verdrietig. Wat vinden jullie?

Discussie in 'De lounge' gestart door bijtjuh16, 22 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. bijtjuh16

  bijtjuh16 Niet meer actief

  Hoi allemaal.

  Ik moet echt even mijn verhaal kwijt en wil graag weten wat jullie er van vinden.

  Voordat ik zwanger werd, werkte ik parttime in een kledingwinkel. Ik verdiende zo'n 600 euro per maand.
  Vanwege de zwangerschap is mijn contract niet verlengd. Op zich niet zo heel erg, want ik heb er natuurlijk iets geweldigs voor terug!!

  Ik had tot vorige week een zwangerschapsuitkering. Ik kreeg zo'n 150 euro per week. Ik doe in ons huishouden altijd de boodschappen, en m'n vriend betaald de rest omdat hij een goede fulltime baan heeft.

  M'n zoontje staat bij mij op de polis voor de ziektekosten, waardoor ik mijn pakket verhoogd heb en ruim 25 euro per maand meer betaal aan de verzekering.

  M'n vriend ontvangt voor ons zoontje het kindgebonden budget en de kinderbijslag. Echter ik betaal 9 van de 10x de luiers en voeding!!
  Hierdoor hou ik maandelijks amper wat over, en soms moet m'n vriend de boodschappen gewoon voorschieten! Ik heb al maanden niks meer voor mezelf gekocht en ben vaak erg verdrietig. Ik moet soms moeite doen om m'n tranen te bedwingen als m'n schoonmoeder weer eens verteld wat voor leuks ze allemaal wel niet gekocht heeft!

  Ligt het nou aan mij, of is het eigenlijk niet terecht dat ik de benodigde spullen voor mijn zoontje koop, terwijl mijn vriend hier het geld voor ontvangt. Hij heeft zelf ook nog zeker 500 euro per maand over, als alle lasten er af zijn, terwijl ik echt op elke cent moet letten en zelfs al geen toetjes meer voor mezelf koop omdat ik bang ben dat ik anders bij de kassa niet kan pinnen.

  Liefs een verdrietige moeder
   
 2. taliaa

  taliaa VIP lid

  2 mrt 2007
  15.259
  1.389
  113
  Brabant
  wonen jullie niet samen? jawel toch?
  dan snap ik het niet helemaal. Hier ging vanaf het begin alles op 1 hoop. Wel wat afspraken wat we uit zouden geven, maar daarin zitten we redelijk op 1 lijn.
  ik zou eens goed met je vriend gaan praten als ik jou was!
   
 3. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.310
  248
  63
  Vrouw
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Precies!
  Zijn geld is toch jouw geld en andersom?
   
 4. nijntje1

  nijntje1 Bekend lid

  25 apr 2010
  951
  0
  16
  Limburg
  wij hebben afgesproken dat we alle twee een bepaald bedrag voor ons zelf houden en de rest gaat naar een gezamelijke rekening en daar wordt alles van betaald.
   
 5. Mams136

  Mams136 VIP lid

  26 jun 2007
  22.837
  0
  0
  achterhoek
  Waarom krijgt hij het geld voor jullie zoontje dan??
  Dat komt toch standaard bij de moeder binnen?
   
 6. butterfly1984

  butterfly1984 Fanatiek lid

  Wij hebben alleen gezamelijke rekening, dus niets geen gezeur.

  Jik vind dat he gelijk hebt, bevriend krijgt er geld voor en hij verdiend meer, dus hij zou dat gewoon moeten betalen.
   
 7. Athina

  Athina VIP lid

  31 okt 2007
  23.145
  2.954
  113
  zwemjuf
  zuid-holland
  tja, ik denk dat jullie een samen goed om de tafel moeten gaan zitten en één pot moeten gaan maken, want dit is zo geen doen.

  Je bent nu toch een gezin samen, dus ik zou het geld toch wel wat eerlijker verdelen. Ook voor je kindje.

  Sowieso zouden jullie beiden eens moeten bijhouden hoeveel er binnenkomt in de maand en hoeveel je (waaraan) uitgeeft. Dit geeft vaak wel een duidelijk beeld van alles... voor jullie allebei.
   
 8. annetske

  annetske VIP lid

  14 sep 2007
  5.112
  1
  0
  Friesland
  Ik zou een gezamelijke rekening nemen voor jullie kindje en daar beiden een bedrag opstorten en ook de kinderbijslag en het KGB. Ik zelf deed ook altijd de inkopen voor mijn zoon maar kreeg ook het KGB en kinderbijslag op de rekening. Nu ben ik alleen met mijn zoon en betaal alles voor mijn zoon, maar toen we nog samen waren (mijn ex en ik) hadden we het zo dus. en als je het mij vraagt vind ik het niet eerlijk hoe het nu bij jullie gaat, ik zou het echt even met je vriend er over gaan hebben. en gewoon 1 rekening openen voor jullie kindje en daar beiden geld op storten zodat jullie de kosten delen.
   
 9. mama van 2 meiden

  mama van 2 meiden Niet meer actief

  Eens met bovenstaande reacties.
  Je hebt samen een relatie en een kind; geld gelijk verdelen lijkt me...
   
 10. tjessia

  tjessia Fanatiek lid

  1 feb 2009
  2.889
  0
  0
  Jeetje wat een strijd om het geld zeg! Wat denkt die man van je wel niet dat het geld van hém is omdat hij ervoor werkt? En zijn kind dan? Moet die niet leven? Sorry hoor, valt m'n mond van open van zulke verhalen. Eens even stevig om de tafel gaan zitten en afspreken wat jullie van welke rekening betalen met als uitgangspunt natuurlijk hoevéél er op die rekening binnenkomt! Écht zou helemaal woest worden als mijn man dit durfde te flikken. Denkt ie dat ie nog vrijgezel is ofzo? Wat is dat voor haantjesgedrag?? Gauw oplossen meid, een eerlijke verdeling.
   
 11. chrystel73

  chrystel73 VIP lid

  9 jan 2009
  5.945
  2.087
  113
  wij hebben maar een rekening waarop alles gestort wordt en waar alles van betaald wordt.

  Maar wat hebben jullie dan afgesproken met elkaar toen je zwanger was.
  Als je geen kinderen hebt kan ik nog enigszins voorstellen dat je twee aparte rekeningen hebt maar dan doe je toch ook boodschappen voor elkaar.
  Of doet je vriend zijn eigen boodschappen en jij voor jezelf en de kleine.

  Heb je het al eens besproken met je vriend.
  Begrijp er echt helemaal niets van.
  Waarom wordt bijv. de kinderbijslag en kindgebonden budget niet op een gezamelijke rekening gestort en stortten jullie allebei naar verhouding van je inkomen ieder een deel en houdt je wat nog over is voor jezelf.
  Vind je vriend het normaal dat je niets koopt terwijl je wel voor zijn kind zorgt en kosten maakt.
  Wat doet hij dan met het geld wat over is.

  Nou ja, wij hebben zo andere afspraken, zijn ook in gemeenschap van goederen getrouwd dat het echt een ver van mijn bed show is.

  De situatie zoals jij die schetst vind ik erg schrijnend en zeker niet normaal!!
   
 12. bijtjuh16

  bijtjuh16 Niet meer actief

  hij krijgt het KGB en de kinderbijslag met het oog op dat ik straks geen inkomen meer heb, en hij dan toch alle boodschappen zou moeten gaan betalen. Het leek mij makkelijker dat hij dat dan heeft omdat we de voeding en luiers vaak gezamenlijk met de dagelijkse boodschappen kopen. Echter de laatste paar weken haal ik de boodschappen wanneer m'n vriend nog aan het werk is. Hij boekt het niet terug, en vroeg me vandaag nog "goh had je nou nog flesvoeding gekocht?" waarop ik antwoorde ja dat heb ik je gisteren ook al verteld, en ik heb vrijdag ook nog luiers gekocht. Hij vroeg me gisteren of ik nog even appels en kiwi's wou kopen omdat die op waren en hij die altijd naar z'n werk mee neemt. Ik vond dat geen probleem. Ik zou dus vanavond tegen hem.. dat ik vandaag bij de nieuwe boodschappen alweer geld had uitgegeven wat ik eigenlijk opzij had gezet omdat ik nog nieuwe schoenen nodig heb. M'n laarzen zijn kapot gegaan en heb eigenlijk geen fatsoenlijke schoenen meer. Ik gaf aan dat ik gisteren ook al teveel geld had uitgegeven waarop hij antwoorde hoe kom je aan zoveel? " omdat ik ook flesvoeding heb gekocht?" maar verder reageerde hij hier niet op.

  Aan de ene kant voel ik mij ook nog wel een beetje schuldig omdat ik straks helemaal geen inkomen meer heb en hij dan echt alles moet betalen. Maar moet ik mijzelf dan zo wegcijferen? 90% van mijn oude kleding past nog niet en veel zwangerschapskleding heb ik niet kunnen aanschaffen. Ik voel mij gewoon niet happy in de kleding wat ik nog wel aankan, en geld voor iets waar ik mij zeker in voel is er niet. Ik ben wat dat betreft ook echt een binnenvetter, en zal het niet snel aan de buitenwereld laten zien, maar ondertussen zit ik elke dag echt uren in tranen.
   
 13. bijtjuh16

  bijtjuh16 Niet meer actief

  Tijdens de zwangerschap heeft hij de grote uitgaven gedaan, en ik de kleine (kleertjes e.d.) Hij verzekerde mij dat het wel goed zou komen met de kosten, hij verdiende immers toch genoeg. Ik ging daar maar van uit. Hij zegt soms, neem mijn pinpas maar mee, maar ik weet z'n pincode niet eens! Ik doe natuurlijk de boodschappen voor ons alle 3.

  Hebben jullie trouwens wel eens zomaar iets van je man/vriend gekregen? een leuk jurkje bijvoorbeeld.. of iets anders waarmee hij jullie heeft verast?
   
 14. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  14.689
  5.478
  113
  Wat een bizarre situatie.
  Ik kan me voorstellen dat je elk een aparte rekening hebt voor 'zakgeld' maw een centje om jouw leuke dingen van te kopen.
  Maar je hebt samen een kind!
  Wat een achterlijke bal gehakt is jouw vriend dat ie dit doet/laat gebeuren!
  Je laat je vriendin en je bloedeigen kind toch niet op een houtje bijten terwijl je zelf geld over hebt :(:(
   
 15. jessy77

  jessy77 VIP lid

  9 aug 2007
  8.503
  5.534
  113
  Waarschijnlijk hebben jullie aparte rekeningen als ik het zo lees? En dat hoeft helemaal niet erg te zijn maar wat ik schandalig vind is dat je vriend dan het kindgebonden budget en bijslag op zijn rekening ontvangt. Wat doet ie daarmee eigenlijk? Me dunkt dat ie dat helemaal niet nodig heeft als ie ook nog eens 500 euro overhoud per maand voor zichzelf? Trouwens nooit in hem opgekomen om je daar soms van te laten meegenieten?
  Maar wat ik erger vind is dat je zegt dat hij soms het geld voor de boodschappen voor moet schieten? Hoezo voorschieten? Bedoel je daar mee te zeggen dat ie ook nog verwacht dat je dat terug betaald??

  Je vraagt of het aan jou ligt. Nee, vind ik niet. Het feit dat je vriend de meeste vaste lasten betaald geeft hem niet automatisch het recht om meer te houden. Jij hebt op dit moment geen baan, het is even niet anders dus is hij de kostwinner. Houdt in dat ie verantwoordelijk is voor zowel je zoontje als voor jou. Jullie zijn een gezin en aan hem de taak om die te onderhouden júist omdat hij meer verdiend. Sorry als ik je hiermee beledig maar ik vind je vriend, n.a.v. je verhaal redelijk egoistisch.
   
 16. Marieke1978

  Marieke1978 Actief lid

  16 sep 2008
  410
  0
  0
  Hoihoi,

  Kan je mij eens uitleggen hoe dat werkt bij jullie?! Gescheiden rekeningen? Geld terugboeken?!

  Ik moet eerlijk bekennen dat dit de 1ste keer is dat ik hoor dat zoiets zo gebeurd bij een samenwonend stel ( als dat zo is,maar denk het wel).

  Toen wij in het begin gingen samenwonen, hebben we beide onze eigen rekeningen gehouden, eigen spaargeld...en toen we eenmaal een jaar verder waren bleek dat hij mij pinpas en ik de zijne het meest had, haha. Toen maar samen een rekening geopend en klaar was Jantje! Ieders een pasje, goed opletten wie wat wanneer uitgeeft...Dit lijkt me toch een normale gang van zaken als je een gezamelijke huishouding met kind aangaat...

  Groetjes Marieke
   
 17. Yukl

  Yukl Niet meer actief

  Hey meid, wat een vervelende situatie! Ook erg apart als je het mij vraagt. Mijn idee als jij geen inkomen hebt en hij dus volledige kostwinner is: jij hebt een bankpas nodig van zijn (of jullie gezamenlijke) rekening.

  Mijn man is ook de enige met een inkomen en ik beheer zelfs het geld. Mijn man heeft er vrij weinig over te zeggen ;) Op mijn initiatief hebben we 2 rekeningen: 1 waar de vaste lasten vanaf gaan die ik vooraf heb berekend. Ik heb alle vaste lasten in een jaar bij elkaar opgeteld, gedeeld door 12 en dat bedrag wordt iedere maand op die rekening gezet. Het geld wat overblijft gaat naar een andere rekening waarvan ik ook een pas heb en daar gaan de boodschappen en extra's vanaf. Daar koop ik dus ook gewoon mijn kleren van, ga ik van uit eten etc. (en mijn man doet dit ook). Mijn man vindt het zelfs geen probleem dat er meer geld naar mij dan naar hem gaat, zolang hij maar hetgeen kan kopen wat hij nodig heeft. We houden trouwens ongeveer hetzelfde over per maand als jullie.

  Ik zou echt eens een goed gesprek aangaan met je vriend. Zoals ik het snel lees heb je dat nog niet echt gedaan? Voel je niet bezwaard dat jij geen inkomen hebt! Jij bent er nu toch voor jullie zoontje? Dat is toch ook waardevol?
   
 18. bijtjuh16

  bijtjuh16 Niet meer actief

  ik was vrijdag even in de stad om rompertjes te halen (ja natuurlijk weer van mijn geld) en luiers.. en liep tegen een vestje aan (afgeprijst voor 5 euro, maar dat wist m'n vriend niet) ik dacht die is voor mij! ik smste m'n vriend om te kijken wat hij er van zou vinden. Ik heb de prijs niet genoemd en alleen aangegeven dat ik een leuk vestje gezien had. Ik kreeg doodleuk een sms terug van "en die kun je zeker niet betalen? " in plaats van koop hem maar dan krijg je die van mij. Ik heb nog nooit iets van hem gekregen! alleen op mijn verjaardag en 2 jaar geleden een klein knuffelbeertje. Meneer heeft ook nog een spaarrekening, waar niet niks op staat. voor z'n zoontje wil hij het beste (zegt hij) maar hoe ik mij voel interesseert hem volgens mij niet zoveel
   
 19. Umm85

  Umm85 VIP lid

  17 jun 2007
  26.310
  248
  63
  Vrouw
  huismama, doktersassistente
  Turkije
  Ik ben huismoeder en beheer ook het geld. Uiteindelijk doe ik trouwens altijd de boodschappen, koop alles voor de kinderen en wanneer ik het nodig vind koop ik iets voor mezelf. Cadeautjes ofzo koopt hij eigenlijk nooit voor me maar dat hoeft ook helemaal niet.

  Ik voel me ook helemaal niet schuldig aangezien we hiervoor gekozen hebben.
   
 20. Roes

  Roes Fanatiek lid

  9 okt 2009
  1.791
  0
  0
  woonbeg voor jongeren met een verst beperking
  Gelderland
  hebben jullie een samenlevingscontract oid?
  ik krijg altijd een beetje de bibbers van zulke verhalen...
  laat ik als eerste zeggen dat ik niemand veroordeel...wil alleen een verhaal delen met je.
  kennisje van ons soort gelijk verhaal als de jouwe...na een jaar ging vriendlief er met een ander vandoor..zij blijft achter zonder een cent...want ze had nergens recht op(stond niks op papier)
  meneer kon toendertijd leuk sparen en mevrouw had al haar centen op gemaakt aan boodschappen ed. Ze krijgt een schrijntje aan allimentatie maar that's it!
  soms snap ik het niet helemaal...men deelt een leven samen, voeden een kindje samen op....wat is er dan moeilijk aan geld samen delen??
   

Deel Deze Pagina