Verlenging van een tijdelijk contract ivm verlof, vraagje:

Discussie in 'Zwangerschap en werk' gestart door Kiki, 12 jan 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Even heel kort mijn situatie: 1 sept 2005 gestart als docent in een tijdelijk contract tot 1 aug 2006. Bij goed voldoen van beide kanten word dit omgezet naar een vast contract.
  Eind september met knikkende knietjes verteld dat ik zwanger ben en van midden maart tot aan de zomervakantie dus met zwangerschapsverlof ben. En de vraag hoe het dan komt met mijn contract. Mijn leidinggevende zei toen: meid, wij weten heus in februari ook wel of we met je verder willen of niet, dus maak je nu niet zo druk om de beoordelingscyclus...

  Gister toch nog eens gevraagd hoe de cyclus er verder uit gaat zien wat betreft de beoordeling. Antwoord: Nog een keer een lesbezoek, 2 x een functionerings/voortgangs-gesprek en dan hoor je of je contract wordt voortgezet (en dus vast is).
  Dus ik vraag voorzichtig of dat nog gaat lukken in de komende 8 weken die ik nog moet werken...

  Antwoord: ivm je zwangerschap gaan we je pas na die periode beoordelen, tevens wordt eventueel je contract tijdelijk verlengd met de duur van je verlofperiode want we willen de boel ook niet onder druk zetten... hierna ben ik gestopt met luisteren en zijn mijn gedachten een eigen loopje gegaan.
  Wie weet nu hoe het verder zal gaan? Ik dacht dat ik uiterlijk begin maart zou weten of ik per 1 aug 2006 een vast contract zou krijgen. Nu denk ik dus: 16 weken = ca 4 maanden. dus word mijn tijdelijke contract verlengd tot 1 dec 2006 en daarna???? Ik heb geen idee, wie heeft er eerder met zoiets te maken gehad?

  Groetjes van Kiki.
   
 2. Jansen

  Jansen Bekend lid

  6 nov 2005
  588
  0
  0
  Hoi Kiki,

  Je werkgever mag dit in principe doen/voorstellen, tenzij schriftelijk is vastgelegd dat jij bij goed functioneren na het huidige contract een contract voor onbepaalde tijd aangeboden krijgt. Maar dat laatste lijkt me sterk...

  Als je goed functioneert en je keert straks terug van je zwangerschapsverlof en je moet de eerste vier maanden op een tijdelijk contract werken, is dit dan echt een probleem voor je?

  Succes!
   
 3. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Hoi Jansen,

  bedankt voor je antwoord. Het is geen probleem om eerst nog 4 maanden tijdelijk te werken, maar ik had de verwachting dat ik in maart al zou horen of ik per 1 aug vast zou zijn. Nu krijg ik ws pas in september te horen of 1 dec doorgaat. En dat is nog een half jaar extra onzekerheid. Als baas hebben ze natuurlijk gelijk, maar ik als zwangere voelde een beetje het deksel op mijn neus. Ik heb me er nu ook bij neergelegd omdat ik de situatie zelf niet kan wijzigen en ik heb wel belangrijkere dingen om me op voor te bereiden.

  Groetjes van Kiki
   
 4. Jansen

  Jansen Bekend lid

  6 nov 2005
  588
  0
  0
  Hoi Kiki,
  Kan me voorstellen dat het niet de ideale situatie is voor jou, maar ik denk dat je instelling wel juist is.
  Je kunt er zelf weinig invloed op uitoefenen..
  Komt allemaal wel goed!
   
 5. mieltje

  mieltje Bekend lid

  19 jan 2006
  913
  0
  0
  Wat je werkgever voorsteld met verlenging van het tijdelijk contract lijkt me heel redelijk. Indien je contract van rechtswege eindigt in augustus moet hij dat een maand van tevoren kenbaar maken.
   
 6. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  Dat lijkt mij ook, maar ik zou het nog redelijker vinden als ik het 2 maand vantevoren weet zodat ik vanaf 1 juni weer kan solliciteren. 1 Juli wordt te laat (werk in het onderwijs). Bovendien kan ik de creche dan eerder opzeggen zodat ik de maand augustus weer € 910 kan besparen.

  Groet van Kiki
   
 7. KeeJBie

  KeeJBie Fanatiek lid

  25 jan 2006
  2.322
  0
  0
  Apeldoorn
  Hmm Mijn contract verlengen ze niet aangezien ik zwanger ben.

  Ik moet gewoon wachten tot deze is afgelopen en zou ik na de bevalling weer willen werken moet ik gewoon weer opnieuw solliciteren :(
   
 8. Jansen

  Jansen Bekend lid

  6 nov 2005
  588
  0
  0
  quote="mieltje"]Indien je contract van rechtswege eindigt in augustus moet hij dat een maand van tevoren kenbaar maken.[/quote]

  De werkgever is NIET verplicht dit kenbaar te maken indien je contract van rechtswege eindigt.
   
 9. Monika

  Monika VIP lid

  12 aug 2005
  8.246
  72
  48
  Vrouw
  Thuishulp
  Landgraaf
  Hij is wel verplicht het minimaal 1 maand van te voren te melden of hij het wil verlengen of niet. Dit ivm die 1 maand opzeg termijn.
   
 10. mieltje

  mieltje Bekend lid

  19 jan 2006
  913
  0
  0
  De werkgever zal wel kenbaar maken dat het contract voor bepaalde tijd eindigt.
  Indien hij dit niet doet en de werknemer verschijnt gewoon op het werk (1 dag nadat het contract is beeindigt) dan wordt het contract stilzwijgend verlengd onder dezelfde arbeidsvoorwaarden (artikel 7:668 lid 1 BW).
  Dus hij doet er verstandig aan schriftelijk te bevestigen dat arbeidsovereenkomst niet wordt voortgezet.
   
 11. Jansen

  Jansen Bekend lid

  6 nov 2005
  588
  0
  0
  De opzegtermijn staat in die zin los van de einddatum van een tijdelijk contract.

  Mieltje, dat is dus een nuanceverschil. Het is idd verstandig dat de werkgever het bevestigt maar het is niet verplicht (mits er natuurlijk geen clausules over stilzwijgende verlenging etc in het contract staan)
   
 12. Kiki

  Kiki Fanatiek lid

  8 jul 2005
  4.364
  1
  38
  Fulltime memmie en mod :-)
  Steenwijk
  En dan nog de verschillen tussen wet en werkelijkheid.
  Ik hoef inmiddels nog "maar" 4 weken te werken (zit voorjaarsvakantie tussen) en ik heb de (naive :oops: ) verwachting dat ik voor dat ik met velrof ga in iedergeval duidelijkheid krijg of ik per 1 aug verlengd ga worden. Of vervolgens mijn contract in december omgezet gaat worden naar vast... dat is volgens mij echt een kwestie van gewoon geduld hebben en zien wat er gebeurt. De besluiten die genomen worden vanuit de werkgever heb ik volgens mij nu weinig invloed op.

  Wait and see.

  Groetjes van Kiki
   
 13. mieltje

  mieltje Bekend lid

  19 jan 2006
  913
  0
  0
  Hoi Jansen,
  Je hoort mij ook niet zeggen dat de werkgever het verplicht is!!!
  Het is verstandig en hoort bij goed werkgeverschap.
  groet
   
 14. Jansen

  Jansen Bekend lid

  6 nov 2005
  588
  0
  0
  Hoi Kiki,

  Ik vind wel dat je er naar kunt vragen bij je werkgever. Denk dat zij ook wel zullen begrijpen dat je graag een antwoord wilt voor je met verlof gaat.

  Aan de andere kant, nogmaals, hoe het uiteindelijk gaat aflopen kun je nu nog niet overzien. Ik zou uitgaan van een positieve afloop en zo niet..dan zou ik dat op dat moment gewoon bekijken/oplossen.

  Succes en laat je niet gek maken.
   
 15. Jansen

  Jansen Bekend lid

  6 nov 2005
  588
  0
  0
  Oke oke rustig rustig. :confused:
  We zijn het eens..
   

Deel Deze Pagina