellig diertjes kijken, terwijl je ze opeet..Net als dat je in een kinderboerderij koeien aait en dan 's avond een biefstukje eet..Of kippetjes voert terwijl je zelf een broodje kipfilet eet.
Even een vraag aan alle vegetariers en veganisten hier: slikken jullie voedingssupplementen? Ik ben nu een maand ofzo bijna vleesloos ( zoals ik in een ander topic ook al zei: ik eet de restjes van de borden van mn kinderen. Het weggoien van vlees vind ik nog veel erger dan het opeten) en nu ging ik vorige week bloed geven, maar ik moest onverrichter zake weer naar huis omdat mn ijzer te laag was. Kan toeval zijn natuurlijk, want die waardes fluctueren altijd wel wat. Maar wellicht ligt het ook aan het stoppen met vlees eten? Ik eet verder wel volkorenproducten, peulvruchten, bladgroenten, gedroogde abrikozen (dingen die ze bij de bloedbank aanraden voor een beter ijzergehalte) maar daarmee kom ik er dus blijkbaar niet. Hebben jullie daar ook problemen mee, en hoe gaan jullie daarmee om?
Een tip voor ijzer is om bij iedere maaltijd een ijzerrijk product te combineren met iets van vitamine C (fruit of groente). Bijvoorbeeld volkoren brood met iets van fruit ernaast. Dan neemt je lijf het plantaardige ijzer beter op Ik ben vegetariër en gebruik geen supplementen. Laatst bloed laten prikken en alles was goed. Maar ik gebruik wel dagelijks iets van biologische kwark of een biologisch eitje oid moet ik zeggen.. en ik ben wel redelijk bewust ermee bezig. Bijv die ijzer+vitamine C-regel, maar ook het combineren en afwisselen van groenten etc. Maar de een heeft sowieso ook meer aanleg voor ijzertekort dan de ander.. ik hoor ook wel eens goede verhalen over roosvicé ferro. Maar ik vraag me wel een beetje af of je ijzertekort iets van de laatste maand is of al langer speelt? Want als je al die dingen eet én ook nog vleesrestjes zou je er makkelijk aan moeten kunnen komen?