Spruitjes klaarmaken?

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanmimi, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Ik blijf altijd hangen bij dezelfde groentes voor het avondeten en nou zat ik te denken om eens spruitjes klaar te maken, maar hoe kan ik dat nou lekker en vooral kindvriendelijk klaarmaken?? Wie heeft er tips..... Die meiden van mij zijn helaas niet zulke eetwonders dus vandaag ook dat ik elkee keer bij hetzelfde uitkom...... Dat eten ze tenminste :D

    Dus wie heeft tips, andere groente mag trouwens ook......:p
     
  2. MissLuke

    MissLuke Niet meer actief

    Roerbakken met boursin cuisine, spek en walnoten
     
  3. mikos

    mikos Bekend lid

    7 dec 2010
    944
    0
    0
    In een quiche is ook lekker, bodem eerst bakken en dan gestoomde spruitjes met kruiden en uitje mengen met melk ei en wat boter over de bodem gieten. Is erg lekker
     
  4. Janna

    Janna Fanatiek lid

    Ovenschotel met kip, spekjes en aardappeltjes.

    Spruitjes even kort voorkoken (5 minuten ofzo).
    In koekenpan uitje en kipstukjes aanbakken.
    In andere koekenpan krielaardappeltjes of aardappelschijfjes aanbakken.
    Dan spruitjes, uitjes, kip, spekjes en aardappeltjes in een ingevette ovenschaal en beetje mengen. (De spekjes bak ik dus niet voor, omdat ik er niet van hou als die te krokant worden. Als je dat wel lekker vindt, kun je ze alvast meebakken in het mengsel van de uitjes en de kip.)
    Geraspte kaas eroverheen en even in de oven.
     
  5. BabeBabe

    BabeBabe VIP lid

    14 jul 2009
    13.173
    3
    0
    Logistiek
    Fryslan
    stamppot
    spruitjes koken, aardappelen koken, uitje bakken en alles door elkaar stampen, jummie!!
     
  6. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.037
    1.729
    113
    Kraamverzorgende
    Even kort voorkoken, daarna opbakken in de wok met verse cranberries (of gedroogde als nog niet in seizoen) en walnoten of pecannoten. Een regelrechte hit hier! Zoon lepelt ze zo op uit de pan.
     
  7. Jale

    Jale Fanatiek lid

    8 nov 2006
    1.687
    359
    83
    Hier ook stampot.. spruitjes koken, aardappels koken en een beetje groentesaus er doorheen.... en ze schuiven het hier zo naar binnen!:D
     
  8. Chaos

    Chaos Actief lid

    5 apr 2014
    269
    0
    0
    Roerbakken!

    Eerst de spruitjes koken met wat suiker (4 minuten), spruitjes uit laten lekken en in een wok een knoflook fruiten, sjalotje erbij, paprika, spruitjes, vervolgens gehalveerde cherrytomaatjes en als laatste lekker veel kaas (kleine blokjes of geraspt).

    Zo maakte mijn vader ze altijd en dat is nog steeds de enige manier waarop ik ze lust, dochter is er nog steeds geen fan van maar eet het wel op :).
     
  9. TempusFugit

    TempusFugit Niet meer actief

  10. mamavanmimi

    mamavanmimi Fanatiek lid

    13 mei 2010
    2.790
    772
    113
    Tussen de fruitbomen
    Dit ziet er wel errg lekker uit!
    Maar als ik het goed lees hoef je hier geen vlees of aardappels meer naast te serveren......?
     
  11. Caithy

    Caithy Fanatiek lid

    8 feb 2013
    3.713
    1.060
    113
    Gewoon eten met satesaus!!! Zijn de kids gek op!
     
  12. masami

    masami Fanatiek lid

    27 jul 2011
    4.213
    769
    113
    Vrouw
    Soms kook ik ze gewoon met een gesnipperd uitje.
    Of ik roerbak ze met een uitje, champignons en spekjes.
     
  13. Mykelti

    Mykelti VIP lid

    3 apr 2010
    11.110
    3
    0
    Zo doen wij het ook.
    Om de koollucht tijdens het koken tegen te gaan, kun je een uitje meekoken. Die kun je daarna eventueel ook weer opbakken.
     
  14. MamavanDaan

    MamavanDaan Bekend lid

    27 sep 2009
    800
    119
    43
    Achterhoek
    Mijn zoon vind ze "gewoon" gekookt heerlijk!
     
  15. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    kruisje snijden in de strong van de spruit en dan scheetje maggi in het kookwater erbij doen. haalt het bittere er beetje vanaf

    hier zijn spruiten favoriet!
     
  16. Mime28

    Mime28 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.050
    1
    0
    Uit de oven, met olijfolie, zout en peper. Bakken tot de buitenkant een beetje zwart is. Iedereen vindt ze heerlijk hier.
     
  17. Sjoon

    Sjoon Fanatiek lid

    Spruitjes inkepen, beetgaar koken met wat maggi en beetje suiker
    Paprika, uii champignon, spekjes bakken.
    Spruikjes halveren, even mee bakken met de paprika enzo.
    Wat sweet 'n soure saus mee wokken (of chili saus)
    Verder gooi ik altijd nog verschillende soorten kruiden over de papriks mix heen.
     
  18. EdelHertje

    EdelHertje Niet meer actief

    Kruisje in de stronk van het spruitje maken.
    10minuten koken in een pannetje met een aantal scheppen suiker!
     
  19. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.378
    1.286
    113
    Flevoland
    zie dat iedereen suiker erin doet. ik doe juist scheutje maggi(zoutig dus) vind het anders zo zoet smaken
     
  20. blossom85

    blossom85 Fanatiek lid

    4 jan 2013
    4.621
    1.576
    113
    Vrouw
    het oosten
    Ik maak ze ook juist zoutig. Als ze gaar zijn strooi ik er geraspte kaas over, pan op de deksel en even laten smelten. En ik roer er spekjes doorheen.
     

Deel Deze Pagina