Onze zoon heeft altijd al grote moeite gehad met slapen. Ook thuis wil het niet altijd maar tegenwoordig slaapt hij goed. De eerste paar weken ging hij maar 1 dag per week naar het KDV en hadden we 2 dagen oppas aan huis (familielid, tegen een kleine vergoeding). Op die ene dag is het altijd heel rustig; ongeveer 3 a 4 kindjes. Op deze dag slaapt hij redelijk. 1 x 45 min, 1 x een uurtje (ongeveer). Soms 1 x 45 min en 1 x 25 min. Helaas is de oppas aan huis er ineens mee gestopt en moesten we opzoek naar een andere oplossing voor de andere 2 dagen. We hebben onze zoon dus aangemeld bij het KDV voor 3 dagen per week. Hij zit nu 2 dagen op groep A en 1 dag op groep B. In groep A doet hij dus geen oog dicht (drukkere dagen). De communicatie op het KDV met de leidsters leek wel goed maar onderling overleggen ze slecht. Ik vul het overdrachtschrift elke dag in maar het lijkt wel of ze er niet in kijken. Het lijkt er op dat onze zoon tussen wal en schip beland. Uiteraard hebben we een klacht ingediend en zetten wij ons enorm in om alles goed uit te leggen over voeding, slapen etc. We krijgen het idee dat hij bestempeld wordt als zijnde "moeilijk". Uiteraard moet ik nu even afwachten hoe het nu gaat nadat wij een klacht hebben ingediend, en wij zitten ook niet te wachten op (weer) een verandering voor de kleine maar toch...het blijft maar aan me knagen: hebben we het juiste kdv gekozen? Wanneer stap je over? Ik vind het moeilijk. Onze zoon lijkt vooralsnog erg vrolijk wanneer we hem brengen, hij lacht naar de leidsters en de andere kindjes. Wanneer ik hem ophaal is het meestal ook wel in orde, maar het niet slapen is op dit moment wel heel erg en merk ik dit wel aan zijn humeur en gedrag. Op de dagen dat ik zelf voor ons kleintje kan zorgen slaapt hij de laatste weken ineens super goed. Gisteren zelfs 2 x ruim 2 uur en 1 x 45 minuten. Het lijkt er op dat hij de schade thuis dus inhaalt. Maar of dit nou zo gezond is? Iemand misschien een advies of een hart onder de riem? Zelf stoppen met werken is financieel niet haalbaar én ik zou het eigenlijk ook niet willen. Ik geniet van het werken en daardoor heb ik ook weer energie voor thuis.
Zo'n 3 maanden zit hij er nu 3 dagen per week. Hij is bijna 8 maanden oud. Het gaat stees ook erg rommelig, dan staat die er, dan die en dan is die langdurig ziek, dan wordt die overgeplaatst...pffff en allemaal moeten ze weer de "gebruiksaanwijzing" van onze zoon leren.......
Ik zou eens rondkijken want dit gaat niet veranderen. Ik zou zoeken naar n kdv waar hij op 1 groep kan, en met wat vastere leidsters.
Ik vind dit ook. Twee groepen is niet een stabiele situatie. En nu kun je nog goed overstappen, na een jaar worden ze toch wat eenkenniger. Hier hadden we op een gegeven moment ook veel uitval en elke keer andere leidsters. Gelukkig waren wij niet de enige met klachten en er is dan ook daadwerkelijk iets veranderd in goede zin. Je kunt het dus nog een keer aankaarten en eventueel medestanders zoeken/vinden onder de ouders, dat helpt misschien ook nog. Hebben ze ouderraad waar je eventueel terecht kunt? Anders gewoon gaan kijken naar een ander kdv waar hij in één groep komt.
We hebben weer een klacht ingediend. En volgende week een gesprek met de locatie manager en 1 van de leidsters....
Ik ben na 1,5 jaar aanmodderen overgestapt. Het is een hele lastige keuze, want mijn kids lijken het er ook goed naar hun zin te hebben, maar ik begon door gebeurtenissen en idd ook het gevoel niet gehoord te worden, te twijfelen aan mezelf. Bovendien heb ik bepaalde wensen voor mijn kinderen waar zij volgens hun structuur niet aan mee konden werken.
Mijn zoon van 8mnd is een zeer slechte slaper en op zijn twee dagen kdv slaapt hij niet of nauwelijks. Hij is wel ontzettend vrolijk en gezellig en heeft het duidelijk zeer naar zn zin. Ik zou liever zien dat hij sliep, maar ja... Ze doen ongelooflijk hun best, maar het werkt echt niet.
Mijn advies is: volg je instinct. Als jouw gevoel niet klopt bij dit kdv zou ik op zoek gaan naar een andere. Je moet je kindje met een gerust hart weg kunnen brengen. Mijn dochter is ook altijd naar het kdv gegaan, vanaf 6 maanden. Ik had een heel goed gevoel daarbij. Anders had ik - hoe moeilijk het ook is voor iedereen - toch naar een ander kdv gezocht.
Ik zou ook met je gevoel meegaa en (rustig aan) kijken naar alternatieven. Gelukkig gaat het niet zo dramatisch dat je hals over kop weg moet; dat geeft je de tijd om te kijken naar een echt goede optie. Heb je ren gastouder al eens overwogen ? Hebben wij en dingen zoals slapen gaan vaak iets beter doordat het wat rustiger is. Ik vind trouwens dat ze wel laconiek over het niet slapen doen. Slapen overdag is tot een jaar of twee echt essentieel voor de groei, ontwikkeling en immuun systeem. Succes!
G.O. hebben we zeker wel overwogen. Alleen staat mijn man daar niet achter wegens het 4 ogen beleid (wat er dan niet is). Bovendien is de opvang tijdens ziekte en vakantie dan ook niet gewaarborgd. Omdat onze oppas er ook ineens mee stopte, zaten we enorm om het hand en op een kdv zijn ze gewoon altijd beschikbaar. Ik deel deze mening over het laconieke wel ja. Het raakt mij diep in m'n hart, als m'n mannetje zo over z'n toeren is wegens vermoeidheid (huilbaby geweest). En ik zeg ook steeds: dit kan toch niet goed zijn, dit is toch niet normaal.
Met onze jongste dochter hadden wij ook dit probleem. Ze was/is een moeilijke slaper en in haar vorige opvang kon ze niet slapen. We hebben dit 3 maanden geprobeerd en toen heb ik aangegeven dat er een andere oplossing moest komen. Ze vond het wel fijn daar, maar sliep dus absoluut niet. Zo was ze soms 12 uur wakker. Mijn vorige opvang had ook nog een andere locatie, waar het iets rustiger was en we mochten overstappen. En ja hoor, de eerste dag sliep ze daar direct 2 uur. Wij blij, baby blij, probleem opgelost. Maar toen ging de opvang failliet en kwam er dus een heel nieuw beleid. Hierdoor kwam mijn dochter tussen veel grotere kindjes terecht, huilde ze continu, was ze helemaal over haar toeren als we haar kwamen halen, sliep ze niet meer in de opvang, maar ook thuis bleef ze onrustig. Eigenlijk wouden we het haar niet aandoen om nogmaals te moeten veranderen, maar op een avond dat mijn man haar ging halen, zat ze in een hoekje te krijsen, allemaal grotere kindjes rond haar en geen begeleiding te bekennen. Toen was voor hem de maat vol en zijn we verder gaan zoeken. Gelukkig was er hier in de buurt een opvang met een plaatsje vrij (toevallig een opvang waar we ook gaan kijken waren toen ik zwanger was van de oudste, maar toen was er geen plek) en na een hele fijne uitleg en goede afspraken zit onze jongste nu daar. En wij hebben een heel ander kind teruggekregen. Ze is vrolijk, vindt het leuk om daar te zijn, zit in een klein groepje met vaste begeleiders en ze slaapt! 2x per dag in totaal rond de 3 uur. Wij zijn nu zo blij dat we verandert zijn. De gesprekken die we aangegaan zijn in de nieuwe opvang, maakten geen veranderingen. Het beleid bleef zo en na een maand hebben wij het dan ook opgegeven. Ik vind het heel belangrijk dat mijn kind zich goed voelt in de opvang en dan niet alleen qua spelen, maar ook qua verzorging, slapen, hygiëne en eten. Ik zou dus als ik jou was verder kijken, zeker als je merkt dat er niets gedaan wordt met je klacht.
Mijn kids zijn twee. Ik had al enige tijd geen goed gevoel, ben gaan rondkijken en heb een leuk kdv gevonden. Heb toen voor mezelf bedenktijd genomen, maar toen was er weer een incident wat voor mij de druppel was. Dus aangegeven per wanneer ik ze daar weghaalde en met de nieuwe overlegd wanneer ze konden komen.
Wij hebben ook een moeilijke slaper. Mijn zoontje gaat 4 dagen per week naar de opvang, en slaapt daar aanzienlijk slechter dan thuis. Als hij ook maar iets hoort is hij wakker. Ouders die zeggen "dat went wel" hebben duidelijk geen gelijk Ook na 1,5 jaar is het nog altijd een lichte slaper die overal wakker van wordt. Het resultaat is dat hij 's avonds na de opvang erg moe is en in het weekend vaak bijslaapt. De eerste maanden ging het iets beter, toen lag hij op een klein kamertje van maximaal 4 kindjes. Nu hij groter is moest hij verschuiven naar een andere kamer, dat is een slaapzaal. Daar staan 10 bedjes. Op rustige dagen zijn er minder bedjes bezet, dan gaat het redelijk, maar op drukke dagen is het gewoon slecht. De leidsters doen hun best, hij heeft een apart bedje om de hoek, houden rekening met de tijden dat ze hem erin leggen, maar het probleem is helaas niet te verhelpen. Verder zijn we heel tevreden over het KDV, echt top. Maar het slapen blijft structureel een probleem. Wij gaan verhuizen en willen daarom overstappen naar een ander KDV. We konden kiezen uit 2 verschillende KDV's. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de locatie met de kleinste slaapvertrekken. De andere KDV sprak me qua activiteiten meer aan, maar daar hadden ze alleen maar grote slaapzalen. Omdat ik weet dat dit voor hem zo'n probleem is, hebben we dus bewust voor een ander KDV gekozen met maar hele kleine slaapzaaltjes. Daar hebben ze meerdere kamers per groep, met maximaal 4 bedjes per ruimte. Vaak liggen er maar 1 of 2 kindjes tegelijk te slapen, dat is een groot verschil met een grote slaapzaal waar wel 10 kindjes tegelijk liggen.
Wij zijn ook eens overgestapt van kdv. Spijt dat ik het niet eerder had gedaan. Het was daar veel rustiger, gemoedelijker en als er iets was, belden ze me voor overleg. Heel fijn. Bij het vorige kdv had ik ook een klachtenbrief ingestuurd en een gesprek gehad met de directie etc., maar het vertrouwen was weg. Bovendien verander je niet zoveel aan de instelling van de leidsters, bijv. over slapen/huilen etc. Die nieuwe leidsters waren zoveel liever, begripvoller en zorgzamer. Zoals anderen al zeggen, luister naar je gevoel.