Ik blijf altijd hangen bij dezelfde groentes voor het avondeten en nou zat ik te denken om eens spruitjes klaar te maken, maar hoe kan ik dat nou lekker en vooral kindvriendelijk klaarmaken?? Wie heeft er tips..... Die meiden van mij zijn helaas niet zulke eetwonders dus vandaag ook dat ik elkee keer bij hetzelfde uitkom...... Dat eten ze tenminste Dus wie heeft tips, andere groente mag trouwens ook......
In een quiche is ook lekker, bodem eerst bakken en dan gestoomde spruitjes met kruiden en uitje mengen met melk ei en wat boter over de bodem gieten. Is erg lekker
Ovenschotel met kip, spekjes en aardappeltjes. Spruitjes even kort voorkoken (5 minuten ofzo). In koekenpan uitje en kipstukjes aanbakken. In andere koekenpan krielaardappeltjes of aardappelschijfjes aanbakken. Dan spruitjes, uitjes, kip, spekjes en aardappeltjes in een ingevette ovenschaal en beetje mengen. (De spekjes bak ik dus niet voor, omdat ik er niet van hou als die te krokant worden. Als je dat wel lekker vindt, kun je ze alvast meebakken in het mengsel van de uitjes en de kip.) Geraspte kaas eroverheen en even in de oven.
Even kort voorkoken, daarna opbakken in de wok met verse cranberries (of gedroogde als nog niet in seizoen) en walnoten of pecannoten. Een regelrechte hit hier! Zoon lepelt ze zo op uit de pan.
Hier ook stampot.. spruitjes koken, aardappels koken en een beetje groentesaus er doorheen.... en ze schuiven het hier zo naar binnen!
Roerbakken! Eerst de spruitjes koken met wat suiker (4 minuten), spruitjes uit laten lekken en in een wok een knoflook fruiten, sjalotje erbij, paprika, spruitjes, vervolgens gehalveerde cherrytomaatjes en als laatste lekker veel kaas (kleine blokjes of geraspt). Zo maakte mijn vader ze altijd en dat is nog steeds de enige manier waarop ik ze lust, dochter is er nog steeds geen fan van maar eet het wel op .
Spruitjes uit de oven met kaas-Voedzaam en Snel Deze maakte ik laatst, mijn man wil het nu niet meer anders!
Dit ziet er wel errg lekker uit! Maar als ik het goed lees hoef je hier geen vlees of aardappels meer naast te serveren......?
Soms kook ik ze gewoon met een gesnipperd uitje. Of ik roerbak ze met een uitje, champignons en spekjes.
Zo doen wij het ook. Om de koollucht tijdens het koken tegen te gaan, kun je een uitje meekoken. Die kun je daarna eventueel ook weer opbakken.
kruisje snijden in de strong van de spruit en dan scheetje maggi in het kookwater erbij doen. haalt het bittere er beetje vanaf hier zijn spruiten favoriet!
Uit de oven, met olijfolie, zout en peper. Bakken tot de buitenkant een beetje zwart is. Iedereen vindt ze heerlijk hier.
Spruitjes inkepen, beetgaar koken met wat maggi en beetje suiker Paprika, uii champignon, spekjes bakken. Spruikjes halveren, even mee bakken met de paprika enzo. Wat sweet 'n soure saus mee wokken (of chili saus) Verder gooi ik altijd nog verschillende soorten kruiden over de papriks mix heen.
Kruisje in de stronk van het spruitje maken. 10minuten koken in een pannetje met een aantal scheppen suiker!
zie dat iedereen suiker erin doet. ik doe juist scheutje maggi(zoutig dus) vind het anders zo zoet smaken
Ik maak ze ook juist zoutig. Als ze gaar zijn strooi ik er geraspte kaas over, pan op de deksel en even laten smelten. En ik roer er spekjes doorheen.