Verhuizen naar andere provincie

Discussie in 'De lounge' gestart door Esmaralda, 9 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Esmaralda

  Esmaralda Fanatiek lid

  8 nov 2009
  4.023
  10
  38
  Vrouw
  Somewhere
  Ik zit met een probleem waar ik zelf niet uit kom.
  Ik kom oorspronkelijk uit de omgeving van Amsterdam en ben daar dus ook opgegroeid. Ik heb mijn man leren kennen via een chatbox en na een tijdje ben ik voor hem naar Friesland verhuisd.
  Wij hebben inmiddels een mooi huis, mijn man heeft een goeie baan hier en we hebben een prachtige zoon.
  Alleen ik voel mij ontzettend eenzaam hier. Ik zit elke dag alleen met mijn zoon en ik heb hier helemaal geen vrienden. Mijn schoonfamilie is elke dag aan het werk.
  Werk vinden is ook heel moeilijk omdat ik in de kinderopvang een baan wil, maar daar veel te weinig banen hier in Friesland voor zijn en teveel mensen die hetzelfde willen.

  Ik wil eigenlijk heel erg graag terug naar Noord-Holland, waar ik vandaan kom.
  Mijn familie woont daar ook, en ik mis ze echt verschrikkelijk. Het lijkt me zo fijn om gewoon naar hun toe te kunnen.
  Ik zit hier echt vast, want ik heb geen rijbewijs en ook niet genoeg geld om elke keer op een neer te gaan met het openbaar vervoer. Daarnaast gaat dat ook moeilijk met de kleine.

  Ik wil dus heel erg graag terug, en mijn man vind dat prima maar de vraag is alleen hoe gaan we dat doen?
  Heeft er iemand iets soortgelijks meegemaakt? En hoe ben jij terug gegaan? Want ik weet niet hoe we dit aan moeten gaan pakken.
  Stel mijn man vind daar werk, dan kan hij niet elke dag op en neer want we hebben geen auto. Ik sta ingeschreven voor huizen daar en ik sta nu 7de, maar als we een huis krijgen kan het ook niet, want mijn man heeft hier zijn werk :(
  Pfff ik vind het zo lastig he!

  Bedankt voor je antwoord!
   
 2. augustus

  augustus Niet meer actief

  Ik herken het wel een beetje, al heb ik inmiddels wel mijn leven in ZH op kunnen bouwen. Dat wilde ook niet 1,2,3 lukken hoor. Nu 7 jaar verder zou ik nooit meer terug willen naar Utrecht.
  Misschien als je zoontje straks iets ouders is dat je meer ouders leert kennen? Dat had ik althans.
  Kan je man niet een tijdje heen en weer rijden totdat hij een nieuwe job heeft gevonden in NH? Ik bedoel als je een huis naar wens aangeboden krijgt is het zo zonde om het af te slaan.
   
 3. Esmaralda

  Esmaralda Fanatiek lid

  8 nov 2009
  4.023
  10
  38
  Vrouw
  Somewhere
  Bedankt voor je antwoord :)

  Ik woon hier nu inmiddels ongeveer 6 jaar, maar het went maar niet. Op de 1 of andere manier lukken vriendschappen niet goed :( Alhoewel ik heb hier wel een hele goeie vriendschap op kunnen bouwen, alleen zij is ook weer terug verhuisd naar haar geboorteplaats :(

  Ik denk idd dat ik dan wel andere mensen ga ontmoeten maar dat duurt nog wel even voor hij zo oud is.
  Het probleem is ook dat wij geen auto hebben, dus heen en weer rijden gaat niet lukken. Ik weet niet of een werkgever reiskosten betaald voor zover weg? Want bij sommige banen staat vaak wel in de omgeving van ....

  Ik vind het idd zo zonde om het af te slaan :( Het zijn zulke mooie huizen waar we voor ingeschreven staan en in een leuke wijk!
   
 4. lillyenco

  lillyenco Fanatiek lid

  5 okt 2009
  4.080
  0
  36
  forumverslaafde
  Onder de zon
  herkenbaar.. ik ben van het westen, leiden, naar het oosten velp verhuist. Het is geen dorp, maar man wat een andere mentaliteit.
  Ik heb ook moeite met werk zoeken/houden en vrienden heb ik hier helemaal niet op 1 meisje na wat een oud buurmeisje is geweest. Eigenlijk zie ik haar nooit...

  Mijn familie woont ook in het westen. Mijn schoonfamilie is zo een bij elkaar geraapt zooitje... ze hebben alle een eigen leven, mijn schoonmoeder is niet zo snel van het langskomen/bakkie doen en dan is er de broer van mijn man, die heeft een moeilijke vriendin die nooit ergens heen wil, en niet wil dat hij ergens komt.. zien we dus nooit.

  We wonen nu 2 jaar in een koophuis en ik zou het liefst nu nog de deur achter me dicht trekken en naar t westen verhuizen. Enigste nadeel daaraan is, dat we lang niet zoveel geld terug krijgen van het huis dan we zouden willen.. zucht... dus ik zit hier voorlopig nog wel ff vast.
  mijn man wil t huis dan ook niet eerder verkopen dan dat we kans maken op winst...
   
 5. Elmo

  Elmo Niet meer actief

  Wij zijn 9 jaar geleden verhuisd. Beide kwamen we uit het Gooi maar zijn naar Groningen verhuisd.
  Het was even flink wennen, voor we beide blij waren met ons werk etc. maar nu, 9 jaar later dus:
  2 jochies rijker, ons droomhuis en beide een leuke / goede baan!

  Vanavond ga ik met een "nieuwe" vriendin een avondje weg! Heerlijk.
  Je moet er soms zelf wat moeite voor doen.... maar het kan heel goed uitpakken dus.

  Als het gewoon echt jouw ding niet is, Friesland, dan lijkt het me goed als jullie een verhuizing bespreekbaar maken.
  Je hebt het geprobeerd!
   
 6. augustus

  augustus Niet meer actief

  Ik heb zelf een tijdje heen en wer gereden en kreeg toen een maximale kilometer vergoeding. Ik moest zelf wel iets bij betalen.
  Maar dat verschilt vast ook per CAO. Je man zou dus per OV heen en weer moeten reizen? AI dat is wel lastig dan.

  Ik heb hier nu ook 1 echte vriendin. Maar eigenlijk sinds vorige zomer heb ook leuk contact met een buurvrouw. Daarnast wat collegaatjes. Als ik die niet had, was ik met gierende banden denk ik weer terug gegaan.

  Succes met je beslissing.
   
 7. lillyenco

  lillyenco Fanatiek lid

  5 okt 2009
  4.080
  0
  36
  forumverslaafde
  Onder de zon
  ja die gierende banden zou ik bijvoorbeeld wel willen hebben maar het huis houd me hier.. :(

  Ik weet wat je meemaakt meis
   
 8. Wonder 1980

  Wonder 1980 VIP lid

  18 okt 2007
  12.598
  1.244
  113
  Gelderland
  Oooooooh wat snap ik goed dat je je niet echt kunt aarden in Velp!! De gemiddelde leeftijd ligt daar nog steeds op 70 of niet? Ik woon zelf in Arnhem, maar ken Velp wel heel goed. Ik zou zelfs de overstap van Arnhem naar Velp groot vinden.

  Maar TS ik snap jou ook heel goed. Ik ben twee jaar geleden met mijn man en kids naar Frankrijk verhuisd. En zoals je in het eerste stuk kunt lezen, ben ik inmiddels weer terug. Kon daar ook absoluut niet aarden en was kapot eenzaam. Nou wist ik uit ervaring (heb ook in Zweden gewoond) dat het wel even duurt voordat je je plekje hebt, maar het lijkt me dat je na 6 jaar niet meer kan spreken van wennen. Ik hoop dat er snel een oplossing komt voor dit rotgevoel. Want dat is het! Sterkte meis!
   
 9. Esmaralda

  Esmaralda Fanatiek lid

  8 nov 2009
  4.023
  10
  38
  Vrouw
  Somewhere
  @Wendyenrichard: Ja dat speelt ook heel erg mee, de mentaliteit. Hier is iedereen zo op zichzelf en heel bot vind ik.
  Natuurlijk niet iedereen, maar ik vind de sommige zo lomp en bot overkomen. Terwijl ik dat gevoel niet had met waar ik vandaan kom.
  En hier leeft mijn schoonfamilie ook hun eigen leventje en hun vriendin/vrouw zijn leuke meiden maar niet mijn ding.
  We zien die dus ook niet vaak.

  Echt balen dat jullie niet terug kunnen door jullie huis, dat lijkt me nog erger :(

  @Elmo: Heerlijk dat jullie wel zo lekker op jullie plek zijn! Alleen ik probeer hier vanalles, ik heb allerlei opleidingen hier gevolgd maar geen mensen waarbij ik een klik heb.
  Ik heb zoals ik eerder schreef wel mensen ontmoet waarmee ik heel goed bevriend ben geworden maar die wonen nu heel ver weg :(
  En we hebben het al besproken we willen allebei weg, alleen de vraag is hoe?

  @Augustus: Oke dus je kreeg wel wat vergoed. Tja dat zal dan echt besproken moeten worden met die toekomstige baas van hem.
  Bedankt :)

  @wonder1980: Jeetje Frankrijk! Dat is ver! Fijn dat je nu weer terug bent. Bedankt :)
   
 10. lillyenco

  lillyenco Fanatiek lid

  5 okt 2009
  4.080
  0
  36
  forumverslaafde
  Onder de zon
  Ik kan hier zelfs zo slecht settelen dat ik zelfs de mentaliteit in het ziekenhuis niet echt fijn vind... dat ik opzoek ben naar een ander ziekenhuis voor onze inseminaties...
   
 11. Ik kom zelf ook bij Amsterdam vandaan en woon nu dus in brabant, wat een RAMP. Ik voel me hier niet thuis, wil hier zo snel mogelijk weer weg. Echter, ik weet dat mijn vriend, als ik een huis kan krijgen in mijn oude omgeving, meeverhuist en dan een andere baan zoekt, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen zo gemakkelijk..

  Ik denk dat je je echt af moet vragen wat voor jou belangrijk is.. Elke avond naast je man liggen, maar je nooit thuis voelen, of je man af af en toe (regelmatig?) een nacht missen in een omgeving waar je je wél thuis voelt (als het uberhaubt mogelijk is dat hij zn oude baan behoudt en in Friesland blijft werken en daar af en toe overnacht..)
   
 12. Chillin

  Chillin VIP lid

  22 mrt 2007
  61.261
  733
  113
  Hobbyzeiler
  Friesland
  Is er geen middenweg?
  Dus ergens wonen waar jij makkelijker naar Amsterdam kan maar dat je man toch zn baan kan behouden?
  Heb zelf jarenlang in Zuid-Holland gewoont en nu ruim 5 jaar in Flevoland maar zou niet meer terug willen.
   
 13. Ik ben in 2008 van Rotterdam naar N-H verhuisd, maar heb hier nooit helemaal kunnen aarden. Zou ook dolgraag terugwillen. Ik ben hier gewend, kan hier wel leven, maar ik mis het gewoon. Het is zo anders hier. Veel dorpser, hele tijd van die mensen die elkaar kennelijk allemaal kennen (en ik ken niet zoveel mensen..) en wonen ook dichtbij die verschrikkelijke familie van mijn man.
  We kunnen niet zo 1-2-3 zuidelijker gaan wonen ivm kosten! Maar over een paar jaar hopelijk wel dus daar kijk ik ook naar uit :)

  Krijg je nooit blikken of opmerkingen over je accent? Omdat iedereen daar heel anders praat. Dat merk ik hier altijd. Ik ben ook echt een buitenstaander hier :p
   
 14. Hanna Mom

  Hanna Mom Fanatiek lid

  28 jan 2011
  1.235
  1
  38
  NULL
  NULL
  Je kunt ook eventueel kijken (als alles door zou gaan) hoeveel je via de belastingdienst kan terugkrijgen. Je hebt namelijk dan recht op reisaftrek Reisaftrek openbaar vervoer

  Kijk daar maar eens op!
   

Deel Deze Pagina