Hoe zijn jullie getrouwd? in gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden en waarom? Vriend heeft een zaak en ik had een WIA (ben in beroep tegen de uitspraak en wacht nog de zitting). Volgend jaar gaan we trouwen en zitten nu een beetje met hoe we gaan trouwen. Hij geeft aan op huwelijkse voorwaarden te willen trouwen en de bezittingen op mijn naam te willen zetten voor het geval het slecht zou gaan met de zaak, zodat schuldeisers geen aanspraak kunnen maken op onze bezittingen, maar als het slecht gaat met de zaak kunnen we ons huis niet betalen dus vraag me af of het echt toegevoegde waarden heeft.
Ik ben getrouwd in gemeenschap van goederen, maar we hebben ook geen bedrijf. Ik zou eerlijk niet weten wat het beste is in jouw situatie.
Gemeenschap van goederen. Ik was 16 toen we een relatie krijgen en hij 23. We hebben alles samen opgebouwd. Toen we 7 jaar later gingen trouwen was alles toch al van ons samen. Vandaar gemeenschap van goederen. In jullie situatie lijken me huwelijkse voorwaarden niet vreemd.
Als je een bedrijf o.i.d. hebt is op huwelijkse voorwaarden sowieso verstandiger. Maar bedrijf of niet, ik zou sowieso altijd op huwelijkse voorwaarden trouwen... Je kunt je bij de notaris kosteloos laten informeren over wat voor jullie het beste is
Mijn advies: ga langs bij een notaris! Huwelijkse voorwaarden is bij een bedrijf in bijna alle gevallen heel verstandig. Leg deze vraag niet neer bij onbekenden of vrienden maar enkel bij een professional die jullie eigen unieke financiele situatie bekijkt. Bedenk ook: als schuldeisers aan de deur staan is het te laat en moet je wellicht al je bezittingen (dus niet alleen je huis) afstaan. En mochten jullie gaan scheiden dan is het ook fijn als het bedrijf niet verdeeld hoeft te worden.
Gemeenschap van goederen. Zelf heb ik rechten gestudeerd, dus bewust van alle mogelijkheden, maar heb heel bewust gekozen voor gemeenschap van goederen. Man heeft wel een eigen bedrijf, maar zonder risico's dus daar ook niet voor van belang. Daarnaast ben ik nog altijd opgevoed met het idee dat het huwelijk voor altijd is en ben ik zo zeker van mijn keuze mbt mijn man dat ik gemeenschap van goederen wel aandurf
Omdat mijn man zzp-er is kunnen schuldeisers gewoon alles meenemen, ondanks de huwelijkse voorwaarde. Maar als wij gaan scheiden kan ik geen aanspraak maken op zijn bedrijf/bezittingen (zakelijk)
even opgezocht maar je hebt inderdaad gelijk Advocate Joke Uittenhout zegt hierover: Op grond van deze wet kan bijvoorbeeld een woning die alleen op naam staat van de partner van een ondernemer, in geval van huwelijksvoorwaarden toch vatbaar zijn voor het voldoen van de schulden: zodra ook maar één euro uit een gemeenschappelijke lening of uit te verrekenen vermogen is besteed aan deze woning, valt deze woning in zijn geheel in het faillissement.
Huwelijkse voorwaarden, hier ook vanwege eigen zaak van man. Kan nooit kwaad. Zolang er niks aan de hand is, deel je toch alles, dus in de praktijk merk je er niks van. Bij grote aankopen moet je alleen opletten dat het dan niet op de naam staat van degene die de eigen zaak heeft, anders is dat nog steeds mee te nemen. Daarom staat bijvoorbeeld de auto op mijn naam.
Gemeenschap van goederen. Hier geen bakken met eigen geld of een eigen zaak. In jullie geval zou ik ook denken aan huwelijkse voorwaarden.
Wij vonden het teveel rompslomp. Teveel gedoe elk jaar met het bepalen wat van wie is. En als mijn man zijn eigen bedrijf toch op de kop gaat kunnen ze het ook dan bij mij halen.. Wij zijn dus getrouwd in gemeenschap van goederen en hebben een eigen zaak.
Alles is van ons samen, dus in gemeenschap van goederen. Op huwelijkse voorwaarden vind ik hetzelfde als samenwonen.