Verlatingsangst zo extreem?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kleinliefje, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kleinliefje

  kleinliefje Niet meer actief

  Onze dochter slaapt vanaf de geboorte goed, met 6 weken sliep ze de nachten al door maar sinds een week is het een groot drama. Ze gaat alleen slapen als ik haar op schoot neem en dan als ze slaapt kan ik haar overleggen in haar eigen bedje. Vervolgens wordt ze een paar keer per nacht over de toeren wakker, echt helemaal overstuur. Het begint bij het naar bed brengen al als ik haar neer leg, ze komt direct rechtop en krijst alles bij elkaar. Laten huilen wil ik niet, gaat keihard tegen mijn gevoel in.

  Vannacht was het zelfs zo heftig dat ik met haar door het huis heb gewandeld en na een uur werd ze pas weer rustig en viel ze weer in slaap. We kregen haar bijna niet meer rustig. Is dit verlatingsangst? Ik kan me haast niet voorstellen dat dit zo extreem is.

  Ze heeft trouwens een maand geleden blaasontsteking gehad en mijn gevoel zegt dat dit ook weer terug kan zijn, maar de symptomen heeft ze niet echt weer, behalve dat ik haar plasluiers wel erg vind stinken. Ik ga morgen voor de zekerheid met haar langs de huisarts.
   
 2. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Hier ging de echt heftige verlatingsangst altijd gepaard met pijnklachten, dus ik zou zeker weer even laten checken bij de huisarts. Ook op andere dingen als oortjes enz trouwens, als je er toch bent.
   
 3. Nyn

  Nyn Fanatiek lid

  14 jan 2013
  1.008
  0
  0
  NULL
  Arnhem
  Hoe oud is ze? Of ben ik daar overheen aan het lezen..

  Verlatingsangst kan heftig zijn, maar bij wat jij omschrijft (pas rustig worden/slapen als ze meer rechtop gehouden wordt, op schoot of in je armen, en vervolgens nog een paar keer wakker wordt), denk ik eerder aan druk/pijn op de oortjes die erger wordt en zich opbouwt zodra ze ligt.
  Dat kan door oorontsteking komen, maar ook door doorkomende kiesjes.
  Al een zetpil geprobeerd? Hoeft trouwens helemaal niets uit te halen, maar als ze er wél beter van slaapt, weet je dat het pijn is.

  Sowieso wat Rozemarijke al zei, even naar de huisarts om o.a. oortjes na te laten kijken.
   
 4. kleinliefje

  kleinliefje Niet meer actief

  Ze is bijna 10 maanden, maar begint nu ook ineens heel verkouden te worden. Ik heb vannacht een kussentje onder haar matras gedaan en het ging al iets beter. Urine is vanochtend op kweek gezet, kan morgen de huisarts bellen. Bedankt voor jullie antwoorden.
   

Deel Deze Pagina