Verdrietig om verzakking en krachttraining

Discussie in 'Na de bevalling' gestart door Popje21, 13 feb 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Popje21

  Popje21 Nieuw lid

  13 feb 2022
  4
  0
  1
  Vrouw
  Hi, ik weet dat er al andere forums zijn geopend mbt verzakkingen na de bevalling maar het laatste forum is gesloten en ik wilde toch graag kijken of er vrouwen zijn die me gerust kunnen stellen.

  Ik ben 4 maanden geleden bevallen en helaas door te snel weer alles in en rondom het huis te gaan doen heb ik een 2e graad blaasverzakking gekregen. Daardoor heb ik ook veel last van mn onderrug en si gewricht. Ik geef nu nog volledig borstvoeding. Ik ben erg verdrietig en mijn lijf voelt niet meer van mij. Ik ben er de hele dag mee bezig. Ik ben sinds 7 weken bij de bekkenbodem therapeute en krijg oefeningen maar ik heb niet het gevoel dat het iets oplevert, ook omdat mijn bekkenbodem spieren al heel erg sterk zijn (ze waren te sterk voor de bevalling). Ik durf soms niet eens te wandelen omdat ik het gevoel heb dat alles eruit komt vallen. Ik ben nu begonnen met krachttraining via het programma Sterkher om mijn omliggende spieren sterker te maken. Heeft iemand hier (positieve) ervaringen mee? Ik lees overal dat een verzakking nooit meer hersteld maar lees ook wel verhalen dat de verzakking is verbeterd naar een lagere graad. Heeft iemand daar ervaring mee? Hoe zit dat precies en hoe lang duurde het voordat jullie resultaat zagen?
   
 2. Sophie2019

  Sophie2019 Fanatiek lid

  21 jul 2018
  1.811
  1.384
  113
  Vrouw
  Ik heb ook een verzakking van blaas en endeldarm. Ik weet de graad niet want het is nooit echt bekeken, maar duidelijk adhv klachten. Ik had lang het balgevoel, en soms ook problemen met ontlasting.
  Denk zo’n 9 maanden na mijn missed abortion (bij mij is het toen ontstaan, meerdere ‘miskramen’ gehad en veel geperst) werd het ineens veel beter, en kan nu zeggen dat ik er vrijwel geen last meer van heb en de verzakking ook veel minder erg voelt. Dit is vanzelf gegaan. Een vriendin van me hetzelfde, 2x verzakking gehad en binnen een jaar was het zo goed als klachtenvrij.
   
 3. wolkje1994

  wolkje1994 Fanatiek lid

  12 aug 2013
  3.892
  5.779
  113
  Zelf geen verzakking, maar wel een tip. Ga naar een osteopaat. Een doorgeleerd fysiotherapeut. Ik heb op andere vlakken zoveel baat gehad bij een osteopaat, dat na jaren week in week uit bij een fysiotherapeut. Niks ten nadelen van hun, doen veel goeds! Maar wat ik wel eens hoor is dat een osteopaat hier ook meer in kunnen betekenen .
   
 4. roever

  roever Niet meer actief

  Je gevoel is mega herkenbaar!!
  Hier ook obsessief ermee bezig…
  En toch nu 9 maand verder lijkt t wat op te klaren allemaal! Voorwandverzakking en baarmoeder eerstegraads(maar wat voor mijn gevoel 3de graads is)
  Al bij gynaecoloog geweest? En niet naar zomaar een fysiotherapeut gaan maar echt naar een goede bekkenbodemspecialist!
   
 5. Popje21

  Popje21 Nieuw lid

  13 feb 2022
  4
  0
  1
  Vrouw
  Fijn om jullie ervaringen te lezen en ook dat er toch wel verbetering mogelijk is. Dankjewel voor het delen! Ik loop inderdaad bij een geregistreerde bekkenbodem therapeut en krijg ook oefeningen. Ik weet dat “tijd” heel belangrijk is maar ik ben te ongeduldig denk ik. Ben er constant mee bezig en bij elk kleine beweging “voel” ik weer iets en denk ik: zie je het gaat nooit over. Ook als ik vriendinnen hoor die na 6 weken weer lekker gaan sporten en nergens last van hebben dan word ik zo verdrietig. Ben ook ZO bang voor een tweede zwangerschap terwijl ik zo graag nog een tweede kindje zou willen.. Ik hoop dat het voor ons allemaal nog wat verbeterd en we er niet meer zo obsessief mee bezig hoeven te zijn…
   
 6. Amberxx

  Amberxx Fanatiek lid

  6 nov 2013
  4.623
  4.697
  113
  Of het goed kan komen is per persoon heel verschillend. Bedenk wel dat borstvoeding ook nog invloed kan hebben. Dat is een hormoon gestuurd proces dat ook invloed heeft in de rest van je lijf. Geen reden om meteen te stoppen hoor! Maar bedenk dat hier in de toekomst ook nog wat verbeteringen door kunnen ontstaan.

  Qua sporten zou ik heel goed uitkijken met springen of hardlopen. Die klappen op je onderlichaam kunnen negatief werken bij verzakkingen. Kijk naar andere sporten die beter passend zijn (fietsen, zwemmen, fitness, skeeleren, wandelen etc).

  Als je nog meer kinderen wilt zou ik dat vooraf eerst overleggen met een gynaecoloog met de specialisatie bekkenproblemen (dus geen standaard gynaecoloog). Helaas kan een nieuwe zwangerschap en bevalling risico's opleveren. Het blijft een zwakke plek. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je tijdens en na de zwangerschap alsnog blijvende schade hebt. En die voorbeelden heb ik helaas in mijn omgeving.
   
 7. Loth

  Loth Bekend lid

  2 nov 2011
  721
  96
  28
  NULL
  NULL
  Oh je verhaal is heel erg herkenbaar. Hier 10 weken geleden bevallen van de 3e. Sinds de 1ste al last van verzakkingslachten, maar het is dit keer extreem. Verzakking van de blaas inclusief urineverlies en een flinke achterwandverzakking. Ik voel me ook mezelf niet meer. Het gaat heel erg in mijn hoofd zitten. Loop ook bij een bekkenbodemfysio, maar ze heeft al laten doorschemeren dat ik rekening moet houden met een operatie. Daar baal ik van, zeker omdat nummer 4 er dam definitief niet komt, maar mijn man zei al: 'Jij bent belangrijker.'

  Succes. Hopelijk verbetert het nog en lekker van je afschrijven hier.
   
 8. roever

  roever Niet meer actief  ohhhh zoo herkenbaar!
  Hier zou ik ook echt super graag nog een kindje willen in toekomsten kan me er nu al mega druk om maken…. :(
  Baarmoeder en blaas wat verzakt.
  Gyn zei dat t mee lijkt t vallen etc maar ik voel van alles en t houdt me (niet overdreven) 24/7 bezig…..
  Ik kan zo boos en verdrietig worden!
  Ik ben mezelf kwijt, durf geen gemeenschap meer te hebben en t aller ergst, die kinderwens idd,. Janken!
   
 9. Loth

  Loth Bekend lid

  2 nov 2011
  721
  96
  28
  NULL
  NULL
  Ik herken je gevoel zo goed. Heb je nu iets afgesproken met de gyn? Ik heb alleen nog telefonisch overleg gehad, ze zei dat ze sowieso toch eerst naar de bekkenfysio zou sturen en opereren doen ze de eerste maanden ook niet

  Welke klachten Heb je nu concreet?
   
  Rnsk vindt dit leuk.
 10. cowgirl80

  cowgirl80 VIP lid

  28 jul 2010
  7.612
  6.297
  113
  zuid-holland zuid
  Ik heb na de tweede bevalling een voorwand en blaasverzakking over gehouden. Nadat ik stopte met de bv is het echt nog een heel stuk verbeterd. Ik heb ruim een jaar bv gegeven en 2 jaar na de bevalling verbeterde het nog. Ook wende ik soort van aan de klachten. De fysio leerde me ook er beter mee omgaan en ik kreeg ook meer vertrouwen in wat ik er wel en niet mee kon doen. Sex voelde sindsdien anders, maar toen ik eenmaal het vertrouwen had dat er niks kapot ging en dat het nog steeds allemaal werkte van onder kon ik er ook wel weer van genieten.
  Ik heb de eerste tijd vooral mijn schuine buikspieren getraind, daarmee belast je je bekkenbodem zo min mogelijk. Je fysio kan je daarmee helpen.
  Het is makkelijk gezegd nu ik weet het…. Maar ik zou zeggen stop met huilen en geniet zoveel mogelijk van je baby, want die tijd komt nooit meer terug en die bekkenbodem herstelt misschien nog wel en anders is er altijd nog een operatie. Ik heb achteraf ook teveel tijd met mijn onderkant boven spiegels gehangen:(
   
 11. roever

  roever Niet meer actief

  was je baarmoeder ook wat verzakt bij je voorwandverzakking?

  Ik schaam me dood maar durf al heel
  Lang niet meer seks te hebben na laatste geboorte.. bang voor wat ik voelen zal, bang voor pijn, bang voor alles
   

Deel Deze Pagina