Verantwoord afvallen?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Moo, 27 sep 2005.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Moo

  Moo Bekend lid

  21 jun 2005
  873
  0
  0
  Wormerveer
  Er mogen op dit moment bij mij wel wat kilootjes vanaf en ben nu al een week aan het lijnen volgens de methode van Sonja Bakker, gewichtsconsulente. Dus niet zomaar een of ander vaag dieet waarbij je de meest rare combinaties moet eten. Maar gewoon verantwoorde maaltijden met genoeg vitamines/vezels, maar ook vooral veel variatie.

  Kan zo'n gezond dieet een negatieve invloed hebben op de kans om zwanger te worden?
   
 2. Jolanda

  Jolanda Fanatiek lid

  26 jul 2005
  3.281
  0
  0
  Noordwolde Friesland
  Persoonlijk denk ik dat je de kans om zwanger worden niet negatief beinvloed door verantwoord wat af te vallen.
  Het kan zelfs een heel gunstig effect hebben!!
  Dat heb ik wel vaker in mijn omgeving meegemaakt!

  succes!

  groetjes
   
 3. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Ik neem aan dat die Sonja Bakker je stap voor stap begelijd naar een gezond eetpatroon? Als dat het geval is, lijkt het me geen enkel probleem om op deze manier af te vallen. En wat Jolanda al zegt, het kan een heel positief effect hebben en bovendien kunnen de meeste mannen hun handjes niet meer in bedwang houden als ze zien dat vrouwlief nog mooier wordt ;) (mijn man was wel erg aanhankelijk zal'k maar zeggen)

  Ik weet niet of je te maken hebt met overgewicht of dat je slechts een paar kilo kwijt wilt, maar een gezond lichaam kan nooit kwaad. Succes met je "dieet", het gaat je vast lukken.

  Groetjes van Kiki.
   
 4. Bianca

  Bianca Fanatiek lid

  5 jun 2005
  1.252
  1
  38
  onthaalmama
  Mere
  hey,
  ik sta sinds enkele weken ook op dieet onder leiding van een diëtiste. Ben al 3,5 kilo kwijt! De gynaecoloog heeft mij doorgestuurd omdat je als je vermagert (als je te zwaar bent natuurlijk) je dan nog zoveel kans hebt om zwanger te geraken! Maar wel enkel als je't op een goede manier doet! anders kan het negatief worden! Je lichaam moet genoeg voedingsstoffen binnen krijgen om goed te functioneren,he! als je graag enkele richtlijnen hebt die ik gekregen heb van de diëtiste (zijn dus specifiek gericht naar afvallen om zwanger te worden) wil ik je die gerust eens doormailen! laat't wel op tijd weten wat't is toch wel een volledige boterham hoor
  Al heel veel succes
  vind't tof dat ik niet alleen ben in deze situatie, geeft me nog meer moed

  Veel liefs Bianca
   
 5. Jenny

  Jenny Fanatiek lid

  14 mei 2005
  1.432
  0
  0
  Begeleiding dagbesteding
  WW
  Succes met afvallen!
   
 6. Moo

  Moo Bekend lid

  21 jun 2005
  873
  0
  0
  Wormerveer
  @ Bosengel: Sonja Bakker heeft een boek uitgebracht en daar staat gewoon in wanneer, wat en hoeveel ik per dag mag eten. Dat betekend o.a. genoeg groente, fruit, vezels en weinig vet. Het is inderdaad wel de bedoeling om een ander (gezond en gevarieerd) eetpatroon hierdoor te krijgen.
  Dus geen persoonlijke begeleiding, dat is overigens wel mogelijk, maar daar hangt dan natuurlijk ook een prijskaartje aan. Ook is het mogelijk om via het internet advies te krijgen van haar.
  Maar eerst maar eens een paar weken aankijken hoe het zo gaat en dan zien we wel weer verder.

  Moet toegeven dat het om iets meer dan een paar kilootje gaat :oops: , maar zwaar overgewicht is het gelukkig niet.

  @ Bianca: heh gelukkig nog iemand :D. Zo mooi begin hoor die 3,5 kilo! Ik doe dit niet alleen maar om meer kans te hebben om zwanger te worden (wel een mooi pluspunt natuurlijk), vond het zowiezo hoog tijd dat ik er wat aan moest gaan doen. Maar gezien de toekomstplannen is het alleen maar een betere stok achter de deur. Ik ben nu trouwens in een week 1,1 kilo kwijt.
  Ik zal je wel even pben voor mijn emailadres, want die informatie zou ik toch ook graag eens willen bekijken.
  Zo kunnen we in ieder geval elkaar steunen!!

  @ Jenny: thnx!!
   
 7. Lucia

  Lucia VIP lid

  6 sep 2005
  12.287
  6
  38
  Thuishulp
  België
  Veel succes met afvaalen meiden!!!
   
 8. Bianca

  Bianca Fanatiek lid

  5 jun 2005
  1.252
  1
  38
  onthaalmama
  Mere
  bij mij is het ook niet alleen om zwanger te worden dat ik afval,hoor, het werd de hoogste tijd dat ik er wat aan deed! Maar ik ondervind nu wel dat ik meer doorzetting heb dan voor ik probeerde zwanger te geraken, gewoon omdat ik weet dat ik hierdoor het mooiste wonder van de wereld gezonder kan laten groeien! dat vind ik echt heel belangrijk!
  Veel succes aan iedereen!
  Bianca
  XXX
   
 9. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Heel keurig meiden! Elke kilo die d'raf is, is er weer eentje. Baal nou niet te hard als je vind dat het langzaam gaat, het is er immer ook niet in 2 weken tijd aangekomen.

  Heel veel succes!

  Nog een klein tipje: als je trek in snoep/snacks krijgt, drink dan een glas water. Vult meteen en is altijd goed. (werkte bij mij heel goed)

  Groetjes van Kiki
   

Deel Deze Pagina